Μαλλιά κι εγκυμοσύνη... τι μου συμβαίνει;

Μαλλιά κι εγκυμοσύνη... τι μου συμβαίνει;

Πώς να αντιμετωπίσετε την επανάσταση των ορμονών στο σώμα σας

Η εγκυμοσύνη είναι ίσως η πιο σημαντική περίοδος στη ζωή μίας γυναίκας, κατά την οποία μία ζωή μεγαλώνει μέσα μας και αμέτρητες αλλαγές συμβαίνουν στον οργανισμό μας, κάποιες από τις οποίες μεταβάλλουν σημαντικά την εξωτερική μας εμφάνιση. Κάθε τρίμηνο επιφέρει διαφορετικές αλλαγές στο σώμα, στο δέρμα και στην ψυχολογία μας οπότε ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή και να δούμε πώς μπορούμε να περιποιηθούμε τον εαυτό μας. Το πρώτο τρίμηνο, ειδικότερα, θεωρείται το πιο σημαντικό και το πιο επικίνδυνο για την ανάπτυξη του εμβρύου. Η περίοδος αυτή επιφορτίζεται εκτός από τις ορμονικές αλλαγές και με πρόσθετο άγχος, κυρίως για τις μαμάδες που μένουν για πρώτη φόρα έγκυες δεν ξέρουν τι να περιμένουν και εάν οι αλλαγές που παρατηρούν στο σώμα τους είναι φυσιολογικές.

Θα παρατηρήσετε ότι τα μαλλιά σας μακραίνουν πιο γρήγορα αλλά υπάρχει και πιθανότητα να 'πέφτουν' σε ποσότητες μεγαλύτερες του φυσιολογικού ή μπορεί να είναι πιο λιπαρά. Δεν χρειάζεται να θορυβηθείτε καθώς αυτό συμβαίνει από την απότομη αλλαγή στην παραγωγή των ορμονών κατά το πρώτο εξάμηνο της εγκυμοσύνης σας.

Δώστε στα μαλλιά σας ζωντάνια κόβοντάς τα κάθε μήνα ώστε να διατηρηθούν υγιή και δυνατά. Μην κάνετε ακόμη δραστικές αλλαγές στην κούπ σας καθότι η ψυχολογία σας σε αυτό το εξάμηνο δεν είναι η πιο σταθερή. Οι βαφές μαλλιών περιέχουν υψηλή συγκέντρωση χημικών οπότε είναι καλό να αποφεύγονται καθ'όλη τη διάρκεια της εγκυμοσύνης καθότι μπορεί να ερεθίσουν το δέρμα σας, να προκαλέσουν αλλεργική αντίδραση ή ακόμη και να μην δώσουν την απόχρωση που είχατε συνηθίσει.

Εκμεταλλευτείτε την περίοδο της εγκυμοσύνης ώστε να δώσετε την ευκαιρία στα μαλλιά σας να 'ανασάνουν' χωρίς να χρησιμοποιείτε πολλά προϊόντα styling και αποφύγετε το συχνό πιστολάκι το οποίο φθείρει την τρίχα. Όσο πιο ελεύθερα κρατήσετε τα μαλλιά σας από χημικά και ταλαιπωρία, τόσο το καλύτερο για αυτά. Συμβιβαστείτε με αυτό το διάστημα επιλέγοντας μία πιο naturel εμφάνιση που μακροπρόθεσμα θα αποβεί σωτήρια για την υγεία των μαλλιών σας. Μην ξεχνάτε ακόμη πως οι αλλεργικές αντιδράσεις εντείνονται, όταν μία γυναίκα είναι έγκυος καθότι δεν αφορά μόνο την δική της κατάσταση μία αλλαγή αλλά και την ανεκτικότητα του εμβρύου!

Ακόμη και η απώλεια μαλλιών όσο και αν σας ενοχλεί, δεν θα πρέπει να σας γίνει εμμονή αυτή την περίοδο εκτός κι αν συνεχιστεί και μετά την εγκυμοσύνη.