Οι διαφάνειες είναι η sexy τάση της άνοιξης που θα αναδείξει τη θηλυκότητα μας

Ναταλία Κατσακιώρη
Οι διαφάνειες είναι η sexy τάση της άνοιξης που θα αναδείξει τη θηλυκότητα μας
Valentina Valdinoci

Sheer dressing ή αλλιώς διαφάνειες: οι πιο stylish τρόποι να υιοθετήσεις τη ρομαντική τάση της άνοιξης. 

Έχουμε μιλήσει πολλές φορές για τη μεγάλη αλλαγή του sexy dressing και για το πόσο οι νέες τάσεις έχουν πάρει μια κατεύθυνση πιο κοντά στην απελευθέρωση των γυναικών και στην αποθέωση του γυναικείου σώματος. Ποτέ ξανά το naked dress δεν ήταν τόσο επίκαιρο, αν αναλογιστείς τα διάφανα και ημιδιάφανα φορέματα που είδαμε στα φετινά catwalks. Οι διαφάνειες και τα fishnet υφάσματα, δηλαδή τα υφάσματα που θυμίζουν δίχτυ, κυριαρχούν εδώ και κάποιους μήνες στο street style, όπως είδαμε στις φωτογραφίες από τις εβδομάδες μόδας. Τώρα, λοιπόν, που ανοίγει και ο καιρός ήρθε η στιγμή να αγκαλιάσεις τον αισθησιασμό και να φορέσεις τις διαφάνειες -γιατί όχι;!- καθημερινά.

sheer-(13).jpg

Τα άνετα τακούνια της άνοιξης είναι πιο chic από όσο πιστεύεις

Sheer: Οι διαφάνειες είναι το trend που θέλεις για το Μάιο.

Αρχικά, διαφάνειες δεν σημαίνει μόνο naked dress, δηλαδή ένα διάφανο φόρεμα, που μας θυμίζει το signature look της Carrie Bradshaw. Οι διαφάνειες φέτος γίνονται πολύ πιο δημιουργικές και μπαίνουν σε μπλουζάκια με ψυχεδελικά tie dye, ρομαντικά πουκάμισα με βολάν και φιόγκους, sexy φούστες που αφήνουν ακάλυπτα τα πόδια αλλά και παντελόνια με διαφάνειες ή δαντέλες, που είναι μία πιο ιδιαίτερη και τολμηρή επιλογή. Στα shows όλων των αγαπημένων μας οίκων, όπως οι Fendi και Prada είδαμε με πολλά τέτοια looks, που πέρασαν σχεδόν αυτόματα και στο street style με σύνολα για όλες τις ώρες. Μην θεωρήσεις τα sheer items ένα κομμάτι των επίσημων βραδινών σου εμφανίσεων, γιατί ένα ωραίο top με διαφάνειες σε bold απόχρωση μπορεί να φορεθεί και με τα denims της σεζόν.

sheer-(11).jpg
sheer-(7).jpg

Στις πασαρέλες είδαμε τις πιο edgy εκδοχές των sheer items με τους σχεδιαστές να προτείνουν να φορέσουμε τις διαφάνειες απευθείας πάνω στο γυμνό σώμα. Ωστόσο, μπορεί μια τέτοια λύση να είναι κάπως extreme για τα δικά μας μέτρα. Διάλεξε ένα ωραίο set εσωρούχων ή ένα φόρεμα από κάποια συλλογή με shapewears, που μπορεί να μπει από μέσα, ώστε να αισθανθούμε απόλυτα safe και να μπορούμε να ευχαριστηθούμε τα outfits μας. Γιατί φοράμε μόνο ότι μας κάνει να νιώθουμε όμορφα και γεμάτες αυτοπεποίθηση.

sheer-(2).jpg

Το απαραίτητο inspo από το street style: