Το μυστικό της μαμάς για γλυκά και burger στη στιγμή: Δύο συνταγές που δεν πρέπει να χάσετε!

Το μυστικό της μαμάς για γλυκά και burger στη στιγμή: Δύο συνταγές που δεν πρέπει να χάσετε!

Δύο πράγματα θέλει να είναι σε θέση «γλιτώσει» κάθε σύγχρονη μαμά στις μέρες μας, ώστε η καθημερινότητά της να μην «κολλήσει» πουθενά: Χρόνο και περιττό κόπο.

Χρόνο, διότι για καμία από εμάς δεν φτάνει ποτέ για όλα όσα θέλουμε να κάνουμε και περιττό κόπο, διότι κάθε στιγμή κοπιάζουμε για να είναι οι αγαπημένοι μας καλά, υγιείς κι ευχαριστημένοι -και πρώτα από όλους, τα παιδιά μας!

Σπαταλώντας, λοιπόν, περισσότερο χρόνο και κόπο από όσο απαιτείται σε δραστηριότητες μέσα στην ημέρα μας που μπορούμε να κάνουμε «αλλιώς», το μόνο που κερδίζουμε είναι να «κολλάμε». Το πιο τρανό παράδειγμα μιας τέτοιας περίπτωσης είναι το πλύσιμο των σκευών, που χρησιμοποιούμε αφού μαγειρέψουμε. Διότι για να ετοιμάσουμε πεντανόστιμα και ευφάνταστα γεύματα, μαζί με τα παιδιά μας, συνήθως, λερώνουμε πολύ και πολλά αντικείμενα. Κι όμως, υπάρχει τρόπος να μην κολλήσουμε μπροστά από τον νεροχύτη της κουζίνας μας περισσότερο από τον απολύτως απαιτούμενο χρόνο. Πώς; Με το να εντάξουμε στην καθημερινότητά μας νέες συνήθειες και νέες συνταγές που θα αλλάξουν όλα όσα πιστεύαμε μέχρι σήμερα!

Το burger της μαμάς ανεβαίνει επίπεδα

Δύσκολα θα βρεθεί μικρός -αλλά και μεγάλος- που να μην απολαμβάνει ένα πεντανόστιμο burger: Η δυνατότητα επιλογής υλικών, σε συνδυασμό με το ψωμάκι και το αφράτο μπιφτέκι είναι το «κλειδί» για να μένει όλη η οικογένεια χορτάτη και ευχαριστημένη το ίδιο. Άλλος μπορεί να το τρώει χωρίς τυρί, άλλος χωρίς σως, άλλος με λαχανικά κι άλλος σκέτο. Το σίγουρο είναι όμως, πως όλοι θα το «τιμήσουν» και γι’ αυτό, είναι από τις «ασφαλείς» επιλογές των μαμάδων. Ας δούμε, λοιπόν, μία συνταγή για πολύ νόστιμα και θρεπτικά μπιφτέκια, αλλά και το πώς θα τα μετατρέψουμε σε χορταστικά burger.

Διαβάστε περισσότερα στο Mothersblog.gr