Υπάρχει λόγος που το μωρό σου κλωτσάει τόσο πολύ και είναι ευχάριστος

Υπάρχει λόγος που το μωρό σου κλωτσάει τόσο πολύ και είναι ευχάριστος

Η εξήγηση πίσω από την έντονη κινητικότητα του εμβρύου μέσα στην κοιλιά.

Η εγκυμοσύνη είναι μια μοναδική εμπειρία για κάθε γυναίκα την οποία η καθεμία από εμάς βιώνει εντελώς διαφορετικά. Αρκετές γυναίκες αντιμετωπίζουν μικρές ενοχλήσεις τους πρώτους μήνες (ναυτία, ζαλάδες κ.ά) ενώ άλλες δεν έχουν καθόλου συμπτώματα.

Γιατί κλωτσάνε τα μωρά κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης

via GIPHY

Στο δεύτερο τρίμηνο της εγκυμοσύνης η καθημερινότητα της μέλλουσας μαμάς διαφέρει λίγο αφού το μωρό έχει αναπτυχθεί αρκετά. Το έμβρυο τείνει να κάνει αισθητή την παρουσία του ολοένα και περισσότερο, κλωτσώντας μέσα στην κοιλιά της μητέρας του. Έρευνες έχουν αποδείξει ότι οι κλωτσιές των μωρών είναι πραγματικά απίστευτα δυνατές.

Σύμφωνα με μια έκθεση που δημοσιεύτηκε στο Journal of the Royal Society Interface, ερευνητές από το Imperial College του Λονδίνου μπόρεσαν να προσδιορίσουν πόσο δυνατές είναι οι κλωτσιές του εμβρύου διαμορφώνοντας τις κινήσεις που καταγράφονται με την τεχνολογία απεικόνισης. Οι κλωτσιές εκτός από δυνατές αποδείχθηκαν σκόπιμες αφού βοηθούν τα μωρά να αναπτύξουν το νευρομυϊκό τους σύστημα και να προετοιμάσουν για τον έξω κόσμο.

«Το μωρό χρειάζεται να κινείται στη μήτρα για να είναι υγιές μετά τη γέννηση, ιδιαίτερα για τα οστά και τις αρθρώσεις του», υποστηρίζει η Dr. Niamh Nowlan στο Live Science, εξηγώντας ότι η εμβρυϊκή κίνηση συνδέεται με χαμηλότερα ποσοστά διαταραχών, όπως βραχύνσεις αρθρώσεων και λεπτά οστά.

Τι σημαίνουν οι κλωτσιές του εμβρύου

Οι κλωτσιές του εμβρύου είναι σημάδια που αποδεικνύουν ότι το μωρό είναι καλά στη μήτρα. Πολλοί γιατροί συνιστούν να παρακολουθείς τις κλωτσιές του μωρού σου μία φορά την ημέρα αν και η αίσθηση μπορεί να διαφέρει σημαντικά από εγκυμοσύνη σε εγκυμοσύνη.

Οι γυναικολόγοι χρησιμοποιούν τις κινήσεις του εμβρύου ως διαγνωστικό μέσο για να επιβεβαιώσουν την καλή κατάσταση της υγείας του. Τα συμπεράσματα πρόσφατης έρευνας του Imperial College, στο Λονδίνο δημοσιευμένα στην ιατρική επιθεώρηση Journal of the Royal Society of Medicine, αποκαλύπτουν ότι το έμβρυο κλωτσάει για να ασκήσει τους μυς του και να σχηματιστούν σωστά οι αρθρώσεις και τα οστά.

4 ασκήσεις για να προετοιμάσεις το σώμα σου για την εγκυμοσύνη

Πηγή κεντρικής: pexels.comΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Πώς η εγκυμοσύνη της Rihanna προκάλεσε ένα νέο trend στις εγκυμονούσες σε όλον τον κόσμο

Μπες στη θέση του! Όλα όσα εκείνος σκέφτεται ενώ προσπαθείς να μείνεις έγκυος