Ο Julien Dossena είναι ο νέος guest σχεδιαστής του Jean Paul Gaultier -Τι θα δούμε στο catwalk;

Ναταλία Κατσακιώρη
Ο Julien Dossena είναι ο νέος guest σχεδιαστής του Jean Paul Gaultier -Τι θα δούμε στο catwalk;
Photo Credit:launchmetrics.com/spotlight

Οι φήμες επιβεβαιώθηκαν με τον creative director του οίκου Paco Rabanne να αναλαμβάνει την Haute Couture συλλογή του Jean Paul Gaultier. Και οι προσδοκίες είναι ήδη υψηλές.

Ο Jean Paul Gaultier υπήρξε ένας από τους πλέον ανατρεπτικούς και ριζοσπαστικούς σχεδιαστές στην ιστορία της μόδας. Και το ίδιο καινοτόμος υπήρξε και ο τρόπος, που αποφάσισε να αποσυρθεί από την ενεργό δράση, θέλοντας να συνεχίσει να υπάρχει ο οίκος του με έναν άλλο τρόπο. Μέσα από το όραμα που έχουν για τον Jean Paul Gaultier άλλοι κορυφαίοι σχεδιαστές, που αναλαμβάνουν να παρουσιάσουν κάθε φορά τη νέα Haute Couture συλλογή του οίκου ως guest designers. Glenn Martens, Olivier Rousteing και Haider Ackermann υπήρξαν τα πρώτα ονόματα που πέρασαν τη μεγάλη αυτή πρόκληση με τον Julien Dossena, τον καλλιτεχνικό διευθυντή του οίκου Paco Rabanne να είναι ο επόμενος.

https://www.instagram.com/p/CqSVt-Loc-M

Η ανακοίνωση ήρθε με ένα κοινό post στο Instagram account του γαλλικού οίκου και του ίδιου του Julien Dossena, που έγραφε στη σχετική λεζάντα: «Είμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε ότι ο Julien Dossena του οίκου Paco Rabanne θα είναι ο προσκεκλημένος σχεδιαστής για την επόμενη συλλογή Jean Paul Gaultier Haute Couture τον Ιούλιο του 2023. Μια συγχώνευση του δημιουργικού DNA του Jean Paul Gaultier και του Paco Rabanne. Καλώς ήρθες στην οικογένεια αγαπητέ Julien Dossena!».

Οδηγός αγοράς: Η σατέν φούστα είναι το staple που μπορείς να φοράς χειμώνα-καλοκαίρι

Jean Paul Gaultier x Julien Dossena: Το κοινό αναμένει την πιο δημουργική ένωση του καλοκαιριού.

Ο Julien Dossena έκλεισε φέτος μία ολόκληρη δεκαετία ως creative director του οίκου Paco Rabanne, ο οποίος μετά και τον θάνατο του 88χρονου σχεδιαστή τον προηγούμενο μήνα, ήρθε και πάλι στο προσκήνιο για όλους τους σωστούς λόγους. Την πλούσια κληρονομιά του, την καινοτομία και την κορυφαία δεξιοτεχνία του. Αρχές που και ο ίδιος ο Dossena συνεχίζει να ακολουθεί πιστά όλα αυτά τα χρόνια που κατέχει αυτή τη θέση, με την τελευταία του συλλογή να είναι σε ένα μεγάλο μέρος της μία αναβίωση του πολύτιμου αρχείου του maison. Γιατί το να ακολουθείς την πορεία και το vision ενός τόσο ξεχωριστού και ταλαντούχου σχεδιαστή, όπως ο Paco Rabanne, δεν είναι και το πιο εύκολο πράγμα.

https://www.instagram.com/p/CK1mUqdj0hW

Όπως δήλωσε ο ίδιος ο Jean Paul Gaultier αυτό που ξεχωρίζει στον Julien Dossena είναι η προσωπικότητα του. Και αυτό είναι που θα προσπαθήσει να μας δείξει και στο catwalk, παντρεύοντας δύο συγγενικές, όπως θεωρεί ο ίδιος κουλτούρες, δύο σχεδιαστών που δούλευαν πάνω στη διαρκή αναζήτηση. Φυσικά και το κοινό αναμένει ο Dossena να κάνει το απόλυτο πάντρεμα μεταξύ των δύο οίκων, κάτι πολύ δύσκολο, που ο ίδιος θα αποπειραθεί, όπως είπε σε συνέντυεξη του στη Vogue. Το μόνο σίγουρο είναι ότι το αποτέλεσμα θα έχει κάτι από τα φουτουριστικά στοιχεία και τους κρίκους του Paco Rabanne, αλλά και την ωμή ομορφιά των 90s και 80s συλλογών του Jean Paul Gaultier. Ακούγεται εκρηκτικό.