Μήπως να αφήσουμε τη Συνατσάκη να πει και να αγοράσει ό,τι θέλει για την κόρη της;

Μήπως να αφήσουμε τη Συνατσάκη να πει και να αγοράσει ό,τι θέλει για την κόρη της;

«Γι’ αυτό λοιπόν αφού καλώς ήρθες στο κλαμπ των μαμάδων, καλό είναι να μην δίνουμε ποτέ μα ποτέ συμβουλές τέτοιου τύπου γιατί κάθε μαμά και κάθε οικογένεια βολεύεται διαφορετικά», έγραψε follower μαμά στη Μαίρη Συνατσάκη. Αλήθεια τώρα; .

Θυμάμαι την εποχή που ήμουν έγκυος στην μεγάλη μου κόρη και οι κολλητές μου δεν είχαν γίνει ακόμα μαμάδες. Την εποχή εκείνη, είχα μια συνάδελφο που ήταν τόσο οργανωτική και οργανωμένη που είχε τη λίστα με τα απαραίτητα για τον πρώτο καιρό με το μωρό έτοιμη στο μέιλ της για κάθε νέα μαμά. Τη λίστα αυτή προσάρμοσα κι εγώ και με χαρά την έδινα σε όλες τις νέες μαμάδες που έψαχναν τι στο καλό αξίζει να αγοράσουν πριν να έρθει το μωρό.

Η Μαίρη, η λίστα και οι έξαλλες μαμάδες

Όταν είδα λοιπόν αυτή τη λίστα από τη Μαίρη Συνατσάκη στα δικά της stories στο Instagram με έπιασε μια γλυκιά νοσταλγία. Και είπα, για δες η Μαίρη, ανάμεσα στα ξυπνήματα του μωρού, με δεκάδες διαλείμματα, κατάφερε και έφτιαξε με bullets και με κείμενο ένα στόρι με όλα εκείνα τα απαραίτητα, τις επενδύσεις που έκανε, χωρίς να μας πήξει στα χορηγούμενα.

Η Μαίρη όμως έτσι ήταν ειλικρινής από το ξεκίνημα της νέας της ζωής ως mom to be, εγκυμονούσας, γυναίκας που κυοφορούσε μια νέα ζωή και άρχισε να ανοίγει βιβλία, να ψάχνεται και να βρίσκει απαντήσεις σε απλά ζητήματα όπως το τοξόπλασμα, το λίκνο ή η καρέκλα θηλασμού.

Την ώρα που εγώ κοιτούσα την λίστα με τα απαραίτητα της Mairiboo και για babyboο και συμφωνούσα πως ναι, η καρέκλα θηλασμού είναι must, την ίδια ώρα η νέα μαμά δεχόταν καταιγισμό από μηνύματα από όλες εκείνες τις γλυκές μανούλες που βρίσκουν πάντα κάτι για να στην πουν.

323742448_5733448033418686_2207757121825879146_n.jpg

Και η Μαίρη κατάλαβε πως μπήκε και επίσημα στο club και είναι κρίμα που την επόμενη φορά που θα θέλει να μοιραστεί κάτι μαμαδίστικο, θα διστάσει για να μην της τα ψάλλουν. Γιατί αυτό και έκαναν οι γλυκές… μανούλες.

325007799_914101196515185_4506723886148929468_n.jpg

Την έψαλλαν για όσα τόλμησε να προτείνει, για το ότι κάποιες δεν έχουν χρήματα για πολυτέλειες – πολυτέλεια τα σελτεδάκια που πρότεινε ή το λίκνο – και της έγραψαν χαρακτηριστικά:

«Σε ακολουθεί κόσμος και για αρκετές κοπέλες ίσως είσαι πρότυπο. Και ίσως να μην έχουν τα χρήματα ή να μην μπορούν ή να μην ψάξουν να ρωτήσουν κάπου αλλού.

Γι’ αυτό λοιπόν αφού καλώς ήρθες στο κλαμπ των μαμάδων, καλό είναι να μην δίνουμε ποτέ μα ποτέ συμβουλές τέτοιου τύπου γιατί κάθε μαμά και κάθε οικογένεια βολεύεται διαφορετικά. Δεν είναι για όλους ίδια τα απαραίτητα πράγματα», έγραψε η follower της Συνατσάκη και κάτι μου λέει πως η Μαίρη δέχτηκε κι άλλα τέτοια μηνύματα από followers που απορώ γιατί την ακολουθούν.

https://www.instagram.com/p/CmBtlq_rPh8

«Στο club μας χωράνε όλες»

Είναι οι ίδιες εκείνες γλυκές μανούλες που είχαν άποψη για τις γάτες που έχει η Μαίρη και τον κίνδυνο να κολλήσει τοξόπλασμα, οι ίδιες που τα έβαλαν μαζί της επειδή έκανε καισαρική, οι ίδιες που από την μια την έλεγαν στην Τούνη επειδή έτρωγε σούσι όντα εγκυμονούσα και από την άλλη απορούσαν γιατί η Ιωάννα είναι μια μέρα ολόκληρη στο μαιευτήριο αλλά δεν έχει γεννήσει ακόμα.

Είναι αυτές που δεν σέβονται ούτε τη λοχεία, ούτε τη νέα μαμά- διάσημη και μη- και θα της την πουν επειδή θήλασε ή δεν θήλασε ή διαφημίζει πως θηλάζει και την προσκαλούν στο club τους υπό όρους.

Guess what. Μαίρη, στο club μας χωράνε όλες οι μαμάδες και όλες οι λίστες, με θήλαστρο, με λίκνο, με φωλίτσα, με καρότσι αλλά και με μάρσιππο, με γάλα μητρικό ή φόρμουλα, με λάθη και με σωστά, γιατί στο club αυτό χωράμε όλες.

Κι αν από τη λίστα της Συνατσάκη σου φανήκαν κάποια πράγματα προαιρετικά, σκίστην και πάρε τη λίστα από την κολλητή σου, φτιάξε δική σου λίστα αλλά μην την απειλείς. Ένα από τα πιο ωραία πράγματα στη ζωή κάθε νέας μαμάς, που καλώς ή κακώς βιώνει τις αλλαγές απανωτά, είναι η χαρά της να μοιραστεί τον νέο της κόσμο, το σελτεδάκι και την πάνα, το θήλαστρο και την κρέμα επούλωσης θηλών. Ε, την χαρά αυτή, δεν έχει καμία άλλη «γλυκιά» μανούλα να της την στερήσει.

«Δεν είναι ντροπή»: Η Μαίρη Συνατσάκη δίνει μία χρυσή συμβουλή προς τις νέες μαμάδες