Eγκυμοσύνη και πόνοι στην πλάτη; Υπάρχει λύση!

Eγκυμοσύνη και πόνοι στην πλάτη; Υπάρχει λύση!

Με τα tips αυτά θα ξενοιάσετε

Πόνοι στην πλάτη! Κάτι τόσο συνηθισμένο για τις έγκυες γυναίκες. Όσο περνάνε οι μήνες τόσο ο πόνος αυξάνεται. Τι μπορείτε να κάνετε για να βοηθηθείτε; Πώς μπορείτε να λυτρωθείτε;


Aκολουθήστε αυτά τα tips:


1. Γυμναστική η θαυματουργή: Είναι αποδεδειγμένο από έρευνες ότι οι γυναίκες που γυμνάζονταν πριν μείνουν έγκυες, έχουν λιγότερες πιθανότητες να παρουσιάσουν πόνους στην πλάτη και στη μέση κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, σε αντίθεση με εκείνες που το απέφευγαν.

Ποιες είναι όμως οι καταλληλότερες μέθοδοι γυμναστικής;
-Το περπάτημα, είναι μια εύκολη μορφή γυμναστικής, η οποία σας γυμνάζει και σας φτιάχνει παράλληλα τη διάθεση, αυξάνοντας τα επίπεδα ενδορφινών σας.
κολύμβηση αποτελεί μια τέλεια μορφή γυμναστικής, η οποία γυμνάζει όλο το σώμα και παράλληλα σας προστατεύει, απορροφώντας τα τραβήγματα.
-Με yoga και pilates θα δυναμώσετε τους μύες της ράχης και των ποδιών. Το αποτέλεσμα; Καλύτερη στήριξη και στάση σώματος, που συνεπάγονται και λιγότεροι πόνοι και τραβήγματα

2.Σωστή στάση όταν σηκώνετε βάρη: Καλό θα ήταν να αποφεύγετε να σηκώνετε βαριά αντικείμενα, αλλά αν πρέπει αναγκαστικά να το κάνετε, προσέξτε τη στάση σας. Ποια είναι η σωστή; Όταν θέλετε να σηκώσετε βάρος, θα πρέπει να λυγίζετε ελαφρώς τα γόνατά σας και φυσικά να μη σκύβετε διπλώνοντας τη μέση σας.


3.Προσέxετε τι παπούτσια φοράτε: Η επιλογή των παπουτσιών είναι πολύ σημαντική για τους πόνους σε μέση και πλάτη. Αποφύγετε τα υπερβολικά ψηλά παπούτσια και προτιμήστε τα flat με λαστιχένιες σόλες, τα οποία απορροφούν τους κραδασμούς. Επιπλέον, χαλαρώστε τα πόδια σας με συχνά ποδόλουτρα. Προσθέστε άλατα, τα οποία έχουν την ιδιότητα να σας χαλαρώνουν.


4. Σωστή στάση όταν κάθεστε: Για να αποφύγετε τους πόνους στην πλάτη θα πρέπει να μάθετε να βάζετε ένα μαξιλάρι στην πλάτη σας όση ώρα κάθεστε. Με αυτόν τον τρόπο, εξασφαλίζετε μια πιο ουδέτερη στάση σώματος και αποφεύγετε τους πόνους

Διαβάστε ακόμα:

Ο ρόλος του σιδήρου στην εγκυμοσύνη και πώς να εμπλουτίσετε τη διατροφή σας

Ποιες είναι οι τροφές που πρέπει να τρώει μια έγκυος;

Επιλόχειος κατάθλιψη: αίτια, συμπτώματα και τρόποι αντιμετώπισης