Το sultry style είναι η νέα τάση στο sexy ντύσιμο -Γιατί η άνοιξη ανήκει δικαιωματικά στις γυναίκες

Ναταλία Κατσακιώρη
Το sultry style είναι η νέα τάση στο sexy ντύσιμο -Γιατί η άνοιξη ανήκει δικαιωματικά στις γυναίκες
Photo Credit: Vincenzo Grillo/launchmetrics.com/spotlight

Αν δεν ξέρεις τι είναι το sultry style είμαστε εδώ προς ενημέρωση σου αλλά και για να σου δείξουμε τους 5 τρόπους που θα το φορέσεις την άνοιξη. 

Η έννοια του sexy έχει αλλάξει εντελώς για τις γυναίκες και σίγουρα ζούμε (ευτυχώς για εμάς) την εποχή της απόλυτης απελευθέρωσης του τι σημαίνει και τι είναι το sexiness για την κάθε μία από εμάς. Μακριά από στερεότυπα και παρεξηγημένα πρότυπα του παρελθόντος, οι γυναίκες βιώνουν πλέον τη φύση τους στο απόλυτο και έχουν την ελευθερία να εκφραστούν και μέσα από το sexy dressing, που τώρα πια τους ανήκει δικαιωματικά. Και έχει να προσφέρει πολλά περισσότερα από αυτό που θυμόμαστε από το παρελθόν. Δεν μιλάμε, δηλαδή, πια για ένα ζευγάρι ψηλοτάκουνα stilettos, ούτε και για ένα βαθύ ντελκολτέ ή μια κοντή φούστα απαραίτητα. Ο αισθησιασμός είναι η λέξη κλειδί για το sultry style, την πιο hot τάση στο sexy ντύσιμο, που είχε αρχίσει να κάνει την εμφάνιση της ήδη από το 2021.

sultry-style-(4).jpg

Αρχικά, δεν μιλάμε για κανένα συγκεκριμένο item, ούτε για έναν συγκεκριμένο σωματότυπο που θεωρούμε sexy, αλλά για την τάση που παρατηρήσαμε στα catwalks και έπειτα στο street style, που βάζει το γυμνό γυναικείο σώμα στο προσκήνιο. Με κάθε τρόπο. Έτσι και στις φετινές εβδομάδες μόδας, όσο και αν είναι το κρύο, βλέπουμε κάτω από τα oversized παλτό και τα τεράστια puffers αποκαλυπτικά κοψίματα, τολμηρά εσώρουχα να παίρνουν τη θέση των ρούχων και το πιο badass mood που έχουμε δει τελευταία. Sultry θα πει ζεστό, καυτό, αποπνικτικό, αισθησιακό και παθιασμένο με έναν τρόπο που σου μαθαίνει το παιχνίδι της κάλυψης και της απόκρυψης.

LFW: Erdem και Christopher Kane ζωντανεύουν την ιστορία, ενώ ο JW Anderson «γιορτάζει» το αρχείο του

sultry-style-(12).jpg

Το sexy dressing μας ανήκει και έχουμε 5 τρόπους να το υιοθετήσεις:

Διαφάνειες και fishnets: Τα υφάσματα του sultry trend είναι έτοιμα να αποκαλύψουν όσο δέρμα θέλεις και χρειάζεται. Φόρεσε διάφανα και ημιδιάφανα tops ή ένα φόρεμα με ύφασμα σε στυλ δίχτυ, που θα συνοδέψεις με το κατάλληλο σετ εσωρούχων ή ένα μεσοφόρι.

Corset: Τα τοπάκια κορσέδες τα έχεις ήδη αγαπήσει με την επιστροφή του Y2K style στο προσκήνιο. Τώρα είναι καιρός να τα αξιοποιήσεις χωρίς ενδοιασμούς και πρέπει. Μας αρέσουν πολύ με τα low rise, baggy παντελόνια και μπορούν αν δείξουν sexy ακόμη και με ένα ζευγάρι sneakers από κάτω.

sultry-style-(1).jpg

Cut outs: Κοψίματα ή αλλιώς ανοίγματα ή αλλιώς σκισίματα. Εδώ η λέξη κλειδί είναι το απροσδόκητο. Θέλουμε να δούμε τα cut outs εκεί που δεν τα έχουμε ξαναδεί. Υπάρχει τεράστιο περιθώριο για DIY οπότε πειραματίσου.

Micro mini: Τα πόδια μιας γυναίκας είναι πάντα το δυνατό της όπλο, όποιος και αν είναι ο σωματότυπος της. Πόνταρε σε αυτό. Ειδικά όταν την άνοιξη αρχίσεις να παίρνεις και το πρώτο μαύρισμα.

Lingeries: Τα naked dresses της Nensi Dojaka είναι το καλύτερο παράδειγμα για να καταλάβεις λίγο τη συγκεκριμένη πρόταση. Ένα φόρεμα που να θυμίζει αιθέριο νυχτικό ή εσώρουχο θα είναι η επιλογή σου για το επόμενο σου κάλεσμα σε dance party.

To street style inspo που θέλεις τώρα για μια άνοιξη με sexy attitude: