Φθινοπωρινές τάσεις 2023: Τα must φορέματα της σεζόν

Ναταλία Κατσακιώρη
Φθινοπωρινές τάσεις 2023: Τα must φορέματα της σεζόν
Photo Credits:Vincenzo Grillo/launchmetrics.com/spotlight

Τα catwalks ανέδειξαν τα κορυφαία trends στα φορέματα του φθινοπώρου.

First things first! Σε κάθε νέα σεζόν που μπαίνουμε, περνώντας τη λεγόμενη μεταβατική φάση, που είναι και η πιο απαιτητική στο κομμάτι του styling, ένα από τα πρώτα πράγματα που παρατηρούμε και θέλουμε να γνωρίζουμε είναι οι τάσεις στα φορέματα. Το πιο διαχρονικό και θηλυκό κομμάτι της ντουλάπας μας, που αξίζει πάντα να ανανεώνουμε και να επενδύουμε σε κάποιο νέο σχέδιο.

Τα 5 σχέδια σε σακάκια που θα πάρουμε παντού μαζί μας το φθινόπωρο

Stella-Mccartney-F23-060.jpg

Stella McCartney FW23

Η έμπνευση και η σωστή έρευνα ξεκινάει πάντα από τα catwalks και τα όσα είδαμε στα τελευταία shows των αγαπημένων μας σχεδιαστών και οίκων. Και η αλήθεια είναι ότι τα FW2023/2024 shows ήταν αρκετά πρωτότυπα, συμπληρώνοντας τα φορέματα μας με ενδιαφέροντα shapes, μοναδικά υλικά, effortless γραμμές αλλά και edgy σιλουέτες λίγο πιο έξω από τα συνηθισμένα. Εμείς συγκεντρώσαμε τα πέντε κορυφαία trends που αξίζει να φορέσουμε αυτό το φθινόπωρο μαζί με όλα τα υπόλοιπα all time classic dresses της συλλογής μας.

https://www.instagram.com/reel/Cw0kFCSs6dr/

Tα κορυφαία trends στα φορέματα του φθινοπώρου.

Romantic bridal: Τα ρομαντικά φορέματα κυριαρχούν συνήθως στα σχέδια της κάθε σεζόν. Μόνο που αυτή τη φορά έγιναν λίγο πιο «λευκά», πιο κοντά σε ένα bridal σχέδιο. Φουσκωτά μανίκια και λεπτομέρειες από δαντέλες, φτερά και άλλα ιδιαίτερα υλικά, δημιουργούν φορέματα που θα ταίριαζαν και σε μια minimal like νύφη. Εμείς θα τα φορέσουμε με μπότες στην πόλη.

Victoria-Beckham-F23-008.jpg

Victoria Bechkam FW23

Διαφάνειες: Εδώ και αρκετές σεζόν το sexy dressing έχει πάρει πρωταγωνιστικό ρόλο στα everyday looks μας, φέρνοντας τις διαφάνειες ακόμη πιο δυναμικά στο προσκήνιο. Τα φορέματα του φθινοπώρου συνεχίζουν να φοριούνται μαζί με τα μαγιό μας και με τα πιο sexy shapewears της ντουλάπας μας. Ή και χωρίς.

Valli-F23-023.jpg

Giambattista Valli FW23

Balloon: Η συγκεκριμένη σιλουέτα ισορροπεί ανάμεσα στην παράδοση και στο tribute που γίνεται εδώ και έναν χρόνο στα 00s. Σε ένα ωραίο, luxurious ύφασμα μπορεί να γίνει μια άκρως κομψή, βραδινή επιλογή.

Gucci-F23-026.jpg

Gucci FW23

Scoop neck: Είναι μια τολμηρή λαιμόκοψη που θα παίξει δυναμικά φέτος και σε tops αλλά και σε φορέματα. Sexy και αποκαλυπτική, ενδείκνυται κυρίως για τα κορίτσια με μικρός στήθος και λίγο πιο βραδινές εμφανίσεις.

Y-Project-F23-034.jpg

The Y Project FW23

Turtleneck: Τα ζιβάγκο μπορούν να κάνουν elegant ακόμη και το πιο απλό φόρεμα ή σύνολο, γενικότερα. Ακόμη δεν είναι η στιγμή για τα ζεστά, πλεκτά ζιβάγκο του χειμώνα, οπότε τώρα μπορούμε να βάλουμε ένα φόρεμα από ελαστικό ύφασμα με turtleneck λαιμό.

Marant-F23-006.jpg

Isabel Marant FW23