Οδηγός αγοράς: Το σεμιζιέ είναι το διαχρονικό φόρεμα που ανήκει στη wish list του μήνα

Ναταλία Κατσακιώρη
Οδηγός αγοράς: Το σεμιζιέ είναι το διαχρονικό φόρεμα που ανήκει στη wish list του μήνα
Valentina Valdinoci/launchmetrics.com/spotlight

Θέλεις να αποκτήσεις το go to φόρεμα του καλοκαιριού; Θέλεις! Και έχουμε τις καλύτερες προτάσεις.

Υπάρχουν κάποια items της γυναικείας γκαρνταρόμπας που θεωρούνται διαχρονικά. Και αυτά είναι τα λεγόμενα essentials της ντουλάπας μας ή staples όπως λατρεύουν να τα αποκαλούν τα κορίτσια της μόδας. Είναι εκείνα τα κομμάτια κλειδιά που έρχονται σαν σωτήρες τη μέρα που δεν ξέρεις τι να βάλεις και σου δίνουν μία εύκολη λύση. Για αυτό και τα θεωρούμε «ήρωες» και φυσικά αξίζουν πάντα ένα μέρος του budget μας. Επίσης, μία από τις καλύτερες shopping συμβουλές που μου έχουν δώσει ποτέ είναι το να έχω πάντα σε προτεραιότητα τα essentials της ντουλάπας μου, προσπαθώντας να εντοπίζω τα κενά και να τα συμπληρώνω κατάλληλα. Μπορεί όλη αυτή η εξίσωση να σου φαίνεται κάπως δύσκολη και βαρετή, αλλά πίστεψέ με είναι μία από τις βασικές διαδικασίες που κάνει κάθε γυναίκα με στυλ.

5 τάσεις στα shorts που αξίζει να γνωρίζεις από τώρα -Ποδαράκια έξω!

shirt-dress-(1).jpg

Αυτό δεν σημαίνει ότι τα classics δεν ανανεώνονται, δεν παίρνουν νέα μορφή και δεν εκσυγχρονίζονται σύμφωνα με τις επιταγές της κάθε εποχής. Σήμερα θα μιλήσουμε για το shirt dress, το φόρεμα πουκάμισο ή το σεμιζιέ, όπως το ξέρουν οι περισσότεροι. Πρόσφατα μάλιστα το «ταπεινό» shirt dress είχε μια μοναδική στιγμή με την Anne Hathaway να το φοράει στη Ρώμη στην επίσημη παρουσίαση της νέας συλλογής κοσμημάτων του οίκου Bvlgari. Ένα maxi σεμιζιέ σχεδιασμένο από τον Zac Posen για την Gap, η οποία ήρθε να μας υπενθυμίσει το πώς μπορούμε να αξιοποιήσουμε τα διαχρονικά items της ντουλάπας μας.

https://www.instagram.com/p/C7NO9GYSXop/

Η περίοδος που διανύουμε είναι η καλύτερη για να βγεις στα μαγαζιά και να αναζητήσεις ένα νέο σεμιζιέ, με ενσωματωμένη ζώνη ή χωρίς, γιατί είναι το πρώτο φόρεμα που θα φορέσουμε στην πόλη και στο γραφείο με τις πρώτες ζέστες του καλοκαιριού.

shirt-dress-(4).jpg

Για το 2024 το shirt dress έχει πολλές νέες εκδοχές, με τις κάθετες ρίγες να πρωταγωνιστούν, όπως και κάθε χρόνο. Οι μονοχρωμίες του πάνε επίσης πολύ, το ίδιο και τα girly, ρομαντικά υφάσματα όπως η κιπούρ δαντέλα.

Μαύρο φόρεμα + πέδιλα: Η Κατερίνα Παπουτσάκη βρήκε το τέλειο καλοκαιρινό ζευγάρι για όλες τις ώρες

Editor's choices: