Ξέρετε να υπολογίζετε τις γόνιμες ημέρες σας;

Ξέρετε να υπολογίζετε τις γόνιμες ημέρες σας;

Μάθετε πώς να τις υπολογίζετε σωστά

Γόνιμες μέρες. Πώς τις υπολογίζουμε; Αυτή είναι μία από τις πλέον κλασικές απορίες χιλιάδων γυναικών, ειδικά αυτών που θέλουν να κάνουν παιδάκι. Παρόλο που είναι πολύ δύσκολο να οριστεί με ακρίβεια ποια είναι η πιο γόνιμη μέρα σας, υπάρχει ωστόσο μια εύκολη μέθοδος υπολογισμού των πιο γόνιμων ημερών του μήνα. Πάμε να δούμε πώς:

Μην υπολογίζετε ως πιθανή ημερομηνία ωορρηξίας σας την 14η ημέρα μετά την πρώτη μέρα της περιόδους σας (όπως πιθανώς κάνατε μέχρι σήμερα) μιας και ισχύει το αντίθετο. Η σωστή μέτρηση είναι να υπολογίζετε 14 ημέρες πριν από την αναμενόμενη ημέρα της ΕΠΟΜΕΝΗΣ περιόδου. Ο κύκλος των γυναικών ποικίλει, μιας και μια γυναίκα μπορεί να έχει κύκλο 26, 28 ημερών, ενώ άλλη 30 ή και 32 ημερών. Αν για παράδειγμα μια γυναικα έχει σταθερό κύκλο 28 ημερών, τότε σωστά μετρά την 14η ημέρα ως πιο γόνιμη. Αν όμως έχει κύκλο 30 ημερών, τότε η 16η ημέρα (μετρώντας πάντα από την πρώτη ημέρα που σας έρχεται η τελευταία σας περίοδος) είναι και η πιο γόνιμη.

Τέλος κρατήστε κατά νου, ότι ένα σπερματοζωάριο μπορεί να... ζήσει μέχρι και τρεις μέρες μέσα στο γυναικείο σώμα! Κάνετε σωστά τους υπολογισμούς σας.

Διαβάστε ακόμα

Βαλίτσα μαιευτηρίου: Τι πρέπει να περιέχει;

Περίοδος και εγκυμοσύνη: Μπορεί να συμβεί;