Ενίσχυση γονιμότητας: Tο καλοκαίρι είναι η καλύτερη εποχή!

Ενίσχυση γονιμότητας: Tο καλοκαίρι είναι η καλύτερη εποχή!

Το καλοκαίρι είναι η καλύτερη εποχή για να προσπαθήσεις να αποκτήσεις ένα παιδάκι!

Από το My Fertility Coach και τη μαία – σύμβουλο γονιμότητας Εύη Συνοδινού

Καλοκαίρι! Όλα φαίνονται πιο εύκολα το καλοκαίρι – και ίσως να είναι! Αν επιθυμείτε μια εγκυμοσύνη και προσπαθείτε για μωράκι, κάντε το καλοκαίρι σύμμαχό σας, ενισχύστε τη γονιμότητά σας και εκμεταλλευτείτε αυτούς τους μήνες για να εντείνετε τις προσπάθειές σας.

1.Καλοκαιρινή διάθεση: μεγάλες καλοκαιρινές μέρες, όμορφες καλοκαιρινές βραδιές

Αποδεδειγμένα, η ηλιοφάνεια μας φτιάχνει το κέφι και διώχνει το άγχος, δρα σα φυσικό αντικαταθλιπτικό. Αλλά και τα βραδάκια είναι όμορφα το καλοκαίρι, μας προδιαθέτουν για χαλαρές στιγμές με τη συντροφιά μας.

Αν τώρα ξεκινάτε τις προσπάθειες για μωράκι, το καλοκαίρι μας φτιάχνει τη διάθεση, διώχνει το άγχος των υποχρεώσεων και της καθημερινότητας και ανεβάζει τη λίμπιντο.

Αν ήδη προσπαθείτε για κάποιο διάστημα και έχετε αρχίσει να νιώθετε άγχος που δεν έχει έρθει το θετικό αποτέλεσμα, η χαλαρή καλοκαιρινή διάθεση σας ανακουφίζει από το άγχος και ανανεώνει τη σχέση σας με το σύντροφό σας. Η ευκαιρία να βρεθείτε εκτός σπιτιού, με παρέα, μπορεί να κάνει μεγάλη διαφορά στην ψυχολογία σας.

2. Η καλοκαιρινή διατροφή

Καρπούζι, ντομάτες, αγγουράκια, κολοκυθάκια, πεπόνι, ροδάκινα! Τα καλοκαιρινά φρούτα και λαχανικά είναι γεμάτα βιταμίνες, φυτικές ίνες και αντι-οξειδωτικά. Τα αντι-οξειδωτικά επαναφέρουν την ισορροπία των ελεύθερων ριζών οξυγόνου και βοηθούν στην ενίσχυση της ποιότητας των ωαρίων και των σπερματοζωαρίων.

Τα Ω3 λιπαρά στα φρέσκα ψάρια, όπως οι σαρδέλες, είναι επίσης πολύτιμα για τη γονιμότητα. Διαλέξτε λοιπόν ψητές σαρδέλες στην ταβέρνα, απολαύστε και αυξήστε τη γονιμότητά σας!

TIP: Αποφύγετε την αφυδάτωση. Τα καλοκαιρινά φρούτα θα σας βοηθήσουν και σε αυτό, αλλά μην ξεχνάτε να πίνετε αρκετό νερό, ειδικά τις μεσημεριανές ώρες.

3. Οι διακοπές!

Θάλασσα ή βουνό; Ό,τι κι αν κάνετε φέτος, οι διακοπές είναι πάντα πολύτιμες! Όμως μην ξεχάσετε να ξεκουραστείτε ουσιαστικά, να απολαύσετε τον ύπνο σας, να ‘ξεφύγετε’ και να ζήσετε όμορφες στιγμές με το σύντροφό σας. Δημιουργήστε αναμνήσεις που θα σας συντροφεύουν όλο το χρόνο! Και ίσως, να γυρίσετε από τις διακοπές και να διαπιστώσετε ότι αυτή η καθυστέρηση σημαίνει ότι το τεστ εγκυμοσύνης είναι θετικό!

TIP: Περιορίστε όσο μπορείτε την ενασχόληση με τα social media. Απολαύστε τη φύση και μη βγάζετε απλά μια φωτογραφία που θα ανεβάσετε στο προφίλ σας! Χαλαρώστε στην παραλία με ένα βιβλίο!

4.Να γιατί πρέπει να πηγαίνεις στην παραλία!

Η άσκηση αυξάνει τις ενδορφίνες, μας χαλαρώνει και μας φτιάχνει τη διάθεση. Επίσης, δυναμώνει το σώμα και το προετοιμάζει για την εγκυμοσύνη. Εκμεταλλευτείτε τις ώρες στην παραλία και συνδυάστε διασκέδαση και άσκηση κολυμπώντας. Το κολύμπι είναι μια υπέροχη άσκηση γιατί γυμνάζει όλο το σώμα και δεν προκαλεί τραυματισμούς στους μύες.

5.Η βιταμίνη του ήλιου

Η βιταμίνη D, ή αλλιώς βιταμίνη του ήλιου, λειτουργεί υποστηρικτικά του ανοσοποιητικού συστήματος. Επίσης μπορεί να βελτιώσει την ισορροπία του ζαχάρου του αίματος και τη λίμπιντο. Για τους άντρες, τα φυσιολογικά επίπεδα βιταμίνης D φαίνεται να συνδέονται με καλύτερη κινητικότητα του σπέρματος.

TIP: Αποφύγετε την ηλιοθεραπεία τις μεσημεριανές ώρες, για να γλυτώσετε από εγκαύματα και αφυδάτωση. Μην ξεχνάτε ποτέ το αντιηλιακό σας!

Λίγα λόγια για την Εύη Συνοδινού:

Η Εύη Συνοδινού είναι μαμά, μαία και σύμβουλος γονιμότητας. Είναι η φίλη που θέλουμε να έχουμε για να μας λύσει - επιστημονικά και τεκμηριωμένα - όλες εκείνες τις απορίες που έχουμε όταν ξεκινάμε την προσπάθεια για να αποκτήσουμε μωράκι.

Εύη Συνοδινού MFC

Έχοντας πολυετή εμπειρία ως μαία, η Εύη μας συμβουλεύει και μας καθοδηγεί σωστά. Δεν αξιολογεί μόνο τα ιατρικά δεδομένα, αλλά ‘αγκαλιάζει’ όλες τις πτυχές της καθημερινότητά μας, την ψυχολογία, τη διατροφή, τις συνήθειές μας, το lifestyle μας!

H Eύη Συνοδινού τελείωσε τη Μαιευτική Αθήνας το 2005. Από το 2007, συνεργάζεται αποκλειστικά με το Γέννημα IVF, τον κο. Μαντούδη και τους συνεργάτες του. Έχει μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών από την Ιατρική Σχολή και το ΤΕΙ Μαιευτικής της Αθήνας με θέμα «Έρευνα στη γυναικεία αναπαραγωγή» και έχει εξειδικευτεί στην αντιμετώπιση των μαιευτικών επειγόντων περιστατικών (ALSO: Advanced Life Supported in Obstetrics). Κατέχει επίσης και δεύτερο μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών από το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης με τίτλο «Προγεννητικός έλεγχος – Αντισύλληψη – Τοκετός».

Ως εργαζόμενη όλα αυτά τα χρόνια στον τομέα της αναπαραγωγής και ως υπεύθυνη μαία τοκετών στο Γέννημα- σύμβουλος θηλασμού, αλλά και ως μητέρα 3 παιδιών, έχει ζήσει και η ίδια τις αγωνίες και τους φόβους μιας γυναίκας από την μαγική στιγμή της σύλληψης έως και την εμπειρία του τοκετού και της φροντίδας του νεογέννητου παιδιού της.

Website https://gennima.com/my-fertility-coach/

Facebook @myfertilitycoach

Instagram @my.fertility.coach

Email myfertilitycoach@gennima.com