MAAN Island Wear: Τα «made in Greece» μαγιό με έμπνευση από την ουσία και την ομορφιά της χώρας μας

Ναταλία Κατσακιώρη
MAAN Island Wear: Τα «made in Greece» μαγιό με έμπνευση από την ουσία και την ομορφιά της χώρας μας

Η Μαριλένα Ανδρεάδη μας εξηγεί πώς η βιώσιμη μόδα μπορεί να γίνει πραγματικότητα, αν καταφέρει να γίνει και προτεραιότητά μας.

Όταν για πρώτη φορά είδα τα μαγιό της Μαριλένας Ανδρεάδη στον υπέροχο χώρο του MAAN Island Wear στο Κολωνάκι πήρα αμέσως το vibe του brand. Η αισθητική του χώρου και της συλλογής δεν αφήνει πολλά περιθώρια στο να μην κατανοήσει κάποιος τον βασικό στόχο που είχε η Μαριλένα στο μυαλό της, όταν ξεκίνησε να ασχολείται με το κομμάτι του beach wear και του μαγιό πίσω στο 2015. Μαγιό και resort items φτιαγμένα με τα καλύτερα, sustainable προϊόντα, που σχεδιάζονται και κατασκευάζονται στην Ελλάδα, με έμπνευση από τη χώρα μας, την οποία η σχεδιάστρια θεωρεί και την ανεξάντλητη πηγή της δημιουργικότητάς της, που ανταποκρίνονται στις ανάγκες του ελληνικού καλοκαιριού.

Εδώ το minimal συναντά τις statement λεπτομέρειες, και η basic χρωματική παλέτα μπλέκεται με ιδιαίτερα μοτίβα και prints, που κάνουν το κάθε μαγιό -μπικίνι ή ολόσωμο- από τη συλλογή του MAAN Island Wear μοναδικό. Η βιωσιμότητα, η ποιότητα, η σωστή εφαρμογή και ο διαρκής διάλογος με τις γυναίκες, είναι αναπόσπαστα κομμάτια ενός ελληνικού label, που θέλει να μείνει πιστό στη δική του αυθεντική αισθητική.

Ian Griffiths:«Όταν είσαι creative director της MaxMara,είσαι θεματοφύλακας μιας μοναδικής ιστορίας»

189A1010_b-copy.jpg

Η Μαριλένα Ανδρεάδη στο Queen.gr.

Πες μας λίγα πράγματα για το πώς ξεκίνησε το ταξίδι σου στο σχέδιο μόδας και πώς κατέληξες στην απόφαση να ασχοληθείς με το κομμάτι των μαγιό.

«Ξεκίνησα πριν αρκετά χρόνια με σπουδές στο σχέδιο υφάσματος και κατέληξα να εξειδικεύομαι στον σχεδιασμό μαγιό, γιατί αγαπώ το καλοκαίρι και αισθανόμουν ότι στην Ελλάδα δεν δίναμε εμείς οι γυναίκες αξία στο ποιοτικό μαγιό, στο μαγιό ως απαραίτητο για μία προσεγμένη εμφάνιση στο νησί και στις παραλίες».

unnamed-16.jpg

Τα μαγιό και τα resort wear είναι μια πολύ ιδιαίτερη κατηγορία και ως προς τον σχεδιασμό και ως προς την κατασκευή τους. Τι σε γοητεύει σε αυτή τη διαδικασία;

«Μου αρέσει να βρίσκω λύσεις, στον σχεδιασμό των πατρόν για καλύτερη εφαρμογή σε περισσότερους σωματότυπους, στην εύρεση σωστών ποιοτικών υφασμάτων και υλικών για την μακροχρόνια χρήση του και , φυσικά, να χτίζω σιγά-σιγά μία αισθητική που με αντιπροσωπεύει και που είναι αυθεντική».

Το 2015 γνωρίσαμε το MAAN Island Wear. Ποια ήταν η έμπνευση πίσω από το προσωπικό σου brand; Ποια είναι η γυναίκα για την οποία σχεδιάζεις;

«Το 2015 ξεκίνησα περισσότερο με beachwear και σιγά σιγά από το 2017 και μετά επικεντρώθηκα στο μαγιό, το οποίο κέρδισε την προσοχή μου. Σχεδιάζω για την γυναίκα που θέλει λίγα και καλά, που η σεξουαλικότητα της είναι προσωπική και πηγαία και που δεν αγαπάει την φλυαρία».

unnamed-5.jpg

Ποια πιστεύεις ότι τα κύρια χαρακτηριστικά που ξεχωρίζουν ένα καλό μαγιό;

«Τα καλά υλικά που αντέχουν στον χρόνο, σωστά σχεδιασμένα, που δεν υποχρεώνουν τον αγοραστή να έχει ανάγκη περισσότερα».

Ποιες είναι οι τάσεις που θα δούμε φέτος το καλοκαίρι στην παραλία; Πες μας λίγα λόγια την SS23 συλλογή σας.

«Οι τάσεις "μικραίνουν", αλλά δεν τις ακολουθώ απαραιτήτως. Μου αρέσει που τα εμπριμέ της συλλογής είναι πάντα σχεδιασμένα αποκλειστικά για την ΜΑΑΝ, σχέδια επηρεασμένα πάντα από το ελληνικό τοπίο. Ζούμε σε μία χώρα μοναδική με πολύ ουσία και μοναδική ομορφιά. Εγώ από αυτήν εμπνέομαι. Με κουράζει που βλέπω στο design μονίμως στοιχεία από το εξωτερικό. Αν κοιτάξουμε γύρω μας έχουμε πάρα πολύ υλικό για έμπνευση στο design μας».

unnamed-6.jpg
DSC_0689a.jpg



Ένα πολύ σημαντικό κομμάτι του brand είναι και το κομμάτι της βιωσιμότητας. Τελικά πόσο εύκολο είναι να δημιουργήσεις ένα sustainable και ηθικό label στη χώρα μας;

«Για εμένα είναι πάρα πολύ σημαντικό να αισθάνομαι ότι σχεδιάζω και τελικά παράγω κάτι που σέβεται το περιβάλλον, τη ζωή και τις επόμενες γενιές. Δεν είναι τόσο δύσκολο πλέον, αρκεί κάποιος να το θέλει και να το θέτει ως προτεραιότητα».

FT_DSC_6376a.jpg

Το μαγιό είναι μια πολύ ιδιαίτερη κατηγορία για κάθε γυναίκα. Πόσο σημαντικό είναι για σένα το κομμάτι της εφαρμογής και των sizes; Πιστεύεις ότι μπορεί κάθε γυναίκα να βρει ένα μαγιό που να ταιριάζει στο σωματότυπό της στη συλλογή σας;

«Είναι, επίσης, προτεραιότητα όσο και η βιωσιμότητα. Για εμένα είναι πιο σημαντικό ένα μαγιό να "κάθεται καλά", παρά να έχει κάποιο εξεζητημένο σχέδιο. Το σχέδιο δηλαδή να γίνεται σωστά στην κοπή του υφάσματος και να στρώνει ωραία στο σώμα. Όλες οι γυναίκες είμαστε διαφορετικές, είναι διαφορετικό το σώμα μας, οι αναλογίες μας, και αυτό δεν έχει να κάνει με τα κιλά και το ύψος. Πραγματικά ελπίζω κάθε γυναίκα να μπορεί να βρει στην συλλογή μας αυτό που της ταιριάζει και τελικά το μαγιό που θέλει να φοράει καθημερινά να είναι ΜΑΑΝ».

Κάποια σχέδια για το μέλλον;

«Θέλω στο άμεσο μέλλον να καταφέρω το brand να είναι πλήρως βιώσιμο, υγιές με συλλογές που θα αγαπηθούν από πολλές γυναίκες».

FT_DSC_9640a.jpg
FT_DSC_9459a.jpg

Δες εδώ ολόκληρο το αφιέρωμα