Κέντρο Γονιμότητας Κρήτης: 3600 PRP θεραπείες αναζωογόνησης σε γυναίκες και άνδρες από όλο τον κόσμο

Κέντρο Γονιμότητας Κρήτης: 3600 PRP θεραπείες αναζωογόνησης σε γυναίκες και άνδρες από όλο τον κόσμο

Ο δρ. Φραϊδάκης, έχοντας αποκτήσει τεράστια εμπειρία στον τομέα του PRP, έχει πραγματοποιήσει πάνω από 3600 θεραπείες σε γυναίκες από όλο τον κόσμο με εξαιρετικά αποτελέσματα.

Οι θεραπείες με PRP (Platelet Rich Plasma), όπως η αναζωογόνηση των ωοθηκών και η κολπική αναζωογόνηση, βοηθούν στην επαναφορά της γονιμότητας στις γυναίκες και είναι από τις πλέον δημοφιλείς στον τομέα της Αναγεννητικής Ιατρικής.

Tο Κέντρο Γονιμότητας Κρήτης, που έχει ως επιστημονικό υπεύθυνο τον γυναικολόγο Δρ. Ματθαίο Φραϊδάκη με τεράστια εμπειρία 35 ετών στο τομέα της υπογονιμότητας, είναι από τις κλινικές που πρωτοπορούν τα τελευταία χρόνια και στον τομέα του PRP, πραγματοποιώντας με επιτυχία τη θεραπεία από το 2016.

Ο δρ. Φραϊδάκης, έχοντας αποκτήσει τεράστια εμπειρία στον τομέα του PRP, έχει πραγματοποιήσει πάνω από 3600 θεραπείες σε γυναίκες από όλο τον κόσμο με εξαιρετικά αποτελέσματα.

ENRICHED PRP: Τα πλεονεκτήματα μιας πρωτοποριακής τεχνικής

Η θεραπεία PRP (Platelet Rich Plasma) είναι μία πρωτοποριακή θεραπεία αναζωογόνησης, η οποία περιλαμβάνει την εφαρμογή αυτόλογου πλάσματος πλούσιου σε αιμοπετάλια, που περιέχει μεγάλη συγκέντρωση αυξητικών παραγόντων και θρομβίνης, απευθείας στην πάσχουσα περιοχή.

Προκειμένου να αυξήσουμε την αποτελεσματικότητα της θεραπείας PRP, στο Κέντρο Γονιμότητας Κρήτης ξεκινήσαμε πρόσφατα να εφαρμόζουμε μία καινοτόμο τεχνική, εμπλουτίζοντας και ενισχύοντας το PRP με επιπλέον αυξητικούς παράγοντες (Enriched PRP – EnPRP), οι οποίοι προέρχονται από το αίμα του ίδιου του ασθενή. Αυτό γίνεται αποδομώντας τα αιμοπετάλια του ασθενή οπότε απελευθερώνονται ουσίες που ουσιαστικά είναι πρωτεΐνες επούλωσης και λέγονται αυξητικοί παράγοντες. Έτσι, χορηγούμε απευθείας αυξητικούς παράγοντες για να έχουμε πιο άμεσο αποτέλεσμα.

Το σημαντικότερο πλεονέκτημα της Enriched PRP θεραπείας είναι ότι περιέχει υψηλότερη συγκέντρωση αυξητικών παραγόντων. Στοιχεία από μελέτες δείχνουν ότι οι αυξητικοί παράγοντες που εντοπίζονται στα αιμοπετάλια είναι υπεύθυνοι για την πρόκληση της θεραπευτικής και αναγεννητικής δράσης του.

Αναζωογόνηση Ωοθηκών με Enriched PRP

Η εφαρμογή της πρωτοπόρου τεχνικής του Enriched PRP μάς δίνει τη δυνατότητα να προσφέρουμε επιπλέον ενέργεια στην διαδικασία αναζωογόνησης ωοθηκών, ενισχύοντας και κάνοντας πιο αποδοτικό το αποτέλεσμα του PRP στα βλαστικά κύτταρα των ωοθηκών. Η θεραπεία αυτή δρα στις ωοθήκες, αντιστρέφοντας την διαδικασία γήρανσης των ωοθυλακίων και διεγείροντας την διαδικασία ανάπτυξης τους.

Παρόμοια είναι η δράση της Enriched PRP θεραπείας στην διαδικασία αναζωογόνησης του ενδομήτριου. Τα πρώτα αποτελέσματά μας δείχνουν ότι η Enriched PRP θεραπεία έχει καλύτερη αποτελεσματικότητα στην δεκτικότητα του ενδομήτριου και συνεπώς στα ποσοστά κυήσεως. Η θεραπεία Enriched PRP κάνει το περιβάλλον του ενδομήτριου πιο φιλικό για τα έμβρυα κατά τη διαδικασία εξωσωματικής γονιμοποίησης ή σε φυσιολογικές συλλήψεις.

Ποιοι είναι κατάλληλοι για αυτή τη διαδικασία;

Κάθε υγιής γυναίκα που ανήκει σε μία ή περισσότερες από τις παρακάτω κατηγορίες ασθενών:

  • Γυναίκες σε εμμηνόπαυση ή προ εμμηνοπαυσιακή φάση
  • Γυναίκες με χαμηλό αριθμό αποθεματικών ωαρίων και χαμηλά επίπεδα ορμονών (AΜΗ)
  • Οι γυναίκες με πρόωρη ωοθηκική ανεπάρκεια (POF)

Τελευταία αποτελέσματα

Σύμφωνα με τελευταία δεδομένα μας, τα ποσοστά επιτυχίας του PRP ξεπερνούν το 85% και με τα μέχρι τώρα στοιχεία, τα ποσοστά εγκυμοσύνης που έχουμε επιτύχει μετά από PRP είναι 48%, από τα οποία το 26% με φυσιολογική σύλληψη.

Απόδειξη της τεράστιας εμπειρία μας είναι η επιστημονική έρευνα που έχουμε διεξάγει, τα συμπεράσματα της οποίας έχουν ήδη δημοσιευθεί και αφορούν δείγμα ασθενών του 2017 – 2018, το οποίο είναι το πλέον εκτεταμένο παγκοσμίως. Σύντομα θα δημοσιευθεί η νέα μας μελέτη, με δείγμα περίπου 500 ασθενών, με νέα ευρήματα που είναι ακόμα πιο ενθαρρυντικά και αισιόδοξα.

Κολπική Αναζωογόνηση με Enriched PRP

Στο Κέντρο Γονιμότητας Κρήτης πραγματοποιείται επίσης η χρήση του PRP στον κόλπο, ή αλλιώς Orgasm Shot (O-Shot), για την αντιμετώπιση της κολπικής χαλάρωσης ή ξηρότητας και της ακράτειας ούρων, με θεαματικά αποτελέσματα.

Στην κολπική αναζωογόνηση ή Orgasm-shot (O-Shot), το Enriched PRP εγχύεται στο πρόσθιο τμήμα του τοιχώματος του κόλπου και της κλειτορίδας, προκαλώντας τον πολλαπλασιασμό βλαστοκυττάρων που αναγεννούν/ανανεώνουν τοπικά τον ιστό. Η μεγάλη συγκέντρωση των αυξητικών παραγόντων στο Enriched PRP αυξάνει την τοπική παραγωγή κολλαγόνου και ελαστίνης συμβάλλοντας στην πάχυνση του τοιχώματος και στην καλύτερη ενυδάτωση του κόλπου, ενώ παράλληλα τονώνει την διέγερση που προκαλείται κατά τη σεξουαλική επαφή και ελαττώνει την απώλεια ούρων σε περιπτώσεις ακράτειας.

Ενίσχυση σημείου G με Enriched PRP

Επίσης, η θεραπεία Enriched PRP χρησιμοποιείται και για την ενίσχυση του σημείου G (ή αλλιώς G-SHOT). To G-SHOT είναι μια απλή μη χειρουργική μέθοδος την οποία πρώτος εισήγαγε ο διάσημος Αμερικανός πλαστικός χειρουργός D. Matlock και η οποία παροδικά μπορεί να αυξήσει το σημείο G σε σεξουαλικά ενεργές γυναίκες.

  • Είναι μια θεραπεία που γίνεται στοιατρείο και διαρκεί 15 λεπτά
  • Είναι ανώδυνη
  • Χρησιμοποιείται υψηλά διασταυρούμενουαλουρονικό οξύ ή Enriched PRP
  • Δεν χρειάζεται αποθεραπεία
  • Το αποτέλεσμα είναι άμεσο.

Πού απευθύνεται το κολπικό PRP και η ενίσχυση του σημείου G με Enriched PRP

Σε οποιαδήποτε γυναίκα επιθυμεί την ενίσχυση της σεξουαλικής της διέγερσης, ειδικά σε περιπτώσεις όπου εμφανίζεται μειωμένη η επιθυμία για σεξουαλική επαφή, σε γυναίκες με αισθητή κολπική ξηρότητα και ασυνεχή διούρηση. Σύμφωνα με δημοσίευση του επιστημονικού περιοδικού: “Journal of Obstetrics and Gynecology, April 2011”:

  • Το 40% (4 στις 10) των γυναικών υποφέρει από διαταραχές στη σεξουαλικής της διέγερση, αλλά μόνο 1 στις 10 απευθύνεται σε ειδικό γιατρό.
  • Το 5% (μία στις 20) των γυναικών υποφέρει από αδυναμία επίτευξης οργασμού κατά τη σεξουαλική πράξη.

Οι γιατροί, σχεδόν στο σύνολο τους, προτείνουν ορμονικές θεραπείες ή ψυχοθεραπείες, παραγνωρίζοντας τον κυρίαρχο ρόλο του κλειτοριδικού συστήματος.

Η πολύπλευρη θεραπευτική μας προσέγγιση θα σας βοηθήσει να βελτιώσετε σημαντικά τη γονιμότητα, τη λίμπιντο, τη σεξουαλικής σας απόδοση και την ποιότητα της ζωή σας.

Enriched PRP και στους άνδρες

H στυτική δυσλειτουργία είναι μια κατάσταση που επηρεάζει τόσο τους άνδρες όσο και τις σεξουαλικές συντρόφους τους, έχοντας αρνητική επίπτωση στην ποιότητα ζωής των ατόμων. Ένα παροδικό επεισόδιο στυτικής δυσλειτουργίας δεν είναι αναγκαστικά σημαντικό και μπορεί να συμβεί στον καθένα. Αν, όμως, αυτό επαναλαμβάνεται ή είναι μόνιμο, θα πρέπει να αναζητηθεί το αίτιο και η λύση.

Η θεραπεία του Enriched PRP έχει εφαρμογή και σε αυτή την περίπτωση. Μερικά από τα οφέλη των ενδοπεϊκών ενέσεων με Enriched PRP (ή αλλιώς P-Shot) είναι:

  • Αυξάνει την ροή αίματος στο πέος
  • Αυξάνει την σκληρότητα της στύσης
  • Αυξάνει την διάρκεια της στύσης
  • Αυξάνει την ηδονή, την αίσθηση και την ευχαρίστηση
  • Δεν έχουν παρατηρηθεί αλλεργικές αντιδράσεις μιας και είναι το δικό μας βιολογικό υλικό
  • Ανώδυνη διαδικασία

Ενίσχυση της γονιμότητας και βελτίωση της ποιότητας ζωής

Τα οφέλη των θεραπειών αναζωογόνησης, όπως η αναζωογόνηση των ωοθηκών, η κολπική αναζωογόνηση και το Enriched PRP, είναι σημαντικά και εμφανή σε σύντομο χρονικό διάστημα τόσο στις γυναίκες όσο και στους άνδρες. Στο Κέντρο Γονιμότητας Κρήτης, ακολουθούμε μια πραγματικά εξατομικευμένη προσέγγιση στην αναγεννητική ιατρική που βοηθά να ενισχύσετε τη γονιμότητα και την ευεξία σας.

Picture2.jpg

Ματθαίος Φραϊδάκης MD, PhD
Μαιευτήρ-Χειρουργός Γυναικολόγος,
Επιστημονικά Υπεύθυνος της
Μονάδας Ιατρικώς Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής,
Κέντρο Γονιμότητας Κρήτης

www.fertilitycrete.gr