Maxi skirts: Είναι η τάση που θα κυριαρχήσει στις φούστες του χειμώνα

Ναταλία Κατσακιώρη
Maxi skirts: Είναι η τάση που θα κυριαρχήσει στις φούστες του χειμώνα
Photo Credit: Valentina Valdinoci/launchmetrics.com/spotlight

Μετά τα micro mini έρχεται η δικαίωση για τα maxi, που θα είναι το απόλυτο μήκος στις φούστες της σεζόν.

Ας μιλήσουμε λίγο για φούστες. Η φούστα είναι το κομμάτι που έχει γίνει το απόλυτο key item εδώ και ένα χρόνο περίπου, από τη στιγμή που η Miu Miu και η αγαπημένη Miuccia Prada αποφάσισε να φέρει τα πάνω-κάτω στη μόδα με την επαναφορά των low rise, micro mini skirts, ξεσηκώνοντας εννοείται αντιδράσεις γύρω από το πόσο διαχρονικό, βολικό και inclusive είναι ένα τέτοιο κομμάτι. Φυσικά, τα κορίτσια της μόδας αγκάλιασαν το trend και έκαναν τη ζωή μας λίγο πιο sexy και girly, βλέποντας τα looks τους στα Instagram feed μας. Αλλά αν δούμε τα πράγματα αντικειμενικά, θα δούμε ότι πράγματι μία τόσο κοντή φούστα με πιέτες δεν είναι και το πιο άνετο κομμάτι που μπορείς και θέλεις να φοράς καθημερινά.

Τα τέσσερα στυλ παλτό που θα αντικαταστήσουν το κλασικό σου μαύρο

https://www.instagram.com/p/CoDA33LIxVw

Το Y2K trend επανέφερε τις maxi φούστες.

Παράλληλα, όμως, ένα από τα μεγαλύτερα trends του 2022-2023 είναι και το Y2K style, δηλαδή η αισθητική της δεκαετίας του 2000, που είναι και το στυλ που θα κυριαρχήσει το 2023. Μία δεκαετία με πολλές τάσεις που αγαπάμε να μισούμε, αλλά και πολλά στοιχειά που μπορούν πολύ εύκολα να ενσωματωθούν και να γίνουν ένα κομψό κομμάτι της νέας styling ρουτίνας μας. Ανάμεσα τους και οι maxi φούστες, που ήρθαν για να ξαναφέρουν τη δημοκρατία στο τομέα «φούστα».

maxi_skirt-(4).jpg
maxi_skirt-(10).jpg

Οι maxi φούστες του χειμώνα είναι ultra maxi, ακουμπάνε δηλαδή στο πάτωμα και μακραίνουν τη σιλουέτα με τον πιο elegant τρόπο. Το στυλ τους μπορεί να είναι από την κλασική, maxi, πλισέ φούστα μέχρι την parachute skirt σε nylon ύφασμα, που είναι η επιτομή των 00s. Το τζιν φυσικά πρωταγωνιστεί και πάλι, το ίδιο και οι διαφάνειες με τις maxi, sheer mesh skirts, όπως αυτές που παρουσίασε ο οίκος Blumarine, να είναι ιδανικές για βραδινές εξόδους. Τα πλεκτά μπαίνουν και εδώ και είναι μια φανταστική και ultra stylish λύση για τις ημέρες με κρύο και αυτό γιατί μαζί με ένα ζευγάρι ψηλές μπότες είναι ότι πιο cozy. Μπες σε Y2K mood και άφησε για λίγο τις κοντές σου φούστες, για να αγκαλιάσεις την άνεση.