Sorry μαύρες μπαλαρίνες: Το γαλάζιο είναι το νέο χρώμα passe par tout που θα λατρέψεις

Ναταλία Κατσακιώρη
Sorry μαύρες μπαλαρίνες: Το γαλάζιο είναι το νέο χρώμα passe par tout που θα λατρέψεις
Photo Credit: Valentina Valdinoci/launchmetrics.com/spotlight

Γιατί το baby blue είναι η νέα εμμονή των fashion lovers;

Στο είχαμε πει ή για την ακρίβεια στο είχαμε γράψει. Το μπλε θα είναι η πιο hot απόχρωση τη φετινή άνοιξη, σε όλες του τις αποχρώσεις. Και ξέρεις κάτι; Πολύ μας αρέσει! Γιατί σε μια χώρα όπως η Ελλάδα που το φυσικό μπλε είναι αυτό που θα κυριαρχεί στο τοπίο της φύσης, γιατί να μην το μεταφέρουμε και μέσα στην πόλη κάτω από τον ήλιο, που μας έχει ήδη φέρει στο μυαλό εικόνες από τον επερχόμενο Ιούλιο. Να ξέρεις πάντως ότι όλοι οι κορυφαίοι designers έβαλαν το μπλε με διάφορους τρόπους στις συλλογές του και φαίνεται ότι έδειξαν ιδιαίτερη αδυναμία στο baby blue, δηλαδή το γαλάζιο.

Day clutch: Είναι η τάση στις τσάντες που θα αντικαταστήσει την κλασική office bag σου

light_blue_ballerinas-(10).jpg

Τα pastels είναι πάντα ευπρόσδεκτα την άνοιξη, αλλά αυτή τη φορά δεν θα σταθούμε στο lilac, το ανοιχτόχρωμο μωβ της λεβάντας, αλλά θα ακολουθήσουμε το inspo των catwalks και θα πάμε να δοκιμάσουμε το παραμυθένιο light blue. Αν επίσης το σκεφτείς λίγο καλύτερα, θα διαπιστώσεις ότι είναι η τέλεια εναλλακτική στα neutrals που έχουμε κάπως βαρεθεί να φοράμε στο repeat καθημερινά.

light_blue_ballerinas-(11).jpg

Something blue!

Το something blue της άνοιξης για εμάς φέτος θα είναι ένα άνετο ζευγάρι flats. Και όχι κάποια τυχαία flats αλλά οι μπαλαρίνες. Φυσικά και ξέρεις ότι τα ballet flats ζουν το δικό τους momentum αυτή τη στογμή στη μόδα, αλλά είναι πολύ πιθανό να μην έχεις επενδύσει ακόμη στο κατάλληλο ζευγάρι. Οπότε τώρα είναι η ευκαιρία να το κάνεις βάζοντας στη wish list σου τα light blue flats.

light_blue_ballerinas-(1).jpg

O oίκος Fendi ήταν ανάμεσα στους πρώτους που πειραματίστηκε με το συγκεκριμένο σχέδιο, παρουσιάζοντας στην SS24 ready to wear συλλογή του μπαλαρίνες σε baby blue αποχρώσεις με ενσωματωμένο χρυσό anklet. O οίκος Marni από την άλλη αρκέστηκε στην πιο κλασική τους εκδοχή της μπαλαρίνας όπως την ξέρουμε οι περισσότεροι με καστόρινο δέρμα και ένα μικροσκοπικό φιογκάκι on top. Είχαμε τέλος και την επιλογή του οίκου Akris, που θέλησε να πάει το trend ένα βήμα πιο κοντά στο preppy romantic με γαλάζια, pointed Mary Janes με λεπτές μπαρέτες.

light_blue_ballerinas-(4).jpg

FENDI SS24

Φόρεμα και μπαλαρίνες: Ο trending συνδυασμός της άνοιξης για κάθε περίσταση