4 φθινοπωρινά tips γονιμότητας

4 φθινοπωρινά tips γονιμότητας

Το φθινόπωρο είναι ίσως η εποχή του επαναπρογραμματισμού, της ανασύστασης και των νέων στόχων.

Για όσα ζευγάρια προσπαθούν για μωράκι, αποτελεί μια τέλεια ευκαιρία για την τόνωση της γονιμότητας!

  1. Αποδράσεις στη φύση

Η ζέστη υποχωρεί και ο φθινοπωρινός καιρός είναι ιδανικός για να κάνουμε περιπάτους, λίγο τρέξιμο, μια βόλτα στο βουνό ή μια απόδραση στη θάλασσα. Η ήπια άσκηση βοηθά στη διατήρηση του βάρους και τον έλεγχο του βάρους - και άρα στην καλύτερη υγεία!

  1. Διατροφή που θωρακίζει τον οργανισμό για το χειμώνα

Το φθινόπωρο είναι πραγματικά άφθονο σε θρεπτικά φρούτα και λαχανικά που βοηθούν το σώμα να προετοιμαστεί για το χειμώνα που έρχεται, να καταπολεμήσει το στρες και την εξάντληση και να ενισχύσει την γονιμότητα. Προσπαθήστε να συμπεριλάβετε όσα περισσότερα μπορείτε και επιλέξτε βιολογικά όπου αυτό είναι εφικτό.

Βάζουμε στην καθημερινή μας διατροφή ακτινίδιο, αμύγδαλα, καρότα, κολοκύθα, κουνουπίδι, παντζάρι, αχλάδια, μπρόκολο, σέλινο, μανταρίνια, πορτοκάλια, ρόδια και φτιάχνουμε τις νοστιμότερες συνταγές!

  1. Σπίτι μου – σπιτάκι μου!

Μαζευόμαστε σιγά-σιγά στο σπίτι. Μπορείτε να αφιερώσετε τον απαραίτητο χρόνο στον σύντροφό σας, να συζητήσετε και να σχεδιάσετε το μέλλον σας μαζί. Έτσι, μειώνονται τα επίπεδα του στρες, ελαττώνετε το άγχος και χαλαρώνετε. Το άγχος αποτελεί έναν παράγοντα που μπορεί να εμποδίσει τη γονιμότητα. Μάθετε να το διαχειρίζεστε και - γιατί όχι; - να μοιράζεστε τις σκέψεις μας με τον σύντροφό σας.

  1. Ώρα για τσεκ-απ

Προγραμματίστε τον ετήσιο γυναικολογικό μου έλεγχο - εάν δεν το έχετε ήδη κάνει. Ο Οκτώβριος, άλλωστε, είναι ο μήνας πρόληψης κατά του καρκίνου του μαστού. Παράλληλα μπορείτε να κάνετε και έναν έλεγχο γονιμότητας με απλές εξετάσεις αίματος και ένα υπερηχογράφημα στο γυναικολόγο αναπαραγωγής.

Εάν έχετε ξεκινήσει τις προσπάθειες για να μείνετε έγκυος, σκεφτείτε να ελέγξετε τη διαβατότητα των σαλπίγγων με την ανώδυνη υπερηχο-σαλπιγγογραφία. Από τη μεριά του, ο σύντροφός σας μπορεί να ελέγξει το σπέρμα με ένα απλό σπερμοδιάγραμμα.

Έτσι, θα έχετε μια καλή εικόνα της γονιμότητάς σας και οι προσπάθειές σας θα είναι στοχευμένες.

fertility

Εύη Συνοδινού
Μαία – Σύμβουλος γονιμότητας


Website https://gennima.com/my-fertility-coach/
Facebook @myfertilitycoach
Instagram @my.fertility.coach
Email myfertilitycoach@gennima.com