Dopamine dressing: Μπορεί ο τρόπος που ντύνεσαι να φτιάξει την εβδομάδα σου; Μπορεί!

Ναταλία Κατσακιώρη
Dopamine dressing: Μπορεί ο τρόπος που ντύνεσαι να φτιάξει την εβδομάδα σου; Μπορεί!

Ακόμα να ανακαλύψεις το styling trick που θα σε ανεβάσει;

Δευτέρα και μια Δευτέρα που είναι λίγο πιο απαιτητική από τις υπόλοιπες. Γιατί και οι τελευταίοι εκδρομείς επέστρεψαν και η καθημερινότητα μέχρι το επόμενο τριήμερο είναι αυτή που μας έχει κάνει να νιώθουμε λίγο πιο βαριά τη διάθεση αυτής της εβδομάδας. Δεν υπάρχει, λοιπόν, πιο κατάλληλη στιγμή από αυτή για να μιλήσουμε για το dopamine dressing. Όχι, δεν τα μπέρδεψα και δεν πρόκειται για κάποιο tip ευεξίας που θα μπορέσει να αυξήσει τη ντοπαμίνη στιν οργανισμό σου, αλλά για ένα κανονικό styling trick που υπόσχεται να σε κάνει να νιώσεις λίγο πιο ανάλαφρη τώρα που το χρειάζεσαι.

Ελένη Κουμπή: Μία couturier νέας γενιάς φέρνει τις ελληνικές φορεσιές στο προσκήνιο

dopamine-dressing-(3).jpg

Ο τρόπος που ντυνόμαστε αντανακλά σε μεγάλο βαθμό και το πώς νιώθουμε, αυτό είναι αποδεδειγμένο και δεν χωράει συζήτηση. Οπότε γιατί να μην λειτουργεί και το ακριβώς αντίθετο; Να αφήσουμε δηλαδή το σύνολο της μέρας μας να επηρεάσει το πώς νιώθουμε. Εκεί ακριβώς βασίζεται και το dopamine dressing, που δεν είναι τίποτα άλλο από ένα δημιουργικό mix and match στα ρούχα εκείνα της ντουλάπας μας που μπορούν να μας φτιάξουν τη διάθεση.

dopamine-dressing-(7).jpg

Dopamine dressing: Η τάση που θα δοκιμάσεις αυτή την εβδομάδα.

Οι ειδικοί, aka ψυχολόγοι και στυλίστες, συμφωνούν ότι εκ των πραγμάτων κάποια χρώματα συνδέονται αυτόματα και με μια σειρά χαρούμενων συναισθημάτων όπως είναι το φλογερό κόκκινο, το πράσινο και το μπλε που παραπέμπει στην ηρεμία και τη χαλάρωση. Όλα αυτά ακούγονται βέβαια κάπως επιστημονικά και σίγουρα δεν θα σου ανέβει καμία διάθεση, αν πρέπει να μπεις σε υπολογισμούς λίγο πριν φορέσεις τα ρούχα σου και βγεις από το σπίτι.

dopamine-dressing-(9).jpg

Σε μια πιο απλή ανάλυση έχω να σου πω ότι ήρθε η εποχή να αξιοποιήσεις όλα εκείνα τα statement πολύχρωμα κομμάτια της ντουλάπας σου, τα all over printed σετάκια σου, τα σκανδιναβικά crochet πλεκτά σου και τα επίσης colorful αξεσουάρ της γκαρνταρόμπας σου.

Προφανώς και το color blocking είναι απαραίτητο εδώ, το ίδιο και το mix print, αλλά είπαμε ότι εδώ η ουσία είναι να το διασκεδάσεις. Μην σκεφτείς κανόνες και συμβουλές, άκουσε μόνο τη δημιουργικότητα και τη φαντασία σου και δημιούργησε ένα outfit που θα σου ανεβάσει αυτόματα το κέφι!

dopamine-dressing-(5).jpg

Στην παραπάνω gallery θα βρεις όλη την έμπνευση που χρειάζεσαι για να γίνει η εβδομάδα σου λίγο πιο κεφάτη και ζωντανή. Η άνοιξη εξάλλου θέλει χαμόγελο και εξωστρέφεια.

Back to reality: 10 σύνολα για να φορέσουμε στο γραφείο μετά το spring break

dopamine-dressing-(4).jpg