Loafers, sneakers και μπαλαρίνες: Τα flats είναι τo must της άνοιξης- 15 προτάσεις να τα συνδυάσεις

Ναταλία Κατσακιώρη
Loafers, sneakers και μπαλαρίνες: Τα flats είναι τo must της άνοιξης- 15 προτάσεις να τα συνδυάσεις
Photo Credit: Francesca Babbi/launchmetrics.com/spotlight

Το street style των εβδομάδων μόδας είναι η μεγαλύτερη απόδειξη. 

Καλό μήνα σε όλους. Πρώτη επίσημη μέρα της άνοιξης, πρώτη προσπάθεια να μπούμε σε spring mood με τον καιρό να μην θέλει να μας κάνει τη χάρη. Εμείς παρόλα αυτά θα κάνουμε αυτό που πρέπει και θα προσπαθήσουμε να ακολουθήσουμε το inspo της νέας σεζόν μέσα στο πρώτο Σαββατοκύριακο του Μαρτίου. Και η βασική μας πηγή έμπνευσης θα είναι το street style των fashion weeks. Αυτή τη στιγμή τα μεγαλύτερα shows παίζουν στο Παρίσι και εμείς παρακολουθούμε φανατικά τα looks των fashion insiders στους δρόμους της πόλης.

flats_streetstyle-(10).jpg

Και η πρώτη παρατήρηση που κάναμε με μια πρώτη ματιά είναι ότι τα flats κυκλοφορούν πια παντού στην πόλη. Αγαπημένα κορίτσια της μόδας όπως η Alexa Chung τα φόρεσαν με τα total designer looks τους ακόμη και σε shows όπως αυτά του οίκου Dior. Συγκεκριμένα, η Alexa Chung επέλεξε τα μαύρα, δερμάτινα loafers με ένα λευκό, tailored κοστούμι, αλλά τα flats της φετινής άνοιξης μας δίνουν φέτος πολλές περισσότερες επιλογές.

flats_streetstyle-(5).jpg

Ξεκινάμε με τα ballet flats. Ο οίκος Miu Miu, γνωστός ως trendsetter, τα επανέφερε στην κορυφή των τάσεων, αλλά ήταν ο Alaia αυτός που ταυτίστηκε με τα ballet flats με δίχτυ ή strass. Ένα ζευγάρι που φοράνε non stop τα κορίτσια της μόδας και τα έχουμε δει κυρίως σε λευκό και μαύρο. Αν είσαι fan των sneakers, τότε ξέρεις ότι τα slim sneakers είναι η retro νότα που θέλεις για τα urban chic σύνολα του Σαββατοκύριακου.

Chloé FW24: Το ντεμπούτο της Chemena Kamali επανέφερε την ιδέα του Chloé girl στο catwalk

flats_streetstyle-(4).jpg

Φυσικά και μπορείς ακόμα να αξιοποιήσεις και τις flat μπότες αλλά και τα αρβυλάκια του χειμώνα μέσα στον Μάρτιο. Τα ανοιξιάτικα φορέματα με τα florals και τα ανάλαφρα υφάσματα είναι το ιδανικό ταίρι για τις biker μπότες που φορέσαμε μέσα στο χειμώνα. Μία ακόμη έξυπνη και κομψή επιλογή είναι τα Mary Janes. Συνδυασμένα με χαριτωμένα καλτσάκια, midi φούστες και mini φορέματα θα συνεχίσουν να βάζουν το preppy vibe τους στα σύνολά μας.

15 street style looks με flats για να μπεις άνετα στην άνοιξη: