Τρία πράγματα που πρέπει να αποφεύγετε κατά την εγκυμοσύνη σας

Τρία πράγματα που πρέπει να αποφεύγετε κατά την εγκυμοσύνη σας

Πάρτε προληπτικά μέτρα ασφαλείας και μειώστε τους κινδύνους στο ελάχιστο

Από την στιγμή που θα ανακοινώσετε την εγκυμοσύνη σας, είναι σίγουρο ότι θα βομβαρδιστείτε από συμβουλές και προειδοποιήσεις σχετικά με τα πράγματα που θα πρέπει να προσέξετε και τα μέτρα που θα πρέπει να λάβετε για την ασφάλειά σας, αλλά και του μωρού σας. Στην πραγματικότητα, εκτός εάν η συμβουλή του γιατρού σας είναι διαφορετική, κατά την μεγαλύτερη διάρκεια της εγκυμοσύνης θα μπορείτε να συνεχίσετε κανονικά την δουλειά σας, ενώ οι αλλαγές στην καθημερινότητά σας δεν θα είναι πολλές, ούτε μεγάλες. Μάθετε τα τρία πράγματα που, για καλό και για κακό, θα πρέπει να αποφύγετε.

1)Ταξίδια σε αναπτυσσόμενες χώρες
Σε γενικές γραμμές, κατά το δεύτερο τρίμηνο της εγκυμοσύνης σας, θα νιώθετε άνετα να ταξιδέψετε. Και πάλι, τα ταξίδια σε αναπτυσσόμενες χώρες, καθ' όλη τη διάρκεια της εγκυμοσύνης σας, μπορούν να επιφέρουν κινδύνους όπως η ελονοσία ή η ηπατίτιδα, ενώ οι συνθήκες των φορέων υγείας, στις συγκεκριμένες χώρες δεν είναι, σε πολλές περιπτώσεις, γνωστές. Ταυτόχρονα, τα ταξίδια σε αυτές τις χώρες πολλές φορές προϋποθέτουν εμβόλια, κάποια από τα οποία δεν ενδείκνυνται για τις γυναίκες σε ενδιαφέρουσα.

2)Ξεχάστε τα chopsticks
Τα γεύματα που περιέχουν ωμό ψάρι (όπως το sushi και το sashimi), αλλά και λοιπά θαλασσινά που, κατά κανόνα, δεν μαγειρεύονται σε υψηλές θερμοκρασίες (στρείδια, κυδώνια, μύδια και χτένια), είναι πιθανότερο να περιέχουν παράσιτα ή βακτήρια, από αυτά στο ψητό ψάρι. Αποφύγετε, ακόμα, και τα ψάρια που περιέχουν υψηλά επίπεδα υδράργυρου, όπως ο ξιφίας ή το σκουμπρί- ακόμα κι αν είναι μαγειρεμένα. Ο υδράργυρος μπορεί να εισβάλλει στον οργανισμό του εμβρύου και να δημιουργήσει προβλήματα με την υγεία του μωρού σας.

3)Αφήστε κάποιον άλλο να καθαρίσει την άμμο της γάτας σας
Η τοξοπλάσμωση είναι ασθένεια που μπορεί να μεταδοθεί από τις ακαθαρσίες του αγαπημένου σας κατοικίδιου, και, ενώ στις περισσότερες περιπτώσεις δεν εμφανίζει συμπτώματα στις έγκυες, η μόλυνση μπορεί να προκαλέσει πολλές επιπλοκές- από τον πρόωρο τοκετό μέχρι την καθυστέρηση της ανάπτυξης, αλλά και την βλάβη στην όραση ή τον εγκέφαλο του μωρού.

Διαβάστε ακόμα:

Gisele : Περιμένοντας το δεύτερο μωρό της αποκαλύπτει τα μυστικά για λαμπερή επιδερμίδα!
Εγκυμοσύνη και ταξίδια: Συνδυάζονται;
Που οφείλονται οι εναλλαγές στη διάθεσή σας;