Μαύρη ζώνη: Το κλασικό αξεσουάρ ανανεώνεται και γίνεται πιο cool από ποτέ

Ναταλία Κατσακιώρη
Μαύρη ζώνη: Το κλασικό αξεσουάρ ανανεώνεται και γίνεται πιο cool από ποτέ
Photo Credit: Francesca Babbi/launchmetrics.com/spotlight

Μία και μόνο μαύρη ζώνη αρκεί για να αλλάξει το look σου.

Οκ, ξέρω ότι υπάρχει περίπτωση να μην φοράς ζώνη στην καθημερινότητά σου. Αυτό υπήρξε εξάλλου ανέκαθεν ένα από τα κύρια χαρακτηριστικά της ανδρικής γκαρνταρόμπας, που σιγά-σιγά πέρασε και στη γυναικεία με την πάροδο των χρόνων. Ειδικά στα 70s οι μεγάλες, bohemian ζώνες με τις τεράστιες αγκράφες μας έκαναν να δούμε διαφορετικά ένα μέχρι τότε κάπως ασήμαντο και ίσως βαρετό αξεσουάρ. Η μαύρη ζώνη, ωστόσο, είναι ένα από τα πιο κλασικά items της ντουλάπας μας, που θα ανανεωθεί μέσα στην Spring/Summer 2024 season, αν λάβουμε υπόψη μας και την επιστροφή της στα catwalks.

Balletcore: Η τάση που θα φέρει την tutu φούστα της Carrie Bradshaw ξανά στο προσκήνιο

belts-(2).jpg

H μαύρη ζώνη έγινε σημείο αναφοράς για τις συλλογές πολλών οίκων και σχεδιαστών όπως η Prada που συνδύασε τις φούστες και τα micro shorts της με ζώνες που είχαν ενσωματωμένα κρόσσια. Από την άλλη έχουμε και την minimal εκδοχή του Maximilian Davis και του οίκου Ferragamo με τις λεπτές ζώνες από τα 90s να πρωταγωνιστούν.

belts-(9).jpg

Η μαύρη ζώνη είναι must και αυτά είναι τα 4 σχέδια που αξίζει να δοκιμάσεις.

Η κλασική μαύρη ζώνη

Δεν χάνει ποτέ την αξία της και μπορεί να φορεθεί με οποιοδήποτε παντελόνι, με οποιαδήποτε φούστα, πανωφόρι ή και φόρεμα. Το quiet luxury θέλει να χτίσουμε εκ νέου τη συλλογή μας με τα essentails, οπότε κάνε μια επένδυση τώρα σε μια καλή δερμάτινη ζώνη.

belts-(1).jpg

Μαύρη ζώνη με hoop

Η συγκεκριμένη αγκράφα της παρακάτω φωτογραφίας πέρασε μεγάλες στιγμές μέσα στον χειμώνα του 2022. Ήταν η νούμερο ένα ζώνη που είδαμε σε πολλά catwalks όπως αυτό του Michael Kors, ο οποίος παρουσίασε τα gold hoops στην τεράστια εκδοχή τους. Μία τέτοια ζώνη έχει αυτή τη retro 70s αύρα και μπορεί πολύ εύκολα να φορεθεί πάνω από φούστες και φορέματα.

belts-(4).jpg

Δεμένη μαύρη ζώνη

Εδώ θα χρειαστείς μία κάπως μαλακή ζώνη, με εύκαμπτο υλικό, που να μπορεί να δεθεί σε έναν elegant κόμπο αλά Prada. Το συγκεκριμένο item ταιριάζει τέλεια με τα ελαφριά πανωφόρια της άνοιξης, όπως το βλέπεις σε styling στην παρακάτω φωτογραφία.

belts-(6).jpg

Extra thin μαύρη ζώνη

Είναι η πιο διακριτική εκδοχή της κλασικής μαύρης ζώνης και ίσως και η πιο girly, γιατί δεν δίνει αυτό το στιβαρό, ανδρόγυνο style. Έχει ξεκάθαρη έμπνευση από τα 90s αλλά μπορεί εύκολα να ξεφύγει από την εικόνα που της έδωσαν.

Η Δέσποινα Βανδή και το matching πασχαλινό σύνολο με το Βασίλη Μπισμπίκη -Το σακάκι πρωταγωνιστεί

belts-(3).jpg