Τα 5 πράγματα που πρέπει να κάνετε πριν γεννήσετε

Τα 5 πράγματα που πρέπει να κάνετε πριν γεννήσετε

Τι πρέπει να κάνετε, πριν το μαιευτήριο, για να μην σας βρει απροετοίμαστη η έλευση του νέου μέλους της οικογένειας

1)Γενική καθαριότητα σπιτιού
Σύμφωνα με έρευνες του Babycenter.com, το ένα τρίτο των νεαρών μαμάδων εύχονται να είχαν καθαρίσει το σπίτι τους πριν φύγουν για το μαιευτήριο. Άλλωστε, τι καλύτερο από έναν όμορφο, καθαρό χώρο, που θα υποδεχτεί εσάς και το μωρό σας; Με τη βοήθεια συγγενών ή φίλων, προετοιμαστείτε όσο καλύτερα μπορείτε, γιατί, μόλις επιστρέψετε σπίτι με το μωρό, θα έχετε ελάχιστο χρόνο να αφιερώσετε στην καθαριότητα του σπιτιού.

2)Ετοιμάστε φαγητό
Οι πρώτες μέρες μετά τη γέννα θα σας βρουν με το μαγείρεμα για εσάς και τον σύζυγό σας, να είναι το τελευταίο πράγμα που θα σας απασχολεί. Μαγειρέψτε κάποια φαγητά, και βάλτε τα στην κατάψυξη. Γεμίστε το ψυγείο με υγιεινά σνακ όπως γιαούρτι, τετηγμένο τυρί, κράκερς και μπάρες. Θα χρειαστείτε σνακ που μπορείτε να καταναλώσετε εύκολα, και είναι πιθανό να μην έχετε πάντα τον χρόνο ή την ενέργεια να προετοιμάσετε ένα πλήρες γεύμα.

3)Καλομάθετε λίγο τον εαυτό σας
Μετά τον τοκετό, ο χρόνος που μπορεί να έχετε να αφιερώσετε για εσάς, μπορεί αν μην ξεπερνάει τα πέντε λεπτά για ένα ντους. Αφιερώστε χρόνο αποκλειστικά σε εσάς λίγο πριν τον τοκετό. Ένα μασάζ ή μία επίσκεψη σε σπα μπορεί να αποδειχτούν σωτήρια, πριν τις δύσκολες πρώτες μέρες.

4)Διασκεδάστε
Μην αγχώνεστε, δεν είναι η τελευταία σας ευκαιρία. Και οι μαμάδες βγαίνουν με τις φίλες τους, και πηγαίνουν σε πάρτι. Τους πρώτους, όμως, μήνες ζωής του σπλάχνου σας, μπορεί αν πρέπει να απαρνηθείτε αυτού του είδους την διασκέδαση. Περάστε καλά όσο μπορείτε. Βγείτε έξω με τις κολλητές σας ή τον σύζυγο- για λίγο καιρό θα σας λείψει.

5)Βρείτε τον παιδίατρο
Το τελευταίο πράγμα που θα θέλετε να κάνετε είναι να ψάχνετε γιατρό την τελευταία στιγμή. Ρωτήστε φίλους και συγγενείς, εντοπίστε τον κατάλληλο για εσάς και κανονίστε τα πρώτα του ραντεβού, για να μην αγχώνεστε.

DPG Network