4 ελληνικά brands με μαγιό που έχουν eco friendly πρόσημο

Ναταλία Κατσακιώρη
4 ελληνικά brands με μαγιό που έχουν eco friendly πρόσημο

Photo Courtesy of Haals

Τα καλύτερα μαγιό του καλοκαιριού είναι από τον τόπο σου! Και βάζουν τη βιωσιμότητα σε προτεραιότητα.

Μπορεί να μην έχεις ακόμη καταλήκει στο μαγιό που θα αγοράσεις φέτος. Μεταξύ μας ούτε και εγώ έχω ακόμη ολοκληρώσει τη wish list μου. Από τη μία το καλοκαίρι που κάπως φέτος άργησε να μας έρθει, από την άλλη η ατέλειωτη έρευνα αγοράς που κάνουμε οι γυναίκες για να βρούμε το σωστό item για εμάς, και κάπως έτσι είμαστε στα μέσα του Ιουλίου και δεν έχουμε ακόμη αγοράσει το μαγιό του 2023. Προσωπικά θα σε παροτρύνω να ρίξεις μια ματιά στα ελληνικά brands με μαγιό, αφού εκτός από τη στήριξη που θα δείξεις έμπρακτα σε μία εταιρία που δραστηριοποιείται στη χώρα μας, θα έχεις την ευκαιρία να φορέσεις ένα μαγιό με sustainable -aka βιώσιμο- χαρακτήρα.

Η βιωσιμότητα είναι η πλέον ένα βασικό προαπαιτούμενο σε όλα τα items που μπαίνουν στη συλλογή μας. Παρακάτω ξεχωρίσαμε 4 swimwear labels από την ελληνική σκηνή, που αξίζουν την προσοχή σου.

https://www.instagram.com/p/Cto4IIbskdD/

Upside down: Φέτος θα βάλουμε το μπικίνι μας ανάποδα - Η ανατρεπτική τάση στα μαγιό του 2023

Τα 4 ελληνικά brands με sustainable μαγιό που ξεχωρίζουν:

éther: Η Αντωνία Πατελάρου έχει δημιουργήσει ένα eco life style brand, που περιλαμβάνει μια φανταστική συλλογή με μαγιό και all day ρούχα, η οποία βασίζεται στην αναζήτηση 100% οικολογικών υλικών και στη διαρκή εποπτεία της διαδικασίας παραγωγής. Η ίδια η designer πιστεύει ότι ο κόσμος δεν έχει ακόμη ενημερωθεί επαρκώς για το τι σημαίνει στην πραγματικότητα βιωσιμότητα στη μόδα, για αυτό και η ίδια παλεύει καθημερινά, ώστε το προσωπικό της label να πληρεί όλα τα προαπαιτούμενα ενός 100% ethical brand. Στο ταμπελάκι του μπορείς να βρεις όλες τις λεπτομέρειες.

sustainable-swimwear-(6).jpg

Photo: Courtesy of éther

Haals: Ένα ελληνικό label που έχει ταυτιστεί με τη minimal chic αισθητική. Όλα τα μαγιό της εταιρίας παράγονται αποκλειστικά στην Ελλάδα από έμπειρους τεχνίτες, ενώ το υλικό τους είναι κατασκευασμένο από ανακυκλωμένο νήμα, το οποίο δημιουργείται από δίχτυα και πλαστικά που συλλέγονται από τη θάλασσα. Η αύρα της μεσογείου συναντά ένα brand με στυλ και άποψη.

sustainable-swimwear-(2).jpg

Photo: Courtesy of Haals

Kiohne: Μια εταιρία με μαγιό που πήρε το όνομά της από τη λέξη «Χιόνι». Χιόνι μέσα στο καλοκαίρι. Το σήμα της νιφάδας, που θα δεις και στο logo τους σηλώνει την όλη σκέψη πίσω από το brand name. Έντονα χρώματα, οργανικά και γεωμετρικά σχήματα που δίνουν μια εντυπωσιακή λάμψη στα looks της παραλίας φοριούνται από το πρωί ως το βράδυ. Δίνοντας έμφαση στη ποιότητα και συγχρόνως στην βιωσιμότητα, το σχεδιαστικό δίδυμο των Λύδια Βουσβούνη και Αμέλια Θεοδωροπούλου, επιλέγουνε προσεκτικά τα υλικά κατασκευής των μαγιό τους, εξασφαλίζοντάς μας ένα eco friendly καλοκαίρι.

sustainable-swimwear-(4).jpg

Photo: Courtesy of Kiohne

MAAN Island Wear: Η Μαριλένα Ανδρεάδη ξεκίνησε το ταξίδι της το 2015, δημιουργώντας μαγιό και resort items φτιαγμένα με τα καλύτερα, sustainable προϊόντα, που σχεδιάζονται και κατασκευάζονται στην Ελλάδα, με έμπνευση από τη χώρα μας, την οποία η σχεδιάστρια θεωρεί και την ανεξάντλητη πηγή της δημιουργικότητάς της, που ανταποκρίνονται στις ανάγκες του ελληνικού καλοκαιριού. «Για εμένα είναι πάρα πολύ σημαντικό να αισθάνομαι ότι σχεδιάζω και τελικά παράγω κάτι που σέβεται το περιβάλλον, τη ζωή και τις επόμενες γενιές. Δεν είναι τόσο δύσκολο πλέον, αρκεί κάποιος να το θέλει και να το θέτει ως προτεραιότητα,» μας είπε σε συνέντευξή μαζί της.

MAAN Island Wear: Τα «made in Greece» μαγιό με έμπνευση από την ουσία και την ομορφιά της χώρας μας

sustainable-swimwear-(5).jpg

Photo: Courtesy of MAAN Island Wear