Τα pastels είναι η διαχρονική εμμονή της άνοιξης -Οι 3 stylish τρόποι να τα φορέσεις και φέτος

Ναταλία Κατσακιώρη
Τα pastels είναι η διαχρονική εμμονή της άνοιξης -Οι 3 stylish τρόποι να τα φορέσεις και φέτος
Photo Credit: Francesca Babbi/launchmetrics.com/spotlight

Ένας μύθος λέει ότι αν δεν βάλεις pastels, η άνοιξη δεν έρχεται ποτέ. Έχουμε τους τρεις καλύτερους τρόπους να τα φορέσεις τώρα.

Τα pastels είναι ένα ιδιαίτερο φετίχ της μόδας. Αν και συνήθως οι γυναίκες τα φοβόμαστε, γιατί αντικειμενικά οι pale αποχρώσεις δεν ταιριάζουν σε όλες μας, πάντα επιστρέφουμε στον τόπο του εγκλήματος τέτοια εποχή. Γενικά, η ρομαντική τους αύρα και το girly στοιχείο των pastels ταιριάζει υπέροχα με την άνοιξη, γιατί η παλέτα τους είναι σαν να αποτυπώνει τη φύση. Βέβαια, τώρα πια τα pastels έχουν μπει και σε πιο τολμηρά items και όχι μόνο στα florals της σεζόν. Αρχικά, να ξεκαθαρίσουμε ότι όταν μιλάμε για pastels εννοούμε το baby pink, baby blue, lilac, πράσινο της μέντας και ελαφρύ κίτρινο, ενώ είναι και κάποια nude, που μπορούν να συμπλεριληφθούν στα pastels.

Το 2023 υπάρχουν τρεις νέεοι τόποι να φορέσεις τα pastels και θα τους βρεις εδώ:

Mix pastels: Γενικά, όλες οι pastel αποχρώσεις έχουν την τάση να ταιριάζουν μεταξύ τους. Φορέματα με pastel λεπτομέρειες σε όλα τα χρώματα είναι φυσικά ο πιο εύκολος τρόπος να υιοθετήσεις την τάση. Από την άλλη, μπορείς μόνη σου να κάνεις ένα σύνολο συνδυάζοντας για παράδειγμα το baby pink με pastel κίτρινο ή το lilac με το γαλάζιο. Δεν υπάρχει σωστό και λάθος στη συγκεκριμένη περίτπωση, μπορείς να αυτοσχεδιάσεις με τα ρούχα που έχεις στη ντουλάπα σου.

Οδηγός αγοράς: Τα άσπρα sneakers είναι το σωστό παπούτσι για κάθε εποχή & έχουμε τα 10 καλύτερα

pastels_spring_2023-(2).jpg

Pastels and basics: Αν δεν το έχεις γενικά με το συνδυασμό των χρωμάτων αυτός είναι ο πιο εύκολος τρόπος να φορέσεις τα pastels. Μαζί με τα γνωστά basic χρώματα. Το μαύρο και το λευκό βρίσκονται φυσικά στην πρώτη θέση, με τα nude και γκρι να ακολουθούν. Μην βιαστείς να απορρίψεις το μαύρο, ένα τόσο άγριο χρώμα κάνει τέλειο contrast με τα ρομαντικά pastels.

pastels_spring_2023-(5).jpg

Make it bold: Αν πάλι ανήκεις στους τολμηρούς, τότε απογείωσε τα pastels κάνοντας color blocking. Συνδυάζοντας, δηλαδή, μία pastel απόχρωση με ένα πολύ έντονο χρώμα, όπως το κόκκινο, το φούξια, το μωβ ή το πράσινο. Για να το απογειώσεις, μην διαλέξεις παρεμφερή χρώματα (πχ ροζ-φούξια), αλλά πήγαινε σε ενδιαφέρουσες αντιθέσεις, όπως στο παρακάτω look της φωτογραφίας.

pastels_spring_2023-(6).jpg

8 street style looks για να φορέσεις τα pastels την άνοιξη του 2023: