Εγκυμοσύνη και ταξίδια: Συνδυάζονται;

Γωγώ Φούντα
Εγκυμοσύνη και ταξίδια: Συνδυάζονται;

Tη βαλίτσα σας και δρόμο!

Το γεγονός ότι είστε έγκυος, δε σημαίνει ότι θα σταματήσει και η ζωή σας έτσι όπως την έιχατε συνηθίσει. Αν λοιπόν λατρεύετε τα ταξίδια ή είστε αναγκασμένη να τα κάνετε λόγω της δουλειά σας, δεν υπάρχει κανένας απολύτως λόγος να τα σταματήσετε αρκεί φυσικά να έχετε λάβει τα κατάλληλα μέτρα.

Γενικότερα η πιο ασφαλής περίοδος για να ταξιδέψει μία έγκυος είναι κατά το δεύτερο τρίμηνο. Φροντίστε σε περίπτωση που ταξιδεύετε μόνης σας οι αποσκευές σας να μην είναι πολύ βαριές και αν υπάρχει η δυνατότητα να τις σέρνετε αντί να τις κουβαλάτε. Αποφύγετε επίσης τα πολύωρα ταξίδια. Μπορεί το όνειρό σας να είναι η Ν. Υόρκη, αλλά μπορεί να περιμένει μετά τη γέννα! Αν ταξιδεύετε με αυτοκίνητο, κάντε συχνές στάσεις έτσι ώστε να ξεπιάνεται το σώμα σας και να ξεμουδιάζετε. Αν πάλι ταξιδεύετε με αεροπλάνο ή τρένο, μην παραλείψετε να περπατάτε αρκετά συχνά στο διάδρομο.

Πάρτε μαζί σας υγιεινά και εύπεπτα σνακ. Είναι πολύ εύκολο να υποκύψετε στον πειρασμό του junk food, το οποίο μόνο καλά αποτελέσματα δε θα έχει για το στομάχι σας. Επίσης, η εγκυμσούνη σας επιτρέπει να κλείσετε θέση όπου εσείς θέλετε. Αν είστε σε αεροπλάνο προτιμήστε τις μπροστινές θεσεις ώστε να μπορείτε να απλώνετε τα πόδια σας ενώ στο τρένο επιλέξτε την πρώτη θέση. Η διαφορά στην τιμή δεν είναι τόσο μεγάλη. Μην ξεχάσετε να έχετε οπωσδήποτε μαζί σας νερό και φυσικά αποφύγετε το αλκοόλ! Τέλος, αποφύγετε τις μετακινήσεις σε ώρες και μέρες αιχμής. Αν για παράδειγμα φεύγετε προκειμένου να γιορτάσετε τον 15Αύγουστο, ταξιδέψτε την προηγούμενη μέρα ή αν έχετε τη δυνατότητα ακόμα νωρίτερα.

Διαβάστε επίσης:

Τα πλεονέκτηματα του θηλασμού για βρέφος και μητέρα

Κούραση και εγκυμοσύνη: Αντιμετωπίστε το!