Φόρεμα + παλτό: Ο συνδυασμός που θα απογειώσει το στυλ μας και την άνοιξη του 2023

Ναταλία Κατσακιώρη
Φόρεμα + παλτό: Ο συνδυασμός που θα απογειώσει το στυλ μας και την άνοιξη του 2023

Ένα combo που έγινε πιο sexy και θηλυκό το 2023 και το είδαμε και πάλι στα catwalks του επόμενου χειμώνα. Εμείς μπορούμε να το φορέσουμε ήδη από την άνοιξη.

Ο συνδυασμός φόρεμα και παλτό είναι ένα από τα πιο πετυχημένα combos που μπορεί να φορέσει μία γυναίκα. Και καθώς τα φορέματα ανανεώθηκαν και έγιναν ένα μεγάλο κομμάτι της ντουλάπας μας, χειμερινής ή καλοκαιρινής, αρχίσαμε να ψάχνουμε ποιο είναι το πιο elegant πανωφόρι που μπορεί να τα συνοδέψει. Αρχικά, να πούμε ότι η άνοιξη είναι η ιδανική εποχή για το συγκεκριμένο styling, κυρίως γιατί πλέον ο καιρός μας επιτρέπει να βγαίνουμε από το σπίτι χωρίς layering. Οπότε ένα φόρεμα και ένα πανωφόρι είναι αρκετά για ένα feminine outfit, ειδικά όταν πρόκειται για μια νυχτερινή έξοδο.

Paris-str-F23-0686.jpg
Paris-str-F23-1018.jpg

Το street style στα fashion weeks που μόλις πέρασαν μας υπενθύμισε το πόσο ωραίος είναι ο συνδυασμός φόρεμα και παλτό μέσα στην άνοιξη για όλους τους σωστούς λόγους. Τα ανάλαφρα υφάσματα και οι διαφάνειες έρχονται σε αντίθεση με τα maxi παλτό με μαλλί ή βαμβάκι, ένα contrast που κάνει το κάθε outfit μοναδικό. Επίσης, τα διαφορετικά μήκη, mini, midi ή maxi, τόσο στα φορέματα όσο και στα πανωφόρια είναι ένα παιχνίδι που αξίζει να απολαύσεις.

Γιατί παραιτείται ο πιο διάσημος στυλίστας του κόσμου; Ο Law Roach αναγκάστηκε να μας πει «αντίο»

Ο Fall/Winter 2023 συνδυασμός που μπορείς να φορέσεις από τώρα.

Η μεγαλύτερη έκπληξη, όμως, αλλά και παράλληλα inspo ήρθε από τις ίδιες τις νέες συλλογές των αγαπημένων μας οίκων στις πρόσφατες Εβδομάδες Μόδας, που μας προετοίμασαν για τα trends που αναμένονται το επερχόμενο φθινόπωρο. Μάντεψε; Το combo φόρεμα + παλτό είναι μέσα στα κορυφαία looks που είδαμε στο catwalk.

Max-Mara-F23-005.jpg

Max Mara

Στη Max Mara τα strapless φορέματα συμπληρώθηκαν με cozy, κασμιρένια παλτό, ενώ ο οίκος Marni δημιούργησε total printed looks με παλτό και φορέματα στα ίδια ακριβώς patterns. Το σχεδιαστικό δίδυμο των Dolce & Gabbana ακολούθησε πιο sexy μονοπάτια με διάφανα, naked dresses και παλτό με μεταλλικά υφάσματα και λεπτομέρειες από γούνα. Η ιταλική minimal κομψότητα κυριάρχησε στον οίκο Fendi που έμπλεξε τα στενά, knitted φορέματα με δερμάτινες καμπαρντίνες και τις signature γούνες του, ενώ ο Valentino έφερε την αντίθεση του mini με το maxi στα περισσότερα catwalk looks του. Πάρε έμπνευση από τα πιο ενημερωμένα outfits του επόμενου χειμώνα και φόρα από τώρα μία τάση που θα λατρέψεις.