Τα «πρέπει» και τα... «μη» μίας εγκυμοσύνης!

Ερμιόνη Σαρρή
Τα «πρέπει» και τα... «μη» μίας εγκυμοσύνης!

Μικρά tips για μία εύκολη εγκυμοσύνη

Η εγκυμοσύνη είναι μία από τις πιο ευχάριστες περιόδους στη ζωή μίας γυναίκας. Εννέα μήνες που τελικά θα σας αποφέρουν το μεγαλύτερο θαύμα της ζωής. Γενικώς, οι ειδικοί συμβουλεύουν πως δεν είναι κάτι που πρέπει να σας αγχώσει, ούτε και να σας αλλάξει τα όσα γνωρίζατε ως τώρα. Δεν έχουν και άδικο, απλά υπάρχουν κάποιοι απλοί και βασικοί κανόνες που πρέπει να ακολουθήσετε για να νιώθετε εσείς και το μωράκι σας... καλά

Do's

-Ασκηθείτε: Μετά τον τρίτο μήνα της εγκυμοσύνης, μπορείτε να ακολουθήσετε ένα ήπιο πρόγραμμα γυμναστικής, οι οποίες θα σας ανακουφίσουν ακόμη περισσότερο κατά τους τελευταίους και λίγο πιο δύσκολους μήνες. Το μυικό σας σύστημα θα τονωθεί και θα ανακουφιστείτε από πόνους στη μέση και την πλάτη.

- Χαλαρώστε: Το άγχος και το στρες δεν έχουν χώρο στη ζωή μίας μελλοντικής μανούλας και εσείς οφείλετε να του κλείσετε την... πόρτα. Προσπαθήστε, λοιπόν, να διώξετε μακριά σας την αρνητική ενέργεια και να ασχολείστε μόνο με το πόσο ωραία είναι η ζωή. Και φυσικά μην αμελείτε τον ύπνο. Θα σας φανεί ιδιαίτερα χρήσιμος μετά τη γέννα.

- Αγαπήστε την υγιεινή... διατροφή: Εντάξει ως γνωστόν κατά τη διάρκεια των 9 μηνών θα έχετε και τις λιγούρες σας και θα κάνετε και τις ατασθαλίες σας, αλλά κατά γενικό κανόνα προτιμήστε φρούτα, λαχανικά(πολύ καλά πλυμένα), κρέας και Ω3 λιπαρά για τη διατροφή σας.

-Κάνετε συχνά διαλείμματα: Αν γενικώς εργάζεστε σε γραφείο, τότε φροντίστε να σηκώνεστε αν τακτά χρονικά διαστήματα και να κάνετε μερικά βήματα. Αν πάλι γίνεται το αντίθετο, και είστε συνεχώς εν κινήσει, φροντίστε να ξεκουράζεστε για μερικά λεπτά πριν να ξαναμετρήσετε... χιλιόμετρα.

Dont's

-Βάλτε Χ στο κάπνισμα: Και αν θέλατε να το κάνετε εδώ και χρόνια και όλο το αναβάλλατε, η εγκυμοσύνη αυτή θα σας δώσει ένα ακόμη κίνητρο. Το κάπνισμα κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης μειώνει την ποσότητα του οξυγόνου που φτάνει στον πλακούντα και όπως είναι φυσικό το μωράκι σας δεν τρέφεται σωστά. Και ακόμη και αν είστε μη καπνίστριες, προσπαθήστε να αποφεύγετε τους μήνες αυτούς που συχνάζουν οι... καπνιστές.

-Μειώστε το... αλκοόλ: Εδώ θα είμαστε τόσο αυστηροί, καθώς σύμφωνα με τους γιατρούς, μπορείτε να καταναλώνετε που και που κανένα ποτηράκι κρασί, αλλά προς Θεού μην το... παρατραβήξετε. Τους πρώτους τρεις μήνες, βέβαια είναι απαγορευτικό.Το αλκοόλ έχει τη μαγική ικανότητα να ρέει μέσα στο σώμα σας και αργά η γρήγορα να φτάσει στο έμβρυο. Και ποια μαμά θα το ήθελε αυτό;

-Αποφύγετε τα φάρμακα: Είναι φυσικό πως όλους αυτούς τους μήνες θα αισθανθείτε και μερικές αδιαθεσίες, αλλά πριν οδηγηθείτε στην πόρτα ενός φαρμακοποιού, συμβουλευτείτε το γυναικολόγο σας.

-Πείτε «αντίο» στα ωμά ψάρια: Γνωρίζουμε πως το σούσι, για παράδειγμα, έχει γίνει ιδιαίτερα αγαπητό τον τελευταίο καιρό, αλλά οι εγκυμονούσες πρέπει να το αποχωριστείτε για τους μήνες αυτούς από τη ζωή σας. Υπάρχουν άλλου είδους ψαρικά τα οποία θα σας παρέχουν αρκετά θρεπτικά συστατικά μέχρι να επιστρέψετε στο σούσι σας και πάλι.

-Κρύψτε τα... στενά ρούχα: Καλό θα ήταν να αποφύγετε παντελόνια και φούστες που πιέζουν το σημείο της κοιλιάς σας. Μπορείτε να βρείτε αρκετά στιλάτα ρούχα, τα οποία θα σας συνοδεύουν σε κάθε σας εμφάνιση και δε θα χάσετε ποτέ τον τίτλο του fashion icon.

DPG Network