Τα 4 anti-trends που δεν περιμέναμε ποτέ να γίνουν τάση -Πόσο μάλλον να τα φορέσουμε

Ναταλία Κατσακιώρη
Τα 4 anti-trends που δεν περιμέναμε ποτέ να γίνουν τάση -Πόσο μάλλον να τα φορέσουμε

Τα «άσχημα» ρούχα και αξεσουάρ που κατέληξαν να γίνουν οι μεγαλύτερες τάσεις.

Εκτός από τις τάσεις ή αλλιώς trends όπως τα λέμε στα αγγλικά, υπάρχει και μια ειδική κατηγορία αγαπημένων items από τις fashion insiders που είναι κάπως πιο ιδιαίτερα. Μιλάμε για τα anti-trends ή αλλιώς τα ugly -aka άσχημα- κομμάτια της γκαρνταρόμπας μας, τα οποία όμως τα τελευταία χρόνια έχουν καταλήξει να είναι τόσα πολλά, που ορισμένες φορές σκεπάζουν ακόμη και τις τάσεις που βλέπουμε στα catwalks.

antitrends-(7).jpg

Kαι αυτό γιατί ένα τόσο ξεχωριστό ρούχο, παπούτσι ή αξεσουάρ έχει κερδίσει την αγάπη και την προσοχή του κόσμου της μόδας για κάποιο λόγο που έχει να κάνει είτε με την πρακτική του πλευρά, είτε με το ανατρεπτικό στοιχείο, το οποίο συχνά χρειαζόμαστε προκειμένου να κάνουμε λίγο πιο ενδιαφέροντα τα σύνολά μας. Εξάλλου οι αντιθέσεις είναι αυτές που απογειώνουν το στυλ κάθε γυναίκας.

antitrends-(1).jpg

Εμείς, λοιπόν, ξεχωρίσαμε τα 4 anti-trends που βλέπεις τώρα παντού στο street style και σου εξηγούμε όλους τους λόγους που βρίσκονται στην κορυφή.

Φούστα και μποτάκια: 6+1 stylish συνδυασμοί για το Δεκέμβριο

Τα 4 anti-trends που φοράμε στο repeat.

Daddy's jacket: Οι oversized γραμμές μας έχουν κάνει να νιώθουμε πολύ πιο άνετα μέσα στα ρούχα μας, αλλά ποιος θα μας το έλεγε ότι το να δανείζεσαι ένα jacket από τη ντουλάπα του φίλου σου ή του μπαμπά σου θα ήταν το πιο cool πανωφόρι της χρονιάς.

antitrends-(3).jpg

Καζάκα: Ή αλλιώς το πλεκτό γιλέκο, όπως το αναφέρουν τα ξένα περιοδικά μόδας, μιας και ο όρος καζάκα είναι άκρως ελληνικός. Για αυτό και στη συνείδησή μας ένα τέτοιο πλεκτό έχει ταυτιστεί με το συντηρητικό στυλ μιας μεγαλύτερης ηλικίας. Στο σήμερα βέβαια μιλάμε για το πιο επίκαιρο πλεκτό, που οι fashion lovers επιλέγουν να φοράνε σε layering ή και μόνο του ως top ή ακόμη και φόρεμα, όπως στην παρακάτω φωτογραφία.

antitrends-(4).jpg

Πλισέ φούστα: Όσοι πηγαίναμε σε σχολείο που αναγκαστικά φορούσες στολή, σίγουρα ανακουφιστήκαμε όταν πετάξαμε αυτή την καρό ή και μονόχρωμη πλισέ φούστα μας. Και τώρα επανέρχεται ως το βασικό item του preppy style, σε πολλές κομψές εκδοχές ξεκινώντας από τα micro, please mini του οίκου Miu Miu.

antitrends-(2).jpg

Chunky πάτοι: Όταν ο οίκος Prada και Alexander McQueen λάνσαραν πριν αρκετά χρόνια τους τεράστιους chunky πάτους στα μποτάκια τους, όλοι σκεφτήκαμε ότι μιλάμε για ένα trend που θα υποχωρήσει σύντομα. Τα monster boots όμως συνεχίζουν να μας απασχολούν και έχουν γίνει πλέον ένα από τα κλασικά ζευγάρια που κάθε γυναίκα έχει στη ντουλάπα της.

antitrends-(8).jpg