Ageless style: Τα 5+1 βασικά κομμάτια που μπορούν να προσαρμοστούν στο στυλ κάθε ηλικίας

Ναταλία Κατσακιώρη
Ageless style: Τα 5+1 βασικά κομμάτια που μπορούν να προσαρμοστούν στο στυλ κάθε ηλικίας

Είναι τα ρούχα και τα αξεσουάρ που μπορούν να φορεθούν σε κάθε ηλικία και αποτελούν μία αγορά επένδυση.

Σίγουρα κάθε γυναίκα καθώς μεγαλώνει αλλάζει κάπως το στυλ της. Η σωστή λέξη που ψάχνω είναι η εξέλιξη. Καθώς εμείς μεγαλώνουμε και εξελισσόμαστε έρχεται μαζί μας και η αισθητική μας, που παίρνει στοιχεία από κάθε εποχή, τα οποία καλό είναι να ενσωματώνονται απόλυτα στο αρχικό μας γούστο, χωρίς να μοιάζουν ξένα, γιατί αυτή είναι ακριβώς και η ουσία της εξέλιξης. Οπότε δεν χρειάζεται κανένας πανικός να αλλάξουμε τον τρόπο που ντυνόμαστε απλά και μόνο επειδή περάσαμε κάποια ηλικία. Εξάλλου το ageless style είναι μία από τις τελευταίες κατακτήσεις των γυναικών και της μόδας, έχοντας διασφαλίσει πια το δικαίωμα μας να θέλουμε να ντυνόμαστε εξίσου εντυπωσιακά -ή και όχι- σε οποιαδήποτε στιγμή της ζωής μας.

Υπάρχουν, λοιπόν, κάποια ρούχα που αποτελούν μία αδιαμφισβήτητη επένδυση, ακριβώς γιατί μπορούν να φορεθούν και να αξιοποιηθούν σε κάθε ηλικία. Τα αγοράζεις μία φορά και τα φοράς για πάντα. Παρακάτω τα έξι basics, που πρέπει να μπουν στη νουλάπα σου.

No muss -no fuss: Το cool ανεπιτήδευτο στυλ είναι ο βασιλιάς της φετινής άνοιξης και υπάρχει λόγος

Τα 5+1 βασικά items που δεν έχουν ηλικία, όπως και εμείς!

Πλεκτή ζακέτα: Οι πλεκτές ζακέτες έχουν μία χαριτωμένη όψη στις μικρότερες ηλικίες, ειδικά όταν φοριούνται χωρίς μπλουζάκι σαν top, ενώ μπορείς να τις έχεις μαζί σου μια ζωή φθινόπωρο, άνοιξη και χειμώνα. Βρες το χρώμα που σου ταιριάζει.

ageless-basics-(6).jpg

Λευκό t-shirt: Δεν υπάρχει ηλικία και outfit που να μην χωράει ένα απλό λευκό μπλουζάκι. Επένδυσε σε ένα item με καλή ποιότητα, που θα μπορέσει να σε ακολουθήσει για χρόνια. Η ψηλή λαιμόκοψη είναι η ιδανική επιλογή για να έχεις ένα passé par tout.

ageless-basics-(4).jpg

Bootcut τζιν παντελόνι: Είναι η καλύτερη γραμμή, που μπορεί να προσαρμοστεί εύκολα στις όποιες τυχόν αλλαγές του σωματότυπου σου. Επίσης, μην ξεχνάς πως η ελαφριά καμπάνα στο τελείωμα κολακεύει τα πόδια και μπορεί να συνδυαστεί και με flats αλλά και με ψηλοτάκουνα.

https://www.instagram.com/p/Cpan8yMoFKh

Ανδρικό σακάκι: Είναι must. Στα 20, τα 30, τα 40 και όλα τα -άντα που ακολουθούν. Δεν χρειάζεται οπωσδήποτε να είναι μαύρο. Ένα ωραίο καφέ, γκρι, λευκό ή και μπλε χρώμα θα ντύσει πολλές στιγμές της ζωής σου και θα δείχνει πάντα φρέσκο.

ageless-basics-(5).jpg

Loafers: Οι μικρότερες ίσως γνώρισαν αυτό τον τύπο παπουτσιών πιο πρόσφατα, αλλά οι πιο πλαιές θα θυμούνται τα ανδρόγυνα αυτά σχέδια να κυκλοφορούν στους δρόμους της πόλης ήδη από τα 80s και 90s. Και μόνο η παραπάνω αναφορά, φτάνει.

ageless-basics-(1).jpg

Λευκό πουκάμισο: Είναι το απόλυτο staple, το οποίο δεν εντάσσεται καν σε πλαίσια. Προσωπικά θα σου προτείνω να κάνεις μία επίσκεψη σε ένα vintage store και να βρεις ένα ιδιαίτερο, μοναδικό item που θα γίνει δικό σου. Γιατί τα λευκά vintage ανδρικά πουκάμισα είναι λίγο καλύτερα.

https://www.instagram.com/p/CmuCsEzoNsL