Όποιος και αν είναι ο σωματότυπός σου τώρα έχεις έναν καλό λόγο να βγεις για shopping

Ναταλία Κατσακιώρη
Όποιος και αν είναι ο σωματότυπός σου τώρα έχεις έναν καλό λόγο να βγεις για shopping
Photo Credit: Chiara Marina Grioni/launchmetrics.com/spotlight

Peite, tall ή curvy; Το στυλ δεν έχει κατηγορίες, ούτε στερεότυπα.

Οι γυναίκες συνηθίζουμε να βάζουμε εξ ορισμού ταμπέλες η μία στην άλλη, κυρίως γιατί έτσι έχουμε μεγαλώσει. Μέσα σε μια κοινωνία που βλέπει τα σώματά μας με ένα συγκεκριμένο μέτρο σύγκρισης, μάθαμε να ορίζουμε αντίστοιχα και το στυλ μας. Τουλάχιστον αυτά ίσχυαν μέχρι πρόσφατα, όταν δηλαδή αποφασίσαμε ότι πρέπει επιτέλους να αφήσουμε πίσω μας τα αψεγάδιαστα πρότυπα του παρελθόντος και να αρχίσουμε να νιώθουμε όμορφες και δημιουργικές με τον εαυτό μας. Για αυτό και το στυλ μας μέσα στα τελευταία χρόνια έχει εξελιχθεί, δίνοντας τη δυνατότητα εκπροσώπησης σε όλες τις γυναίκες, όλων των σωματότυπων.

London-str-S24-0373.jpg

Είσαι, λοιπόν, ψηλή ή μικροκαμωμένη; Αδύνατη ή με καμπύλες; Με μεγάλο στήθος ή με περιφέρεια (όπως όλες σχεδόν οι μεσογειακές γυναίκες); Όπως και αν είναι το σώμα σου, υπάρχει πλέον εκεί έξω μια υπέροχη γκαρνταρόμπα ιδανική για σένα που σε περιμένει να την ανακαλύψεις και να γίνει μέρος του ποια είσαι. Στο Mosty.com θα βρεις τα σύνολα που κολακεύουν κάθε γυναίκα, όπως και αν της αρέσει να ντύνεται, όποιος και αν είναι ο σωματότυπος της.

London-str-S24-0219.jpg

Τα κομψά formula looks της σεζόν που θα αποθεώσουν το στυλ μας σε κάθε περίσταση

London-str-S24-0452.jpg

Βρες το δικό σου αγαπημένο outfit με βάση το σωματότυπό σου.

Tall

Νομίζω πως οι ψηλές, σωματώδεις γυναίκες είναι αρκετά αδικημένες από τον κόσμο της μόδας, γιατί θεωρούνταν πάντοτε «οι τυχερές», αν και σε διαβεβαιώνω ότι είναι αρκετά δύσκολο να βρεις ρούχα στο μέγεθός σου. Επίσης ποια είναι τα shapes που ταιριάζουν σε μια γυναίκα με tall σωματότυπο; Το καλύτερο παντελόνι για σένα είναι ένα cropped pants, σε ιταλικό στυλ, που να σταματάει πάνω από τον αστράγαλο. Από τη νέα Fall/Winter συλλογή του επιλέξαμε ένα navy blue σχέδιο, σε office style, που μπορεί να σε πάει παντού. Από το γραφείο, μέχρι τη βόλτα και τα after work drinks.

tall4.jpg

Συνδύασέ το με ένα κοντομάνικο, φθινοπωρινό πλεκτό σε έντονο πράσινο χρώμα και ολοκλήρωσε το look, αν έχει λίγη ψύχρα παραπάνω με ένα maxi παλτό σε μωβ-άσπρο combination, κάνοντας ένα δημιουργικό colorblocking. Μην ξεχάσεις να πάρεις μαζί σου ένα πρακτικό σακίδιο, όπως αυτό της εταιρίας Lommer, που θα χωρέσει όλα τα απαραίτητα. Το mosaic μοτίβο του το κάνει ακόμη πιο πρωτότυπο και fun.

BeFunky-collage.jpg

Curvy

Υπάρχει η λανθασμένη αντίληψη ότι τα curvy κορίτσια δεν πρέπει να φοράνε στενά ρούχα. Μέγα λάθος! Τα εφαρμοστά shapes αναδεικνύουν τέλεια την juicy σιλουέτα μιας γυναίκας, ειδικά αν επιλέξεις ένα εντυπωσιακό, maxi φόρεμα όπως αυτό που θα βρεις στο Mosty.com από την Ελληνίδα σχεδιάστρια Nadia Rapti. Το κρουαζέ δέσιμο κάτω από το στήθος και το μεγάλο σκίσιμο είναι τα καλύτερα στοιχεία του συγκεκριμένου φορέματος, μαζί με το ιδιαίτερο floral, ασπρόμαυρο print του.

plus1.jpg

Για μία άκρως sexy και θηλυκή βραδινή εμφάνιση φόρεσέ το με ένα ζευγάρι πέδιλα και όχι με γόβες ή μπότες. Ένα ζευγάρι με sparkly λεπτομέρειες σε strappy style είναι ότι πιο ενημερωμένο μπορείς να συνδυάσεις με ένα τέτοιο φόρεμα. Το μαύρο, διαχρονικό σακάκι θα συμπληρώσει το outfit με το γνωστό elegant touch του, ενώ τα χρυσά αξεσουάρ, όπως ένα cuff style βραχιόλι από τη νέα συλλογή της Marianna Lemos, είναι απαραίτητα για μία pre-Christmas βραδινή έξοδο.

BeFunky-collage-(1).jpg

Petite

Αυτή την κατηγορία μπορώ να πω ότι τη γνωρίζω εκ των έσω, μιας και ήμουν πάντα η petite παρουσία της παρέας. Και τι θέλουμε όλα τα petite κορίτσια; Να μπορέσουμε να αναδείξουμε τις γραμμές μας και να προσπαθήσουμε να «κλέψουμε» λίγο τα φώτα με ένα σύνολο εντυπωσιακό με προσεγμένους όγκους, που να μην μας πνίγει. Όλα αυτοί οι παράμετροι σε ένα look; Ακολούθησε το παρακάτω outfit βήμα-βήμα με τα items που βρήκαμε στο Mosty.com.

petite1.jpg

Ξεκινάμε με το πανωφόρι που θα επιλέξουμε και δεν είναι άλλο από ένα biker, cropped δερμάτινο jacket. Το croco δέρμα του και το σκούρο μπορντό χρώμα του κάνουν το συγκεκριμένο μπουφάν από το Mallory The Label μία αγορά επένδυση για τη ντουλάπα σου, αφού είναι ένα πανωφόρι που θα φοράς non stop κάθε σεζόν. Συνεχίζουμε το petite approved look μας με ένα επίσης δερμάτινο παντελόνι, σε caramel latte, την πιο hot απόχρωση του χειμώνα. Το προτιμάμε για τις petite γυναίκες γιατί έχει ψηλή μέση και μακραίνει τη σιλουέτα. Ένα cropped πουκάμισο με βολάν και ρομαντικό floral μοτίβο που σφίγγει στη μέση και μια τσάντα σε στυλ πουγκί στις ίδιες αποχρώσεις θα ολοκληρώσουν το outfit.

BeFunky-collage-(2).jpg

Στο Mosty.com η κάθε γυναίκα έχει μια ξεχωριστή θέση και τη δυνατότητα να ανακαλύψει όλα τα απαραίτητα items που θα χτίσουν τη γκαρνταρόμπα των ονείρων της, χωρίς συντηρητικά πρότυπα ομορφιάς. Εξάλλου η μόδα ανήκει δικαιωματικά σε όλες μας και μας αξίζει να απολαμβάνουμε αυτό το stylish ταξίδι καθημερινά.