Οι 5 πολύτιμες συμβουλές για να γίνεις master στο layering -To πιο stylish trick για το κρύο

Ναταλία Κατσακιώρη
Οι 5 πολύτιμες συμβουλές για να γίνεις master στο layering -To πιο stylish trick για το κρύο
Photo Credit: Francesca Babbi/launchmetrics.com/spotlight

Είναι η καλύτερη λύση για να μείνεις ζεστή τις μέρες με κακοκαιρία. 

Σε έχω προειδοποιήσει πολλές φορές. Αν διαβάζεις αυτή τη στήλη μόδας θα ξέρεις ότι το layering είναι μία από τις αγαπημένες μας φράσεις εδώ στο Queen,gr. Μία μανία που προσπαθώ να σου περάσω για όλους τους σωστούς λόγους. Γιατί δεν γίνεται να μιλάμε για μόδα χωρίς να έχουμε δει και δοκιμάσει τις βασικές πρακτικές του styling. Διότι το layering είναι ανάμεσά τους φυσικά και σήμερα ξημέρωσε ίσως η πρώτη μέχρι στιγμής χειμωνιάτικη μέρα που να χρειάζεται να το αξιοποιήσεις πραγματικά.

Εξάλλου αποδεδειγμένα είναι ένας από τους πιο elegant και ζεστούς τρόπους για να ντυθείς αυτή την εβδομάδα και σου έχουμε τις πέντε κορυφαίους συμβουλές για να γίνεις η απόλυτη master του layering.

5 επίκαιρα παντελόνια που θα φοράς από το πρωί μέχρι το βράδυ

layering_winter-(3).jpg

5 tips για τις experts του layering.

Χρησιμοποίησε μόνο ένα chunky item

Είναι αποδεδειγμένο ότι τα πολλά στρώματα λεπτών ρούχων είναι τελικά πιο ζεστά από το να φορέσεις για παράδειγμα δύο τεράστια, χοντρά πουλόβερ. Οπότε σε ένα look πρόσθεσε είτε ένα μεγάλο παλτό, είτε ένα oversized πουλόβερ με χοντρή πλέξη και μόνο.

Επικεντρώσου στην ποιότητα των υφασμάτων

Γενικά η καλή ποιότητα στα ρούχα σου είναι ένα βασικό στοιχείο που πρέπει πάντα να φροντίζεις για πολλούς λόγους. Ένας από αυτούς είναι και το layering. Οι διαφορετικές υφές παίζουν πολύ σημαντικό ρόλο, ειδικά σε ένα μονοχρωματικό layered σύνολο. Βάλε τη φαντασία σου να δουλέψει και φόρα πολλά διαφορετικά πλεκτά ή βαμβακερά items μαζί.

Μείνε σε μία ή δύο ομάδες χρωμάτων

Όταν κάνουμε layering το χρωματικό αποτέλεσμα ενός look κινδυνεύει να βγει αρκετά busy και μπερδεμένο. Οπότε καλό είναι να μείνεις σε χρώματα που είναι «συγγενικά» μεταξύ τους. Για παράδειγμα συνδύασε το κίτρινο με το πορτοκαλί, το κόκκινο με το ροζ, το μπλε με το μωβ. Φυσικά, τα basics είναι πάντα η επιλογή που μας λύνει τα χέρια σε τέτοιες περιπτώσεις.

layering_winter-(1).jpg

Παίξε με τα διαφορετικά μήκη

Ένα κοντό πουκάμισο, μια μακριά ζακέτα, ένα κοντό γιλέκο και ένα maxi παλτό. Όλα αυτά με μια mid φούστα και μπότες. Σου ακούγεται περίεργο; Η ισορροπία στα διαφορετικά μήκη έρχεται μέσα από το ρίσκο, οπότε αφιέρωσε λίγη ώρα μπροστά στον καθρέφτη σου και πειραματίσου με την εικόνα σου.

Πρόσθεσε αξεσουάρ

Τα αξεσουάρ είναι ένα βασικό κομμάτι του layering. Γάντια, κασκόλ και καπέλα ή σκουφάκια θα απογειώσουν την αισθητική του όλου outfit. Είναι επίσης άκρως απαραίτητα σε περιόδους με χαμηλές θερμοκρασίες και για πρακτικούς λόγους.