Classic pearls: Το κόκκινο χαλί του Met Gala 2023 γέμισε με λευκά μαργαριτάρια σε κάθε εκδοχή

Ναταλία Κατσακιώρη
Classic pearls: Το κόκκινο χαλί του Met Gala 2023 γέμισε με λευκά μαργαριτάρια σε κάθε εκδοχή

Αν υπήρξε ένα πρωταγωνιστής μέσα σε αυτή τη λαμπερή βραδιά, αυτός ήταν τα λευκά μαργαριτάρι. Γιατί το διαχρονικό classe πάει παντού. 

Το χθεσινό Met Gala ίσως ήταν ένα από τα πιο ιδιαίτερα, έχοντας ένα από εκείνα τα θέματα που τράβηξαν την προσοχή του κόσμου της μόδας από την πρώτη στιγμή. Το τιμώμενο πρόσωπο ήταν φυσικά ο Karl Lagerfeld, οπότε το 2023 δεν είχαμε άλλη μια καλλιτεχνική προσέγγιση της μόδας μέσα από μία ιστορική εποχή ή τάση, αλλά αντλήσαμε έμπνευση από ένα σχεδιαστή ορόσημο στην εξέλιξη της μόδας, όπως την ξέρουμε σήμερα. Και το όνομα Karl Lagerfeld δεν μπορεί παρά να σημαίνει μία και μόνο λέξη: Chanel. Το χθεσινοβραδινό Met Gala ήταν ένα μεγάλο tribute στο έργο του κορυφαίου designer, ο οποίος κατάφερε κυριολεκτικά να αναστήσει έναν οίκο, που είχε ταυτιστεί με την Coco Chanel και δεν μπορούσε να ξεχωρίσει μετά την απώλεια της.

AP23121862869960.jpg

Η τάση που ξεχωρίσαμε στις εμφανίσεις του Met Gala 2023.

Λευκό και μαύρο χρώμα, ανθισμένες καμέλιες, δαντέλες και διαφάνειες, tweed και κεντημένες λεπτομέρειες με πολύτιμους και ημιπολύτιμους λίθους, ήταν μόνο κάποια από τα στοιχεία που είδαμε στις εμφανίσεις των εκλεκτών καλεσμένων της Anna Wintour. Οι σχεδιαστές φαίνεται να εμπνεύστηκαν από τη Chanel περίοδο της ζωής του Karl Lagerfeld, με τον Jared Letto να εμφανίζεται ντυμένος Choupette, την αγαπημένη γάτα του σχεδιαστή. Αυτή μαζί με το καταπληκτικό vintage item που φόρεσε η Dua Lipa, από την FW92 Haute Couture συλλογή του Karl Lagerfeld για τον οίκο Chanel, ήταν οι δύο εμφανίσεις -πρωταγωνιστές της βραδιάς, μαζί φυσικά πάντα με τη Rihanna, που είναι η απόλυτη εμμονή των media αυτή τη στιγμή.

Met Gala 2023: Oι κορυφαίες εμφανίσεις από μια «ασπρόμαυρη» βραδιά αφιερωμένη στον Karl Lagerfeld

AP23122094791565.jpg

Αν ρίξουμε μια γρήγορη ματιά στα red carpet looks της βραδιάς, θα διαπιστώσουμε ότι το it αξεσουάρ του Met Gala 2023 ήταν άλλο. Μιλάμε για τις κλασικές λευκές πέρλες ή αλλιώς τα μαργαριτάρια, ένα κόσμημα και αξεσουάρ που είναι συνώνυμο με την κλασική κομψότητα, το versatility, αλλά και το preppy style. Ένα αγαπημένο κομμάτι του Karl Lagerfeld και του οίκου Chanel ήρθε να μπει σε κοσμήματα και λαμπερά outfits για το μεγάλο γεγονός της μόδας.

AP23121859976172.jpg

Από το custom Schiaparelli φόρεμα της Kim Kardashian και το λευκό gown της Penelope Cruz, μέχρι τα off shoulder μανίκια στο κατακόκκινο Gucci φόρεμα της Salma Hayek που ήταν φτιαγμένα από πέρλες αλλά και τις τόσες πολλές σειρές μαργαριτάρια που είδαμε εχθές το βράδυ, το συμπέρασμα είναι ένα. Ήρθε η στιγμή να ανοίξουμε τα κουτάκια με τα κοσμήματα της μαμάς και της γιαγιάς μας και να ξεσκονίσουμε τα λευκά μαργαριτάρια. Είτε σε κολιέ, είτε σε σκουλαρίκια είτε ακόμη καλύτερα σε ένα edgy αξεσουάρ, θα είναι το αγαπημένο στοιχείο του spring preppy style μας.