Το λαμπερό party dress των 70s και 80s θα πρωταγωνιστήσει και στις βραδινές εμφανίσεις του χειμώνα

Ναταλία Κατσακιώρη
Το λαμπερό party dress των 70s και 80s θα πρωταγωνιστήσει και στις βραδινές εμφανίσεις του χειμώνα
Photo Credit: Vincenzo Grillo/launchmetrics.com/spotlight

Αντίο παγιέτες και silvers!

Όταν ακούς τη λέξη party dress, σίγουρα το πρώτο πράγμα που έρχεται στο μυαλό σου είναι η λάμψη. Γιατί μια βραδιά με μουσική, ποτό και χορό σημαίνει αυτόματα και ένα λαμπερό oufit, ειδικά αυτή την περίοδο, που όσο και αν το έχεις ξεχάσει, είναι pre-Christmas δηλαδή πριν τα Χριστούγεννα, και απαιτεί από μόνη της μια κάποια shiny εκδοχή του εαυτού μας. Τι γίνεται, όμως, αν δεν συμπαθείς όπως εγώ τα glitter και τις παγιέτες, όπως εγώ για παράδειγμα;

Paris-str-S24-1236.jpg

Υπάρχει πάντα η εναλλακτική των shinny, metallics αλλά για το 2023/2024 οι σχεδιαστές μας έδειξαν ένα ακόμη φόρεμα με έμπνευση από τα 70s και 80s, που θα πρωταγωνιστήσει στις εμφανίσεις μας μέσα στους επόμενους μήνες. Μιλάμε για το lurex dress, δηλαδή το φόρεμα με την τεχνική του lurex, που είδαμε σε πολλά shows των FW23/24 και SS24 collections. Άρα, η συγκεκριμένη τάση ήρθε για να μείνει.

Οι 5 τάσεις στα κοσμήματα που θα φορέσουμε τους επόμενους μήνες

Paris-str-S24-0566.jpg

Το lurex φόρεμα είναι το απόλυτο party dress σύμφωνα με την Emily Ratajkowski.

Το lurex είναι εμπνευσμένο από τις χρυσές κλωστές που χρησιμοποιήθηκαν αρχικά στην Ασία πριν χιλιάδες χρόνια. Εκεί, οι τεχνίτες ανέπτυξαν μια διαδικασία που τους επέτρεπε να καλύπτουν τις ίνες μεταξιού με λεπτά φύλλα χρυσού. Τα υφάσματα με αυτά έγιναν δείκτης πλούτου και δύναμης στην Αίγυπτο και στη συνέχεια στις μεγάλες αυτοκρατορίες της Ινδίας, της Περσίας και της Ρώμης. Στις αρχές του 20ου αιώνα, οι κορυφαίοι γαλλικοί οίκοι μόδας, όπως η Chanel και ο Lanvin, έφεραν τα πολύτιμα αυτά νήματα και στην Ευρώπη.

Εννοείται ότι στις μέρες μας δεν θα φορέσουμε κανονικά φύλλα χρυσού, αφού οι συνθετικές, χρυσές κλωστές τα έχουν αντικαταστήσει με μεγάλη επιτυχία. Οι Tom Ford, Dolce & Gabanna και Acne Studios παρουσίασαν στα πρόσφατα fashion weeks κάποια σχέδια σε χρυσές, silver και bronze αποχρώσεις, με κρόσσια και άλλα εντυπωσιακά στοιχεία που τα κάνουν ιδανικά για τα βράδια μας στην πόλη. Ακόμα και αν δεν είναι ακόμη γιορτές.

Tom-Ford-S24-051.jpg

Tom Ford

Tom-Ford-S24-053.jpg

Tom Ford

Η Emily Ratajkowski φόρεσε ανάμεσα στις πρώτες το πιο επίκαιρο party dress της σεζόν και εμφανίστηκε με ένα item από το brand Aya Muse, σε ανοιχτό caramel καφέ, που ομολογουμένως είναι τέλειο με τις χρυσές lurex κλωστές του.

https://www.instagram.com/p/CzWCzljM76t/