Pinstripe: Είναι το print που θα βλέπεις παντού το χειμώνα -Ώρα για ένα νέο παλτό ή σακάκι

Ναταλία Κατσακιώρη
Pinstripe: Είναι το print που θα βλέπεις παντού το χειμώνα -Ώρα για ένα νέο παλτό ή σακάκι
Vincenzo Grillo/launchmetrics.com/spotlight

Εσύ θα τολμούσες να το συνδυάσεις με καρό;

Η μόδα και το styling είναι ένα περίεργο παιχνίδι της ψυχολογίας μας. Ανάλογα με την ημέρα ή τη γενικότερη φάση που διανύει μια γυναίκα στη ζωή της, τόσο πιο ζωντανή ή αντίστοιχα μουντή θα είναι και η εμφάνισή της, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν ισχύει φυσικά και το αντίστροφο. Αλλά η διάθεση για εξεζητημένο styling και πειραματισμό είναι σίγουρα μια ένδειξη αυτοπεποίθησης και καλλιτεχνικής ματιάς στον κόσμο, δείγμα ενός ανθρώπου που τολμάει και θέλει να δείξει το ποιος είναι μέσα από τα ρούχα που επιλέγει. Έτσι και το street style των fashion weeks -aka των εβδομάδων μόδας- μια περίοδο που διανύουμε αυτούς τους μήνες, είναι ένα πολύ ωραίο μάθημα για όλες μας ως προς το πόσο μπορούμε τελικά να παίξουμε με τα items που έχουμε ήδη στην ντουλάπα μας, δημιουργώντας μια εντελώς διαφορετική εικόνα.

pinstripe-(5).jpg

Pinstripe: Το πιο επίκαιρο print του street style.

Με μια ματιά, λοιπόν, στο feed σου σίγουρα θα ξεχώρισες και εσύ την έντονη παρουσία του pinstripe print, ενός τυπώματος συνώνυμο με το διαχρονικό elegance, που κάνει μια σαφή αναφορά και στο ανδρόγυνο στοιχείο, το οποίο έχει διαμορφώσει έντονα το πώς ντυνόμαστε τα τελευταία χρόνια. Και αυτό δεν αφορά μόνο το στυλ του γραφείου, αλλά και το ευρύτερο γυναικείο styling, που παίζει με τις αντιθέσεις. Το pinstripe, λοιπόν, είναι ένα print το οποίο αναφέρεται πολύ έξυπνα σε αυτή ακριβώς τη φάση που περνάει η μόδα στο σήμερα και έχει γίνει αγαπημένο των γυναικών, που μας έδειξαν πώς να το φορέσουμε με τις τελευταίες τους εμφανίσεις στην Haute Couture Fashion Week του Παρισιού.

pinstripe-(3).jpg

Τα oversized παλτό και τα σακάκια, όπως και τα κοστούμια είναι τα πρώτα items που θα βρεις στο συγκεκριμένο τύπωμα. Ακολουθούν όμως και φούστες, φορέματα, ακόμα και πουκάμισα ή tops, τα οποία έρχονται να συμπληρώσουν τις επιλογές μας. Εκτός από το κλασικό άσπρο μαύρο, το pinstripe έχει πλέον την επιλογή του γκρι, του navy blue αλλά και του neutral beige. Εκτός, όμως, από τα combos με την basic παλέτα της ντουλάπας μας και τα μονόχρωμα ρούχα, τα οποία συνήθως επιλέγουμε να το συνδυάσουμε, αυτό τον Ιανουάριο είδαμε και κάτι διαφορετικό. Ένα mix print με το καρό. Πρωτότυπο και παράλληλα κλασικό είναι μία πολύ ωραία πρόταση.

Αυτές είναι οι τσάντες που ξεχώρισαν στο street style των fashion weeks -Mini ή oversized;