Το minimal αλλιώς -10 σύνολα από το feed μας που θα σε κάνουν να αλλάξεις γνώμη για τα basics

Ναταλία Κατσακιώρη
Το minimal αλλιώς -10 σύνολα από το feed μας που θα σε κάνουν να αλλάξεις γνώμη για τα basics

Η απλότητα θα κερδίσει τις εντυπώσεις. Ακολούθησε το inspo του φθινοπώρου. 

Μπορώ να πω ότι υπάρχουν δύο μεγάλα στρατόπεδα στα κορίτσια που αγαπούν τη μόδα. Το ένα είναι ξεκάθαρα υπέρ του minimal style και το άλλο είναι εκείνες οι γυναίκες που ποντάρουν στο extravagant style, στα statement κομμάτια και τα ξεχωριστά αξεσουάρ. Συνήθως έχουμε στο μυαλό μας ως style icons τη δεύτερη κατηγορία, γιατί εννοείται ότι ένα ιδιαίτερο σύνολο κάνει μεγαλύτερο buzz και απαθανατίζεται από τους φωτογράφους, ενώ στις μέρες μας θα γίνει φυσικά και viral στα social media.

https://www.instagram.com/p/CyRKOZPtwTQ/

Καθώς, όμως, το mindset της μόδας έχει αλλάξει από την περίοδο της καραντίνας και μετά, ακολουθώντας μία εντελώς διαφορετική οπτική από εκείνη του υπερκαταναλωτισμού και των εποχικών αγορών για λόγους ξεκάθαρου εντυπωσιασμού, βλέπουμε τους υπέρμαχους του minimal chic να γίνονται όλο και περισσότεροι και τα basics να αποκτούν μια διαφορετική έννοια για τη ντουλάπα μας. Πολύ πιο ενδιαφέρουσα και πολύ πιο πρωτότυπη.

https://www.instagram.com/p/CxlZr4yNvYN/

H Meghan Markle επέστρεψε στο αγαπημένο της χρώμα με το πιο ανατρεπτικό tailored κοστούμι

Υπάρχουν οίκοι και κορυφαία luxury brands που έχουν δώσει άλλη αίγλη στα basics, δημιουργώντας εξαιρετικής ποιότητας ρούχα με την πιο απλή γραμμή που μπορείς να φανταστείς, τα οποία όμως από την άλλη κρύβουν απίστευτες τεχνικές κατασκευής. Το καλύτερο παράδειγμα είναι σίγουρα το The Row των αδερφών Olsen το αγαπημένο brand celebrities όπως η Kendal Jenner, αλλά και το tank top του οίκου Bottega Veneta αλλά και το haute couture denim του Valentino, το οποίο δημιουργήθηκε στην πραγματικότητα από χιλιάδες μικρές χάντρες στο χρώμα του indigo.

Αφήνοντας, ωστόσο, τα designer items και επιστρέφοντας στα δικά μας καθημερινά basics, σίγουρα θα έχεις παρατηρήσει ότι στην αγορά υπάρχουν πολλές νέες επιλογές στα staple της ντουλάπας μας, με απλά χρώματα αλλά πολύ ενδιαφέρουσες γραμμές, που κάνουν το δικό τους statement.

https://www.instagram.com/p/Cw-tGWQo4zs/

To φθινόπωρο είναι φυσικά η καλύτερη εποχή για να ανακαλύψεις τα νέα basics και μια ματιά στο Instagram feed σου θα σου δώσει την έμπνευση που αναζητάς. Γιατί όλα τα fashion girls έχουν αγαπήσει τα basics και έχουν κάνει τους καλύτερους συνδυασμούς.

10 minimal σύνολα που ξεχωρίσαμε στο feed μας: