Το office look του Δεκεμβρίου: Το quiet luxury είναι η καλύτερη anti-glam τάση πριν τις γιορτές

Ναταλία Κατσακιώρη
Το office look του Δεκεμβρίου: Το quiet luxury είναι η καλύτερη anti-glam τάση πριν τις γιορτές

Λίγο πριν τις γιορτές λέμε ναι στο minimal.

Εννοείται ότι κατά τη διάρκεια των γιορτών γινόμαστε όλες λίγο πιο extra. Extra glam, extra sparkle, extra stylish. Αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι ξαφνικά πρέπει να χάσουμε και τον εαυτό μας και να κυκλοφορούμε με ένα στυλ που δεν μας αντιπροσωπεύει. Από παλιά θυμάμαι πάντα στα ρεβεγιόν όλες μου οι φίλες μου έλεγαν «ε, μπορούσε να φορέσεις και κάτι πιο εντυπωσιακό», αν και είμαι γνωστή υπέρμαχος του casual chic και του minimal style. Δεν είναι ότι δεν τολμήσω το ξεχωριστό, αλλά πάντα στην ερώτηση μαύρο ή πορτοκαλί, θα απαντήσω μαύρο. Οπότε γιατί να βάλω κάτι τόσο έξω από εμένα, επειδή είναι Χριστούγεννα;

office_look_december-(11).jpg

Φέτος, λοιπόν, λέω να μην το κάνω και να συνεχίζω τη ζωή μου κανονικά και με το νόμο, ποντάροντας στο αγαπημένο μου trend για τη χειμερινή σεζόν, το quiet luxury. Και τα πρωινά σύνολα του γραφείου είναι η ιδανική περίσταση που θα το απογειώσει. Μέσα στο Δεκέμβριο, όπως είναι γνωστό, το office look γίνεται και αυτό πιο απαιτητικό με τα εταιρικά πάρτι, τις συναντήσεις και τις γιορτές των συναδέλφων να μεταφέρουν το ενδιαφέρον του styling στα σύνολα, που θα δημιουργήσουμε το πρωί πριν φύγουμε από το σπίτι. Αυτή τη φορά δεν χρειάζεται να αγχωθείς για το πώς να εντάξεις ένα lurex φόρεμα σε ένα πρωινό look, ούτε πώς να φορέσεις ένα ζευγάρι bold mules με το παντελόνι του γραφείου σου. Γιατί η minimal απλότητα της «ήσυχης πολυτέλειας» είναι εδώ για να σώσει την κατάσταση.

office_look_december-(5).jpg

Αντίο φόρεμα! -Η Σταματίνα Τσιμτσιλή έχει δύο εναλλακτικά festive looks που ξεχωρίζουν

Τα κοστούμια, τα σακάκια μας και όλα τα tailored στοιχεία της ντουλάπας μας (από βερμούδες μέχρι pencil φούστες) θα είναι ο κύριος καμβάς πάνω στον οποίο θα βασιστούμε και θα δουλέψουμε. Οι μπλούζες και τα πουκάμισα με τα πολυτελή υλικά είναι το αμέσως επόμενο must της μέρας μας και τελειώνουμε με τα πανωφόρια μας. Εδώ θα πρέπει να δώσεις και τη μεγαλύτερη βάση. Maxi παλτό, καμπαρντίνες, γούνες και shearling coats είναι αυτά που θα απογειώσουν την αίσθηση της πολυτέλειας χωρίς να την κραυγάζουν.

office_look_december-(2).jpg

10 quiet luxury looks για να δοκιμάσεις: