Η «θεωρία του λάθος jacket» έρχεται για να αλλάξει τον τρόπο που ντυνόμαστε το χειμώνα

Ναταλία Κατσακιώρη
Η «θεωρία του λάθος jacket» έρχεται για να αλλάξει τον τρόπο που ντυνόμαστε το χειμώνα

Είναι ο νέος κανόνας που θα βάλει νέες βάσεις στο καθημερινό σου styling.

Κατά καιρούς η μόδα παρουσιάζει πολλές νέες συμβουλές και styling tips, που μας υποδεικνύουν τον τρόπο με τον οποίο μπορούμε να ντυθούμε, αξιοποιώντας τα ρούχα της γκαρνταρόμπας μας και ανανεώνοντας λίγο την εικόνα μας. Εύκολα και γρήγορα, και πάνω από όλα έξυπνα. Θυμάσαι, λοιπόν, μέσα στα τόσα styling tips που έχουμε συζητήσει μαζί κατά καιρούς και έναν βασικό κανόνα, αυτόν των λάθος παπουτσιών;

wrong_jacket_rule-(2).jpg

Κάνε μια μικρή αναδρομή και ξεσκόνισε τις γνώσεις σου. Τι είχαμε πει τότε σε σχέση με τα λάθος παπούτσια, που επιλέγουμε φυσικά επίτηδες για τα σύνολά μας; Θυμήσου μάλιστα και το inspo της Victoria Beckham, η οποία εννοείται ότι αξιοποίησε το πιο fashionable styling trick της χρονιάς. Αυτό που έχεις να κάνεις είναι ιδιαίτερα απλό. Δημιουργείς ένα outfit ακριβώς όπως το θέλεις και στο τέλος προσθέτεις ένα ζευγάρι παπούτσια έκπληξη, που κανονικά δεν θα το συνδύαζες πιθανότατα ποτέ με ένα τέτοιο σύνολο. Αυτή η αντίθεση είναι που κάνει το στυλ μας να ξεχωρίζει και απογειώνει το coolness.

wrong_jacket_rule-(1).jpg

Kρατώντας, λοιπόν, τη βάση αυτού του κανόνα περνάμε και στην επόμενη θεωρία, την οποία είδαμε στα catwalks της επόμενης άνοιξης αλλά κυκλοφορεί από τώρα στους δρόμους της πόλης. Τη θεωρία του λάθος jacket. Είναι αυτό ακριβώς που κατάλαβες (ένα look με ένα πανωφόρι σε κόντρα αισθητική) και πάμε να δούμε ακριβώς τους συνδυασμούς που αξίζει να δοκιμάσεις με έμπνευση από τα τελευταία shows των σχεδιαστών.

wrong_jacket_rule-(12).jpg

Η πρώτη συλλογή της Phoebe Philo είναι γεγονός και η Έλενα Τοπαλίδου πρωταγωνιστεί στην καμπάνια της

Η θεωρία του λάθος jacket όπως την είδαμε στα SS24 catwalks.

Δεν μπορούμε παρά να ξεκινήσουμε από την iconic συλλογή του οίκου Prada, όπου είδαμε barn jackets μαζί με sheer, pencil φούστες και tops με πολυτελή κρόσσια. Η αντίθεση στα καλύτερά της. Ο οίκος Gucci συνδυάσε ένα Barbie pink lingerie φόρεμα με δαντέλα με ένα parka μπουφάν μέχρι το γόνατο.

wrong_jacket_rule-(11).jpg
wrong_jacket_rule-(7).jpg

Από την άλλη είδαμε στους Proenza Schouler ενα μαύρο, nylon bomber jacket μαζί με μια tutu φούστα με τούλι, ενώ το brand Khaite NY μας παρουσίασε ένα maxi φόρεμα με κρόσσια μαζί με ένα oversized, δερμάτινο σακάκι. Στην παρακάτω gallery θα πάρεις μια γεύση από το πώς παρουσιάστηκε η θεωρία του λάθος jacket στα SS24, βρίσκοντας και τη δική σου έμπνευση που θα σε κάνει να εφαρμόσεις τη θεωρία στην πράξη ήδη από το φετινό χειμώνα.