Αυτό το δερμάτινο jacket είναι η νέα εμμονή της άνοιξης και μοιάζει ξαναφορεμένο

Ναταλία Κατσακιώρη
Αυτό το δερμάτινο jacket είναι η νέα εμμονή της άνοιξης και μοιάζει ξαναφορεμένο

Μία νέα τάση στα δερμάτινα μπουφάν της χρονιάς που είδαμε στα catwalks και θα φορέσουμε στους δρόμους της πόλης αυτή την άνοιξη. Το worn jacket έχει κάτι από vintage.

Ξέρω ότι έχουν γραφτεί άπειρα άρθρα σχετικά με το πώς να συντηρείς και να διατηρείς τα δερμάτινα items της ντουλάπας σου σε άψογη κατάσταση. Ειδικά προϊόντα, καθαριστικά και τεχνικές. Όλα αυτά θα πρέπει να μείνουν στην άκρη, το ίδιο και το αψεγάδιαστο, μαύρο biker jacket σου αυτή την άνοιξη. Και αυτό γιατί η νέα τάση, που έχει ήδη μετατραπεί σε εμμονή, θέλει τα δερμάτινα μας λίγο πιο ταλαιπωρημένα από ότι συνήθως. Μιλάμε για το trend του worn leather jacket, δηλαδή το «φορεμένο» σου δερμάτινο μπουφάν.

leather_jacket_fadede-(6).jpg

Η τάση εμφανίστηκε, φυσικά, πρώτα στα catwalks με τους οίκους Prada, Miu Miu, Diesel, Coach και Acne Studios να εντάσσουν στις συλλογές τους κάποια δερμάτινα μπουφάν, σε καφέ απόχρωση στην πλειοψηφία τους, με φθαρμένες άκρες, ξεθωριασμένα μανίκια και faded χρώμα, που δίνουν την όψη του χρησιμοποιημένου στα items της ντουλάπας μας. Το δέρμα ήταν ούτως ή άλλως ένα από τα αγαπημένα υλικά των σχεδιαστώ τις σεζόν που προηγήθηκαν και βρήκαν πολλούς εφευρετικούς τρόπους να το επεξεργάζονται.

Τα πέντε stylish ανοιξιάτικα tops που φοράνε τώρα οι Γαλλίδες με το τζιν παντελόνι τους

leather_jacket_fadede-(2).jpg

Worn leather jacket: Το πανωφόρι που θα γίνει το νέο σου κόλλημα.

Μέσα στην όλη επιστροφή της μόδας στις ρίζες της και στην αναζήτηση νέων βιώσιμων προϊόντων, το κοινό άρχισε να ανακαλύπτει ξανά και τα second ρούχα, ή αλλιώς τα vintage. Oπότε τα used, φθαρμένα items ίσως έγιναν με έναν τρόπο συνώνυμα του coolness. Γενικά, αγαπάμε τα ψεγάδια και δεν χρειάζεται να είμαστε απόλυτα polished, ακόμη και όταν μιλάμε για το δερμάτινο μπουφάν μας. Το καφέ και το καμηλό είναι τα δύο χρώματα, που κυριαρχούν σε αυτή την τάση, αφήνοντας για λίγο το μαύρο στη δεύτερη θέση.

leather_jacket_fadede-(9).jpg
https://www.instagram.com/p/ClEdTvxMK_W

Τα κορίτσια της μόδας φοράνε ήδη το faded leather jacket και το street style στις τελευταίες εβδομάδες μόδας το ανέδειξε στον απόλυτο κυρίαρχο του παιχνιδιού. Αν θες, λοιπόν, και εσύ να εντάξεις τη συγκεκριμένη τάση στο ανοιξιάτικο ντύσιμο σου δεν έχεις παρά να κάνεις μια βόλτα στο vintage κατάστημα της γειτονιάς σου. Εκεί θα βρεις σίγουρα ένα ωραίο biker jacket με φθαρμένες άκρες και cool απόχρωση.