Να γιατί πρέπει να τρως μπανάνα στην εγκυμοσύνη

Να γιατί πρέπει να τρως μπανάνα στην εγκυμοσύνη

Τα οφέλη της μπανάνας για κάθε εγκυμονούσα

Είσαι έγκυος, έχεις αναιμία, έχεις κράμπες, νιώθεις κόπωση. Μπορεί να σου φανεί περίεργο αλλά ένα είναι το φρούτο, μην σου πούμε η τροφή που χρειάζεσαι στην φάση αυτή της ζωής σου: Η μπανάνα!

Οι μπανάνες είναι πλούσιες σε κάλιο και προσφέρουν έξτρα ενέργεια για να αντιμετωπίσεις την κόπωση που νιώθεις ούσα έγκυος. Ταυτόχρονα, οι μπανάνες κάνουν καλό στο στομάχι, κάμπτοντας τις ναυτίες.

Διάβασε ακόμα: 10 πράγματα που μου λείπουν πιο πολύ από την εργένικη- πριν τα παιδιά- ζωή μου

Ταυτόχρονα, η μπανάνα είναι πλούσια και σε φυλλικό οξύ (απαραίτητο για εσένα αλλά και το μωρό σου), είναι καλή πηγή ασβεστίου, κάτι που χρειάζεσαι το διάστημα αυτό για εσένα και για το έμβρυό σου.



Έπειτα, το κάλιο στην μπανάνα μπορεί να αποτρέψει την παρουσίαση κραμπών που πολλές εγκυμονούσες βιώνουν.

Στα ατού της, η μπανάνα μπορεί να καταπολεμήσει και τη δυσκοιλιότητα που είναι πιθανό να σε έχει χτυπήσει κι εσένα ενώ λειτουργεί καλά και κατά της αναιμίας μιας και δεν είναι μεν γνωστό αλλά περιέχει και βιταμίνη C.

Τέλος, όσον αφορά τις λιγούρες που πιθανότατα νιώθεις, η μπανάνα είναι ιδανικό σνακ για να κάμψεις κάθε λιγούρα, να διατηρήσεις σταθερά τα επίπεδα του σακχάρου στο αίμα και φυσικά να χορτάσεις για περισσότερη ώρα χάρη στις φυτικές ίνες της μπανάνας.