Οι statement γιακάδες επανέρχονται στο ανοιξιάτικο ντύσιμο -Ώρα για φρου φρου!

Ναταλία Κατσακιώρη
Οι statement γιακάδες επανέρχονται στο ανοιξιάτικο ντύσιμο -Ώρα για φρου φρου!
Photo Credit: Francesca Babbi/launchmetrics.com/spotlight

Πώς ένα μικρό στοιχείο μπορεί να μεταμορφώσει ένα ολόκληρο look.

Το ρητό ότι η λεπτομέρεια κάνει τη διαφορά είναι σίγουρα κάτι που ισχύει στον κόσμο της μόδας. Ακόμη και το πιο απλό look μπορεί να μεταμορφωθεί αν έχει τη σωστή φροντίδα και προσοχή στις λεπτομέρειες. Και μέσα σε αυτές τις λεπτομέρειες συμπεριλαμβάνονται και οι γιακάδες. Ένα στοιχείο που ξεκίνησε ως πρόσθετο πάνω από τα πουκάμισα και τα φορέματα των γυναικών και πλέον έχει γίνει ένα βασικό στοιχείο κάθε top και μπλούζας, ενώ συχνά είναι και ένα δείγμα του tailoring του κάθε σχεδιαστή ή brand.

Οδηγός αγοράς: Οι τζιν φούστες που θα φορέσουμε την άνοιξη

colars-(9).jpg

Αμέσως μετά τη μανία του preppy chic style, φέτος βρισκόμαστε σε μια πιο ανάλαφρη σεζόν με τον ρομαντισμό και το coquette aesthetic να είναι από τα νούμερο ένα micro trends στο Tik Tok. Και αυτό φυσικά μας δίνει την ευκαιρία να φορέσουμε ξανά τους αγαπημένους μας γιακάδες στην πόλη: δαντέλες, κιπούρ, βολάν και polo t-shirts έρχονται στο προσκήνιο και εμείς ανυπομονούμε να κάνουμε τα πιο stylish ανοιξιάτικα looks.

https://www.instagram.com/reel/C4gOCVkLOKj/

Oι xl γιακάδες είναι το στοιχείο που θέλεις στα looks σου.

Αρχικά, να πούμε ότι οι μεγάλοι γιακάδες υπάρχουν είτε στα αγαπημένα μας tops και σακάκια, είτε και μόνοι τους και μπορούν να προσαρμοστούν πάνω στα σύνολά μας αυτόνομα. Τα catwalks ήταν αυτά που μας έδειξαν πρώτα το δρόμο με τις συλλογές των οίκων Gucci, Peter Do και Dries Van Noten να έχουν παρουσιάσει μια σειρά από μεγάλους και εντυπωσιακούς γιακάδες για τη φετινή άνοιξη. Τα τεράστια πέτα, τα έντονα χρώματα και τα κεντήματα με strass ή άλλα statement υλικά ήταν τα κύρια στοιχεία που μας έκαναν να δούμε το trend αμέσως να ξεχωρίζει.

colars-(3).jpg

Και κάπως έτσι το είδαμε και στο street style αλλά και στο Instagram feed μας με τα κορίτσια της μόδας να κάνουν τους πιο επιτυχημένους συνδυασμούς. Ξεκινάμε με τα έντονα χρώματα, τους γιακάδες με δαντέλα σε ρομαντικό style και όλα εκείνα τα jackets που έχουν τεράστιους γιακάδες, που χαρίζουν ένα μοναδικό design σε κάθε outfit.

Οι 5 τάσεις από τα 90s που θα φορέσουμε την άνοιξη του 2024

colars-(8).jpg

Μην φοβηθείς να πειραματιστείς με το layering και το color blocking, εδώ εξάλλου κάτι τέτοιο επιβάλλεται.