Οκτώ τρόποι να φορέσεις τις μπαλαρίνες τώρα -Γιατί τα flats είναι το νέο μας κόλλημα

Ναταλία Κατσακιώρη
Οκτώ τρόποι να φορέσεις τις μπαλαρίνες τώρα -Γιατί τα flats είναι το νέο μας κόλλημα

Oχτώ σύνολα έμπνευση για σένα που ακόμα δεν έχεις υποκύψει στη γοητεία τους. 

Ποια είναι η γνώμη σου για τις μπαλαρίνες; Αν μου έκανε κάποιος αυτή την ερώτηση πριν κάποια χρόνια, η απάντησή μου θα ήταν εντελώς διαφορετική. Θα έλεγα μάλλον ότι δεν λάτρευα αυτά τα μικροκαμωμένα παπουτσάκια, που μου θύμιζαν ένα κομμάτι της εφηβείας μου, όταν οι μπαλαρίνες ήταν και πάλι τάση, και ότι σίγουρα το πρώτο επίθερο με το οποίο θα τις χαρακτήριζα θα ήταν βαρετές. Ένα ζευγάρι μπαλαρίνες για μένα δεν μπορούσε να είναι αυτό που λέμε «groundbreaking» σαν άλλη Miranda Presley, οπότε επένδυα συνήθως σε flats όπως τα oxfords και τα loafers. Όλα αυτά μέχρι και πριν λίγους μήνες.

Πριν κυκλοφορήσουν, δηλαδή, όλα τα νέα σχέδια και flats για το φθινόπωρο και τον επερχόμενο χειμώνα και δω στην πράξη, ότι ένα ζευγάρι μπαλαρίνες μπορεί να γίνει πιο stylish από οποιοδήποτε ψηλοτάκουνο. Γιατί οι αγαπημένοι μας σχεδιαστές και τα πιο επίκαιρα brands του πλανήτη έχουν αφιερώσει ένα μεγάλο μέρος των συλλογών τους στα flats, με επίκεντρο -μάντεψε- τις μπαλαρίνες!

ballerinas-(13).jpg

Τα αμάνικα sweaters είναι το cool πλεκτό της σεζόν -Το street style μας δείχνει πώς να τα φορέσουμε

Όποιο και αν είναι το στυλ σου, το 2023/2024 θα ανακαλύψεις και εσύ το αγαπημένο σου σχέδιο: classic ballet flat, με τετράγωνη μύτη, Mary Janes ή με και pointed. Οι μονοχρωμίες και τα μαλακά, matte δέρματα είναι το πιο ενημερωμένο υλικό, στο οποίο μπορείς να επενδύσεις φέτος, ενώ αν δεν θέλεις να φορέσεις και πάλι μαύρο, τότε τα neutrals, το καφέ και το σκούρο μπορντό είναι οι κατάλληλες επιλογές για σένα.

ballerinas-(6).jpg

Εκεί, όμως, που πρέπει να δώσεις τη βάση είναι και πάλι το styling, γιατί αυτό είναι που θα απογειώσει το στυλ σου και θα κάνει τα flats σου ακόμη πιο εντυπωσιακά. Άσε πίσω σου τα κλισέ, που θέλουν τα flats και πιο συγκεκριμένα τις μπαλαρίνες να ανήκουν σε έναν ρομαντικό πλανήτη και κάνε ένα έξυπνο mix and match με τα ρούχα και τα αξεσουάρ σου. Το πρωινό look του γραφείου σου με ένα φαρδύ, office παντελόνι μπορεί να φορεθεί τέλεια με ένα ζευγάρι μπαλαρίνες με γεωμετρικές γραμμές. Το ίδιο ισχύει και για ένα baggy, 00s παντελόνι, που θα συνδυάσεις με ένα bomber. Δες τις προτάσεις μας παρακάτω.

8 τρόποι να φορέσεις τις μπαλαρίνες σου σύμφωνα με το street style: