Live στο Queen.gr με τον δρ Μαστρομηνά: Η γυναικεία γονιμότητα και όσα μας προβληματίζουν

Live στο Queen.gr με τον δρ Μαστρομηνά: Η γυναικεία γονιμότητα και όσα μας προβληματίζουν

Η συζήτηση με τον δρ Μηνά Μαστρομηνά θα μεταδοθεί μέσω Instagram, την Τετάρτη 15 Ιουνίου, ανήμερα της Παγκόσμιας Ημέρας Γονιμότητας.

Την Παγκόσμια Ημέρα Γονιμότητας, στις 15 Ιουνίου, γιορτάζει το Queen.gr και διοργανώνει μία Live Συνέντευξη με τον Δρ. Μηνά Μαστρομηνά, που θα μεταδοθεί από το προφίλ του site μας στο Instagram, την Τετάρτη, στις 15:00.

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, περίπου ένα στα πέντε ζευγάρια στην Ελλάδα αντιμετωπίζει ζητήματα γονιμότητας, που μπορούν να αντιμετωπιστούν με την κατάλληλη θεραπεία, στις περισσότερες από τις περιπτώσεις αυτές. Η υπογονιμότητα άλλωστε είναι ένα πρόβλημα που απασχολεί την ανθρωπότητα και την επιστήμη σε παγκόσμιο επίπεδο, με την πρόοδο που έχει σημειωθεί τα τελευταία χρόνια να χαρακτηρίζεται «αλματώδης»: Πράγματι, νέες μέθοδοι εφαρμόζονται, ενώ παλαιότερες εξελίσσονται ώστε να αποφέρουν τα καλύτερα αποτελέσματα, τόσο για την υγεία της γυναίκας όσο και για το τελικό ζητούμενο, τον ερχομό ενός παιδιού στη ζωή!

Ο δρ Μαστρομηνάς, Χειρουργός Γυναικολόγος-Μαιευτήρας, Ειδικός στην Εξωσωματική Γονιμοποίηση και σε προβλήματα Γονιμότητας, ιδρυτής της Μονάδας «Εμβρυογένεσις, έχει βοηθήσει, στα 30 χρόνια εμπειρίας του, να έρθουν στον κόσμο 30.000 παιδιά! Γνωρίζει τα ζητήματα γονιμότητας εις βάθος και έρχεται σε μία ζωντανή συζήτηση που θα ενημερώσει τις αναγνώστριες του Queen.gr για αυτό το τόσο σοβαρό ζήτημα.

Είναι αλήθεια άλλωστε πως οι σύγχρονες γυναίκες βλέπουν το ζήτημα της μητρότητας όλο και πιο σφαιρικά, αναζητώντας τους καλύτερους τρόπους και τις καλύτερες συνθήκες για να φέρουν στον κόσμο τα παιδιά τους. Ποιες είναι σήμερα οι επιλογές τους, με βάση την πρόοδο της επιστήμης; Τι υποστηρίζει η θεωρία αλλά και ποια είναι η κατάσταση στην πράξη, όπως τη βλέπει ο ίδιος ο γιατρός στην πολύχρονη εμπειρία του; Τι πρέπει να προσέχει και να γνωρίζει μια νέα γυναίκα ακόμα και στην περίπτωση που η μητρότητα φαίνεται «πολύ μακρινή»;

Σε αυτά και πολλά άλλα ερωτήματα απαντά ο δρ Μαστρομηνάς ώστε οι αναγνώστριες του Queen.gr να μπορέσουν να κατανοήσουν πλήρως όλες της πτυχές του ζητήματος της γονιμότητας. Ο γιατρός, μεταξύ άλλων, σχολιάζει πότε είναι απαραίτητος ένας έλεγχος γονιμότητας, σε ποιες ηλικίες και καταστάσεις, αλλά και το κατά πόσο αφορά μόνο στη γυναίκα. Αναλύει τις επιλογές που έχουν σήμερα οι γυναίκες με ζητήματα γονιμότητας, μιλά για τις πιθανότητες επιτυχίας και περιγράφει τη διαδικασία μιας εξωσωματικής γονιμοποίησης. Επίσης, ο δρ Μαστρομηνάς αναφέρεται διεξοδικά σε όσα μπορεί να κάνει μια γυναίκα για να παρατείνει την γονιμότητά της, μιλώντας για την κρυοσυντήρηση ωαρίων αλλά και για το νομικό πλαίσιο που ισχύει σήμερα στη χώρα μας, με σκοπό να προστατεύσει τη σύγχρονη γυναίκα.

Η συζήτηση με τον δρ Μηνά Μαστρομηνά θα μεταδοθεί μέσω Instagram, την Τετάρτη 15 Ιουνίου, ανήμερα της Παγκόσμιας Ημέρας Γονιμότητας. Μπορείς να στείλεις τις ερωτήσεις σου την ίδια ημέρα στο Instagram του Queen.gr ώστε ο ίδιος να τις μελετήσει και να τις απαντήσει.

Η γυναικεία γονιμότητα είναι ένα θέμα με το οποίο όλες μας χρειάζεται να εξοικειωθούμε εγκαίρως. Η επιστήμη σήμερα έχει λύσεις και προτάσεις για τη μεγάλη πλειονότητα των περιπτώσεων, αρκεί όλες μας να έχουμε την κατάλληλη ενημέρωση, ώστε να δράσουμε εγκαίρως και να κάνουμε την καλύτερη επιλογή, για εμάς και για το μέλλον μας. Αρκεί να συμβουλευόμαστε ανθρώπους που κατέχουν τη γνώση και την εμπειρία να μας κατευθύνουν με τον πιο κατάλληλο τρόπο, σε κάθε περίπτωση.