Το Cluttercore είναι η μαξιμαλιστική τάση που έχει κατακτήσει τη μόδα -Και μάλλον τη χρειαζόμαστε

Ναταλία Κατσακιώρη
Το Cluttercore είναι η μαξιμαλιστική τάση που έχει κατακτήσει τη μόδα -Και μάλλον τη χρειαζόμαστε

Το χαοτικό trend που ξεκίνησε από τη διακόσμηση έχει γίνει το νέο αγαπημένο στυλ των πιο ενημερωμένων fashion girls. Μήπως τελικά ένα μικρό χάος μπορεί να μας ξεκουράσει;

Η αλήθεια είναι ότι μετά την πανδημία και τα lock downs πολλά πράγματα έχουν αλλάξει στη μόδα. Από τον τρόπο με τον οποίο ψωνίζουμε, μέχρι τον τρόπο που συνδυάζουμε τα ρούχα μας και βγαίνουμε έξω. Και αυτό γιατί μια τέτοια καταλυτική εμπειρία, δεν μπορεί παρά να λειτουργήσει σαν αφύπνιση για όλους. Τι κάναμε, λοιπόν, στις καραντίνες; Συμμαζέψαμε, πετάξαμε τα άχρηστα και τα περιττά και κρατήσαμε στη ρουτίνα μας, την κανονική αλλά και τη στυλιστική, τα πιο απλά και άνετα ρούχα μας. Οι basic, ελαφριές αποχρώσεις, και τα neutrals φυσικά, ήταν αυτές που κυριάρχησαν στα σύνολα μας και τάσεις όπως το vanilla girl έγιναν πιο δημοφιλείς από ποτέ.

Έχοντας αφήσει, όμως, πίσω μας τις καραντίνες και αφού περάσαμε και την περίοδο της επανένταξης στην κανονικότητα με τα έντονα χρώματα και τις sexy γραμμές να κυριαρχούν, ήρθαμε στο σήμερα, με την Gen Z, αυτή την τόσο ενεργή νέα γενιά να έρχεται να αλλάξει λίγο την «τέλεια» οπτική των millennials. Το Cluttercore είναι μία νέα τάση που θα δεις στα social media, τόσο στο Tik Tok όσο και στο Instagram, και σηματοδοτεί την απόλυτη κατάρρευση του μινιμαλιμσού. Ξεκινώντας πρώτα από τη διακόσμηση, το Cluttercore είναι ένας στυλ που λάτρεψαν τα Scandi girls και τώρα πια έχει μια απίστευτη δυναμική σε όλο τον κόσμο.

Πώς να φορέσεις τα πέδιλα την άνοιξη -Τα stylish σύνολα που φέρνουν ένα βήμα πιο κοντά το καλοκαίρι

Είναι το Cluttercore το δημιουργικό χάος που χρειάζεται το στυλ μας;

Μετά από όλον αυτό τον περιορισμό και την απραξία των lock downs θέλουμε φως και ένα χαρούμενο χάος στο στυλ μας! Αυτό λέει η Gen Z αλλά και οι creators που έχουν υιοθετήσει το Cluttercore, βάζοντας τη συγκεκριμένη, πληθωρική αισθητική στη ζωή τους. Brands όπως η Helmstedt και η Palomo Spain έχουν μάλιστα στηρίξει την κεντρική τους ιδέα στη συγκεκριμένη τάση, δημιουργώντας συλλογές γεμάτες ονειρικά pastels, έντονα χρώματα, prints, διαφορετικές υφές (από crochets και γούνες, μέχρι μετάξι και δαντέλα) αλλά και πάρα πολλά ιδιαίτερα αξεσουάρ.

Η πλειοψηφία της Gen Z επηρεάζει την πορεία της σύγχρονης μόδας -Τουλάχιστον έτσι πιστεύουν εκείνοι

Το mix and match, όπως καταλαβαίνεις, εδώ είναι κάτι παραπάνω από απαραίτητο. Αρκεί να αφήσεις τη φαντασία σου ελεύθερη και να απολαύσεις για λίγο το χάος στα ρούχα σου. Στην πραγματικότητα τα Cluttercore σύνολα έχουν απόλυτη συνοχή και συνδυάζουν πολλές αγαπημένες τάσεις σε μία. Αυτό είναι εξάλλου και το κλειδί για να καταλάβεις τι ακριβώς σημαίνει Cluttercore: όλα τα αγαπημένα σου ρούχα, παπούτσια και αξεσουάρ σε καθημερινούς συνδυασμούς, που σε κάνουν να αισθάνεσαι απόλυτα άνετα και γεμάτη χαρά. Γιατί κάπως έτσι μπορείς να αναδείξεις και να υποστηρίξεις και τη διαφορετικότητα σου, έχοντας την ευκαιρία να εκφραστείς ελεύθερα μέσα από το στυλ σου.

Ευτυχώς ο μαξιμαλισμός δεν σημαίνει πια μόνο υπερβολικά glam σύνολα, όπως αυτά που βλέπαμε στα 00s, αλλά έχει βρει το δρόμο να δείχνει φρέσκος και κομψός.