Και όμως, ένα απλό ντους μπορεί να σε αναζωογονήσει -Tα οφέλη του στην εγκυμοσύνη

Παυλίνα Μητροφάνη
Και όμως, ένα απλό ντους μπορεί να σε αναζωογονήσει -Tα οφέλη του στην εγκυμοσύνη

Υπάρχουν στιγμές που νιώθεις ότι παραμελείς τον εαυτό σου και δεν έχεις χρόνο γι’ αυτόν. Ανακάλυψε πως με μια απλή καθημερινή συνήθεια μπορείς να νιώσεις μοναδικά.

Τα τελευταία χρόνια, η «φροντίδα του εαυτού» μας έχει γίνει όχι μόνο λόγια αλλά και μια καθημερινή απαίτηση του οργανισμού μας για χαλάρωση και αναζωογόνηση. Και ενώ η φροντίδα του εαυτού μας είναι πολύ σημαντική για πολλούς λόγους, χάνει την ελκυστικότητά της όταν αισθάνεται ότι την κάνεις από αγγαρεία.

Το άγχος σε περικλείει...

Στην καθημερινότητα σου, πλέον έχει αρχίσει να δημιουργείται το αίσθημα του άγχους, και αυτό γιατί μάλλον έχεις αρχίσει να συνειδητοποιείς ότι τα πράγματα έχουν αρχίσει να αλλάζουν και οι υποχρεώσεις γίνονται ακόμη περισσότερες, ειδικά τώρα με την εγκυμοσύνη. Παρόλα αυτά, μη σε παίρνει από κάτω. Η χαλάρωση και η προσωπική φροντίδα του εαυτού σου είναι πολύτιμη ακόμη και στις πιο απλές στιγμές.

Ρουτίνα ομορφιάς για εγκυμονούσες: Πέντε συνταγές για σπιτικά καλλυντικά

Δεν θέλει κόπο, θέλει τρόπο. Αυτή τη φράση να τη θυμάσαι γιατί θα είναι η προσωπική σου υπενθύμιση από εδώ και πέρα. Μη ξεχνάς ότι υπάρχεις και εσύ και πρέπει να σε φροντίζεις.

Τις ημέρες, τις εβδομάδες ή ακόμα και τους μήνες που δεν μπορείς να βρεις μια ώρα να αφιερώσεις στον εαυτό σου έτσι όπως ακριβώς την ονειρεύεσαι, γιατί να μη χρησιμοποιήσεις το ντους σου ως επιλογή χαλάρωσης και περιποίησης;

via GIPHY

Ακολουθούν λοιπόν, μερικές δοκιμασμένες συμβουλές που βρήκα για σένα, για να ενισχύσεις το ντους σου και να κάνεις αυτή τη στιγμή μοναδική:

Άναψε ένα κερί

Απλή αλλά ταυτόχρονα και ονειρική επιλογή trust me! Τι ποιο ωραίο από το να φτιάξεις ατμόσφαιρα για το μπάνιο σου και βλέποντας τη να σου φτιάχνεται η διάθεση; Αν δεν έχεις πρόβλημα με τις μυρωδιές, μπορείς να δοκιμάσεις και τα αρωματικά κεριά, επιλέγοντας αυτό που σε χαλαρώνει περισσότερο.

Κάνε απολέπιση

Ακριβώς πριν κάνεις ντους, προσπάθησε να διώξεις τα νεκρά κύτταρα από την επιδερμίδα σου. Το αποτέλεσμα είναι απλά υπέροχο. Το σώμα γίνεται τρομερά απαλό και μπορείς να επιμείνεις αν θες λίγο παραπάνω στις περιοχές όπου έχεις κυτταρίτιδα.

Βάλε το αγαπημένο σου αφρόλουτρο

Βρες το αφρόλουτρο που σου ταιριάζει και λατρεύεις να μυρίζεις πάνω σου. Ξέρω, οι μυρωδιές στην εγκυμοσύνη γίνονται πιο έντονες και πολλές φορές αποτρεπτικές όμως σίγουρα θα βρεις αυτό που πραγματικά θα σε χαλαρώσει!



Ενυδάτωση

Μετά το ντους, χρησιμοποίησε την αγαπημένη σου ενυδατική κρέμα και κάνε μασάζ σε όλο σου το σώμα. Μη ξεχάσεις τις φτέρνες, η αίσθηση τω μαλακών ποδιών είναι απλά υπέροχη. Θα νιώσεις όλη τη κούραση να βγαίνει από το σώμα σου μετά το ντους, ειδικά κάνοντας το μασάζ που σου πρότεινα.



Το νυχτερινό ντους σου είναι μια ειδική περίσταση, οπότε μην αποθηκεύεις τα καλά προϊόντα για άλλη μέρα - χρησιμοποίησέ τα τώρα! Βάλε τις πιο ωραίες σου πιτζάμες και ήρθε η ώρα της χαλάρωσης βάζοντας μετά το ντους την αγαπημένη σου ταινία να παίζει. Καλή απόλαυση λοιπόν!