Το καφτάνι είναι το φόρεμα που θα βάλεις τον Αύγουστο παντού -Από την πόλη μέχρι την παραλία

Ναταλία Κατσακιώρη
Το καφτάνι είναι το φόρεμα που θα βάλεις τον Αύγουστο παντού -Από την πόλη μέχρι την παραλία

Είναι σίγουρα η πιο ανάλαφρη και summer επιλογή του μήνα.

Σίγουρα σήμερα ευχήθηκες πολλές φορές καλό μήνα και έβγαλες και έναν μικρό αναστεναγμό ανακούφισης, γιατί φτάσαμε αισίως και μετά από πολλά βάσανα στον Αύγουστο. Τον μήνα των διακοπών για τους περισσότερους. Ακόμη, όμως, και αν έχεις ήδη βγει σε άδεια, ο Αύγουστος είναι κάπως πιο slow, πιο χαλαρός και πιο ξεκούραστος. Οι πόλεις αδειάζουν και νιώθουμε την αύρα του καλοκαιριού πιο έντονη από ποτέ. Οπότε και τα ρούχα μας θα πρέπει να έχουν την ίδια ακριβώς διάθεση. Να είναι ανάλαφρα και δροσερά, αλλά να έχουν και έναν exotic χαρακτήρα νησιού. Υπάχει μια επιλογή, που συνοψίζει όλα τα παραπάνω.

https://www.instagram.com/p/Cq5a71gIvuv/

Είναι τα kaftan dresses, ή αλλιώς το φόρεμα-καφτάνι. Τι διαφορά έχει το καφτάνι από ένα φόρεμα-καφτάνι. Στην ουσία καμία, αν και κάποια καφτάνια έχουν λίγο πιο διάφανα υφάσματα που ίσως τα κάνουν ακατάλληλα για έναν χώρο εργασίας για παράδειγμα. Κατά τα άλλα μιλάμε για το ίδιο ακριβώς item, μιας και τα bohemian καφτάνια έχουν πλέον στην καθημερινότητά μας και έχουν γίνει αγαπημένο key item όλων των γυναικών, που αγαπάνε τη boho chic αισθητική. Πολλές, μάλιστα, δεν περιορίζονται μόνο στο καλοκαίρι και φοράνε υπέροχα, χοντρά καφτάνια και κατά τη διάρκεια του χειμώνα με cowboy μπότες και δερμάτινα jackets.

Οδηγός αγοράς: Τα 10 must buys του Αυγούστου που θα βρεις ακόμη σε έκπτωση

https://www.instagram.com/p/Cp0Q65erVY1/

Καφτάνι: Το beach item που μπορείς να φορέσεις και στην πόλη.

Ξέωρ ότι οι περισσότερες έχετε στο μυαλό σας το καφτάνι με την κλασική του μορφή, δηλαδή ως ένα total printed φαρδύ φόρεμα με κάποια φολκόρ στοιχεία κάποιες φορές. Τα κεντήματα με χρώματα ή ακόμη και motifs ή χάντρες είναι must στα καφτάνια, αλλά μπορείς να ανοίξεις ακόμη περισσότερο το πεδίο και να φορέσεις ένα καφτάνι από λινό ύφασμα με halter neck δέσιμο στο λαιμό, για παράδειγμα, ή ένα σχέδιο με μεγάλες φαρδιές ρίγες ή ακόμη και κρόσσια.

https://www.instagram.com/p/CvNLKvItzgk/

Κάποια από τα καφτάνια έχουν γίνει mini ή έχουν προσθέσει μεγάλα ρομαντικά μανίκια, ενώ άλλα έχουν αποκτήσει cut outs. Αγαπημένα μας είναι φυσικά και τα καφτάνια σε στυλ kimono, που κάνουν ακόμη πιο ιδιαίτερο ένα outfit. Όλα τους ultra stylish και δροσερά είναι η καλύτερη επιλογή του Αυγούστου.

Το inspo σου: