Γυναίκα στο Μαρόκο γέννησε 9 μωρά καταρρίπτοντας το παγκόσμιο ρεκόρ γεννήσεων

Γυναίκα στο Μαρόκο γέννησε 9 μωρά καταρρίπτοντας το παγκόσμιο ρεκόρ γεννήσεων

Σπάνια περίπτωση γυναίκας που κυοφορεί και γεννά με επιτυχία 9 μωρά.

Μια γυναίκα στο Mali, στο Μαρόκο, γέννησε 9 μωρά, κάτι που καταρρίπετει το παγκόσμιο ρεκόρ πολλαπλών γεννήσεων. Η Halima Cisse, 25 ετών, από το Timbuktu, πέρασε δύο εβδομάδες στο νοσοκομείο της πρωτεύουσας του Μπαμάκο του Mali πριν μεταφερθεί στο Μαρόκο τον Μάρτιο για να γεννήσει σε ειδικό νοσοκομείο. Εάν επιβιώσουν και τα 9 μωρά της, η περίπτωσή της θα σπάσει το τρέχον παγκόσμιο ρεκόρ που κατέχει η Nadya Suleman από το 2009, η οποία γέννησε 8 μωρά που επέζησαν.

Σύμφωνα με το Mali 24, οι γιατροί στη φτωχή χώρα υπολόγισαν ότι υπήρχε λιγότερο από 50% πιθανότητα να επιβιώσει ένα από τα 9 έμβρυα. Προς το παρόν δεν είναι σαφές εάν η εγκυμοσύνη της οφειλόταν σε θεραπεία γονιμοποίησης, η οποία είναι μία από τις πιο συχνές αιτίες πολλαπλών γεννήσεων. Τα τοπικά μέσα ενημέρωσης δείχνουν ότι τη στιγμή που γέννησε ήταν περίπου 8 μηνών, έχοντας αρχικά μεταφερθεί στο νοσοκομείο από τον 6ο μήνα της εγκυμοσύνης της για ευνόϊτους λόγους ασφάλειας και υγείας, τόσο της ίδιας όσο και των μωρών της.

mora

Η Halima Cisse πέρασε δύο εβδομάδες στο νοσοκομείο Point G στο Μπαμάκο, πρωτεύουσα του Mali, πριν μεταφερθεί στο Μαρόκο. Εισήχθη στην ιδιωτική κλινική Ain Borja στην Καζαμπλάνκα στις 20 Μαρτίου και πέρασε πάνω από 6 εβδομάδες στο νοσοκομείο προτού γεννήσει την Τρίτη (4 Μαΐου). Το υπουργείο Υγείας του Mali ανέφερε σε δήλωση ότι η Cisse γέννησε 5 κορίτσια και 4 αγόρια με καισαρική τομή.

«Τα νεογέννητα (πέντε κορίτσια και τέσσερα αγόρια) και η μητέρα είναι καλά στην υγεία τους», δήλωσε η υπουργός Υγείας του Μάλι, Φάντα Σίμπι. Η υπουργός πρόσθεσε ότι είχε ενημερωθεί από τον γιατρό που συνόδευσε την Cisse στο Μαρόκο.

Μαμά και νεογέννητα πρόκειται να επιστρέψουν στο σπίτι μετά από αρκετές εβδομάδες. Η Σίμπι έδωσε τα συγχαρητήριά της στις «ιατρικές ομάδες του Μάλι και του Μαρόκου, των οποίων ο επαγγελματισμός είναι η αιτία της ευτυχισμένης έκβασης αυτής της εγκυμοσύνης».

Η Halima Cisse αναμενόταν να γεννήσει 7 μωρά, σύμφωνα με υπερήχους που πραγματοποιήθηκαν στο Μαρόκο και το Mali. Η εγκυμοσύνη της Cisse επέστησε πολύ την εθνική προσοχή, καθώς οι οργανώσεις εργάστηκαν για να διασφαλίσουν ότι η Cisse και τα μωρά της θα λάμβαναν την απαραίτητη ιατρική περίθαλψη.

Οι περιπτώσεις γυναικών που γεννούν με επιτυχία τόσα νεογνά είναι σπάνιες λόγω της πίεσης που μπορούν να ασκήσουν πολλά μωρά στο σώμα της μητέρας. Η εγκυμοσύνη της Cisse έγινε η τρίτη περίπτωση στην ιστορία, με τις άλλες δύο να έχουν λάβει χώρα στο Σίδνεϊ και τη Μαλαισία. Και στις δύο περιπτώσεις, δυστυχώς δεν επέζησαν όλα τα μωρά.