Sling bag: Είναι η άνετη it τσάντα της σεζόν που έγινε viral στο Tik Tok

Ναταλία Κατσακιώρη
Sling bag: Είναι η άνετη it τσάντα της σεζόν που έγινε viral στο Tik Tok
Chiara Marina Grioni/launchmetrics.com/spotlight

Είναι η επιλογή που θα σου λύσει τα χέρια. Πάντα με στυλ!

To κεφάλαιο των it bags έχει ανοίξει εδώ και πολλούς μήνες στην παγκόσμια μόδα και είναι πιο επίκαιρο από ποτέ. Οι τάσεις και τα micro trends διαδέχονται η μία την άλλη, αλλά είναι κάποια σχέδια που έχουν έχουν κλέψει ολοκληρωτικά την καρδιά των fashion lovers. Και ποια είναι αυτά; Είναι εκείνα που συνδυάζουν άνεση και στυλ και έχουν έναν ιδιαίτερο χαρακτήρα που τα κάνει με έναν τρόπο passe par tout. Ειδικά, όταν μιλάμε για μία τσάντα, που θέλεις να την έχεις παντού μαζί σου καθημερινά. Γιατί η νέα αγοραστική δύναμη του πλανήτη, που ακούει στο «όνομα» Gen Z, βάζει την πρακτική πλευρά των πραγμάτων στο επίκεντρο. Και πολύ καλά κάνει.

slingbag-(5).jpg

Έτσι, εδώ και αρκετούς μήνες, ο απόλυτος πρωταγωνιστής στις τσάντες που λατρεύουν οι Genzers ακούει στο όνομα sling bag και στην πραγματικότητα οφείλει την ύπαρξή της στην Coco Chanel. Η κορυφαία σχεδιάστρια Gabrielle Chanel υπήρξε μία από τις πρώτες designers στην ιστορία που έβαλε στο επίκεντρο την άνεση των γυναικών, αλλά και τον όρο διαχρονικότητα. Ήταν λοιπόν εκείνη που σκέφτηκε να προσθέσει το λουράκι στις τσάντες της, αντικαθιστώντας το στη συνέχεια με τη signature αλυσίδα, ένα από τα στοιχεία που ξεχωρίζουν τον οίκο Chanel μέχρι και σήμερα. Ήταν εκείνη, λοιπόν, που σκέφτηκε τη δημιουργία μια τσάντας που να μην χρειάζεται να την κρατάμε στο χέρι ή να φοριέται στον ώμο, αλλά πάνω από τον ώμο, χιαστί μπροστά στο στήθος, ελευθερώνοντας τα χέρια.

slingbag-(7).jpg

Όποιος και αν είναι ο σωματότυπός σου τώρα έχεις έναν καλό λόγο να βγεις για shopping

Sling bag: H viral τσάντα του Tik Tok πέρασε στο street style.

Το οτιδήποτε γίνεται τάση στο Tik Tok θα έχεις καταλάβει ότι δεν είναι τυχαίο. Κάπως έτσι ξεκινήσαμε να βλέπουμε παντού την viral sling bag της Uniqlo, η οποία φυσικά είχε super τιμή και μπήκε στη ζωή πολλών γυναικών, οι οποίες αναζητούσαν μια έξυπνη τσάντα με στυλ, που θα άφηνε τα χέρια τους ελεύθερα και θα συνδυαζόταν ιδανικά με τα χοντρά πανωφόρια του χειμώνα.

Φυσικά και πολλοί μεγάλοι οίκοι ακολούθησαν το συγκεκριμένο inspo με κάποιες Y2K αναφορές, χωρίς να αποχωρίζονται την έμφυτη κομψότητα μιας designer bag, με κορυφαία την sling bag του οίκου Bottega Veneta στο signature πλεκτό της δερμάτινο μοτίβο.

slingbag-(1).jpg

Αν ψάχνεις, λοιπόν, για μία άνετη yet super ενημερωμένη it bag, τότε η sling bag είναι η επιλογή που θέλεις για το φετινό χειμώνα. Και πες αντίο στις schoulder bags!