Καλό μήνα με το μεγαλύτερο trend report της άνοιξης -Αναλυτικά όλες οι κορυφαίες τάσεις της σεζόν

Ναταλία Κατσακιώρη
Καλό μήνα με το μεγαλύτερο trend report της άνοιξης -Αναλυτικά όλες οι κορυφαίες τάσεις της σεζόν

Τα 12 trends που είδαμε στα catwalks και πώς θα τα φορέσουμε. 

Νέος μήνας, νέα σεζόν, νέες τάσεις και ένα ολόφρεσκο trend report με τις κορυφαίες τάσεις που θα φορέσουμε το 2024. Και μπορεί στην πραγματικότητα η εποχή να κάνει πρεμιέρα ήδη από τον Μάρτιο, ωστόσο ο Απρίλιος είναι ο πρώτος μήνας που θα κάνουμε την πραγματική αλλαγή στην γκαρνταρόμπα μας και με τις πρώτες υψηλές θερμοκρασίες, που χαρήκαμε ήδη μέσα στην προηγούμενη εβδομάδα, θα μπούμε σε full spring mood on. Tα SS24 catwalks μας έχουν δώσει τις κορυφαίες τάσεις της άνοιξης και εμείς σου παρουσιάζουμε παρακάτω όλα τα trends που αξίζει να δοκιμάσεις.

Αυτό το ανοιξιάτικο φόρεμα είναι η go to επιλογή για όλες τις ώρες

Οι κορυφαίες τάσεις της άνοιξης του 2024.

Polo Club

Και φυσικά δεν εννοούμε μόνο τα polo t-shirts που είδαμε σε συλλογές όπως αυτές του οίκου Miu Miu και Dries Van Noten αλλά και τη γενικότερη polo αισθητική με τους preppy γιακάδες, τις κοντές φούστες με βολάν και πιέτες και τα V-neck πλεκτά πουλόβερ δεμένα στους ώμους.

Van-Noten-S24-029.jpg

Dries Van Noten

Miu-Miu-S24-011.jpg

Miu Miu

Super short shorts

Είναι μια ανοιξιάτικη προέκταση του no pants trend που έρχεται να μπει στο καλοκαίρι μας με ένα πιο girly και θηλυκό στοιχείο. Τα σορτσάκια το 2024 θα γίνουν ακόμη πιο κοντά και θα τονίσουν ένα πολύ όμορφο στοιχείο του γυναικείου σώματος: Τα πόδια μας.

Chanel-S24-015.jpg

Chanel

Tom-Ford-S24-003.jpg

Tom Ford

High waisted pants

Τα ψηλόμεσα παντελόνια πάντα ερχόντουσαν και έφευγαν από το προσκήνιο μέσα στα χρόνια. Μόνο που αυτή τη φορά μετά και τα super high waisted του Jonathan Anderson για τον οίκο Loewe, είδαμε την ψηλή μέση να γίνεται ακόμα ψηλότερη. Για extra πόντους στυλ.

Vuitton-S24-034.jpg

Louis Vuitton

Alaia-PO-S24-022.jpg

Alaia

Courtesy of Alaïa

20s fringes

Δεν είναι απλώς ότι εντοπίσαμε τα κρόσσια σε κάποιες από τις ανοιξιάτικες συλλογές των αγαπημένων μας designers. Είναι η όλη αίσθηση ενός luxury party item που έδωσε στα φορέματα, της φούστες και τις iconic ζώνες του οίκου Prada, που μας παρέπεμψαν αμέσως στα λαμπερά 20s. Και κάπως έτσι θα τα φορέσουμε.

Attico-S24-042.jpg

The Attico

Jil-Sander-S24-010.jpg

Jil Sander

Τα 7 stylish παντελόνια που θα φορέσουμε την άνοιξη -Εκτός από τζιν

Ice blue colors

Από τις πιο όμορφες αποχρώσεις της σεζόν, που κάνει εννοείται ένα tribute στην παλέτα των pastels, εξελίσσοντας το κλασικό baby blue σε μια απόχρωση πιο κοντά στο ψυχρό off white. To ice blue κοστούμι της Stella McCartney είναι από τα καλύτερα looks που είδαμε on runway.

Stella-Mccartney-S24-044.jpg

Stella Mccartney

Givenchy-S24-011.jpg

Givenchy

Pencil Skirts

Girl boss όπως στα 80s. Είχαμε αρκετά χρόνια να δούμε αυτές τις αυστηρές φούστες στα catwalks. Ο Anthony Vacarello παρουσίασε safari ψηλόμεσες φούστες σε safari style με matching σακάκια σε γήινες αποχρώσεις των neutrals και του olive green.

Alaia-PO-S24-010.jpg

Alaia

Courtesy of Alaïa
Saint-Laurent-S24-004.jpg

Saint Laurent

Metallics

Ένα trend που έρχεται σε κόντρα με το quiet luxury aesthetic που έχει κυριαρχήσει πλέον παντού. Και όμως μέσα σε μία σεζόν που τα all time classic basics έχουν κερδίσει την πρώτη θέση στις συλλογές των σχεδιαστών, είδαμε και λαμπερά υφάσματα με τα χρυσό και το bronze να πρωταγωνιστούν.

Ralph-Lauren-S23-044.jpg

Ralph Lauren

Nina-Ricci-PO-S24-020.jpg

Nina Ricci

Girlcore

Λίγο η επιστροφή της Barbie, λίγο το coquette aesthetic του Tik Tok και εμείς παρακολουθούμε άλλο ένα μεγάλο trend που μας θυμίζει την παιδική μας ηλικιά. Τούλι, στοιχεία μπαλέτου, κορδέλες και ρομαντικοί γιακάδες δημιουργούν ένα άκρως κοριτσίστικο αποτέλεσμα.

Molly-Goddard-PO-S24-008.jpg

Molly Goddard

Herrera-S24-006.jpg

Carolina Herrera

Coming up roses

Τα τριαντάφυλλα έχουν γίνει σύμβολο πολύ σημαντικών designers με κορυφαίο τον Lee Alexander McQueen. Αυτή την άνοιξη, όμως, δεν θα τα δούμε ως reference αλλά τοποθετημένα actually πάνω στα ρούχα μας. Σαν ένα σωστό μπουκέτο!

Balmain-S24-017.jpg

Balmain

Rocha-PO-S24-049.jpg

Simone Rocha

Spot the sheer

Οι διαφάνειες φυσικά και συνεχίζουν να μας θυμίζουν ότι το naked dressing είναι από τις πιο δυνατές τάσεις που θα δούμε στους δρόμους της πόλης. Μόνο που μετακινήθηκαν λίγο πιο κάτω και πιο συγκεκριμένα σε sheer skirts και παντελόνια. Μαζί με τα αιθέρια φορέματα του οίκου Prada περνάμε σε μια άνοιξη ανάλαφρη όπως τα διάφανα υφάσματα.

Sacai-S24-031.jpg

Sacai

Prada-S24-005.jpg

Prada

New minimalistic colors

Μέχρι στιγμής είχαμε συνηθίσει τα minimalistic στοιχεία μιας συλλογής να συνοδεύονται από την κλασική basic χρωματική παλέτα. Όμως οι οίκοι Fendi και Ferragamo φαίνονται πως έχουν άλλη διάθεση φέτος και έβαλαν χρώμα, όπως το έντονο κοραλί, στα minimal chic σχέδιά τους.

Fendi-S24-008.jpg

Fendi

Ferragamo-S24-023.jpg

Ferragamo

Statement belts

Στο κομμάτι των αξεσουάρ μπορούμε να πούμε ότι οι μεγάλες, statement ζώνες ήταν ότι καλύτερο είδαμε. Και αυτό που ξεχώρισε είναι φορέθηκαν πάνω από φορέματα και maxi φούστες και όχι με παντελόνια.

Vuitton-S24-007.jpg

Louis Vuitton

Kors-S24-006.jpg

Michael Kors