Το French chic είναι το στυλ της εβδομάδας -15 σύνολα από την Haute Couture Week που θα αντιγράψεις

Ναταλία Κατσακιώρη
Το French chic είναι το στυλ της εβδομάδας -15 σύνολα από την Haute Couture Week που θα αντιγράψεις

Tα καλύτερα outfits από την Haute Couture Fashion Week ήταν αυτά που έκαναν οι Γαλλίδες στους δρόμους του Παρισιού.

Είναι η πιο όμορφη περίοδος του έτους! Η έναρξη κάθε νέας χρονιάς σηματοδοτείται και από τα fashion weeks που ξεκινάνε πάντα στις πιο κρίσιμες στιγμές του χρόνου. Τον Ιανουάριο και τον Σεπτέμβριο. Όταν δηλαδή είμαστε όλοι σε φάση ανανέωσης και αλλαγής, όταν πλησιάζει η αλλαγή της εποχής (από το καλοκαίρι στο φθινόπωρο, και από το χειμώνα στην άνοιξη), όταν λίγο-πολύ έχεις βαρεθεί κάπως τις καθημερινές σου εμφανίσεις και θέλεις ένα μικρό inspo που θα σε κάνει να δεις τα everyday looks σου αλλιώς, τότε είναι που πρέπει να δεις τι έπαιξε στο street style.

frenchchic-(25).jpg

Αυτές τις μέρες στο Παρίσι έγινε η επίσημη έναρξη των Fashion Weeks με τις καθαρά γυναικείες συλλογές, ξεκινώντας όπως πάντα με την Haute Couture. Και μπορεί στα shows να μην έχουμε τη δυνατότητα εκ των πραγμάτων να ξεχωρίσουμε ακόμα κάποιες τάσεις, αλλά το street style είναι όπως πάντα μαγικό. Γιατί μιλάμε για το Παρίσι και τα όσα βλέπουμε πάντα στους δρόμους του είναι πάντα πηγή έμπνευσης. Εξάλλου οι Γαλλίδες -και ειδικά οι Παριζιάνες- είναι οι πιο αγαπημένες μας fashion insiders, μπαίνοντας στην κορυφή της λίστας με τις πιο καλοντυμένες, με τα Scandi girls και τις Νεοϋορκέζες να ακολουθούν.

frenchchic-(3).jpg

Τι είδαμε, λοιπόν, αυτές τις μέρες; Είδαμε μεγάλα παλτό και fur πανωφόρια, μπερέδες και εντυπωσιακά καπέλα, αξεσουάρ που θύμιζαν γλυπτά και πέρλες, αρκετό tweed (ένεκα Chanel) και κόκκινο σε διάφορες αναφορές, αλλά και τις κάλτσες και τα καλτσάκια σε πρώτο πλάνο. Το mix and match είναι σίγουρα η αγαπημένη στυλιστική πρακτική του french chic, που κρατάει πάντα όμως τον effortless cool χαρακτήρα του στο επίκεντρο. Αν και αυτή τη φορά μπορούμε να πούμε ότι πολλές κυρίες τόλμησαν και πιο ιδιαίτερα outfits ξεφεύγοντας από τα συνηθισμένα και παρουσιάζοντάς μας κάποια από τα πιο ιδιαίτερα designer items, τα οποία κυκλοφόρησαν μέσα στη χρονιά.

Haute Couture Fashion Week: Ο αριστουργηματικός Alaïa και το show της Chanel ωδή στο Balletcore

frenchchic-(17).jpg

Ακολουθούν 15 σύνολα έμπνευση για να αντιγράψεις αυτή την εβδομάδα και να ανεβάσεις τη διάθεσή σου.

15 street style looks από τους δρόμους του Παρισιού: