Οι καλοκαιρινές παγίδες που μπορεί να βάλουν σε κίνδυνο τη ζωή του παιδιού σας

Οι καλοκαιρινές παγίδες που μπορεί να βάλουν σε κίνδυνο τη ζωή του παιδιού σας

Δείτε τι πρέπει να προσέξετε

Οι καλοκαιρινές διακοπές δεν είναι απλά μια περίοδος χαλάρωσης και ξεγνοιασιάς. Ειδικά αν έχετε παιδιά πρέπει να έχετε τα μάτια σας δεκατέσσερα γιατί κρύβονται πολλές παγίδες εκεί που δεν το περιμένετε.

Από τη μια οι υψηλές θερμοκρασίες σε συνδυασμό με την παραμονή των παιδιών σε εξωτερικούς χώρους μπορεί να επιφυλάσσουν πολλούς κινδύνους ακόμα και να οδηγήσουν σε τραγωδίες.

Ήλιος και ζέστη: Στρες θερμότητας και θερμοπληξία, μπορούν να προληφθούν. Κρατήστε τα παιδιά καλά ενυδατωμένα, κάνετε τακτικά διαλείμματα όταν παίζουν έξω, και προσέξτε για συμπτώματα όπως δίψα, κράμπες, κόπωση, ζάλη, ναυτία, εμετό, πονοκέφαλο και πυρετό.

Μην αφήνετε ποτέ το παιδί μόνο του μέσα σε ένα ζεστό αυτοκίνητο.

Μην το αφήνετε να πιάνει μεταλλικές επιφάνειες στην παιδική χαρά.

Ηλιακά εγκαύματα - αν και οι γονείς θα πρέπει να είναι ενήμεροι για τους κινδύνους από τη μη εφαρμογή αντηλιακού στα παιδιά τους, τα ηλιακά εγκαύματα εξακολουθούν να είναι κοινά (ειδικά αν η λοσιόν δεν χρησιμοποιείται σωστά.)

Ποτέ μην αφήνετε τα κλειδιά του αυτοκινήτου πάνω στην κλειδαριά και φροντίστε να είναι πάντα κλειδωμένο και να τα έχετε πάντα σε σημείο που δεν μπορεί να τα φτάσει ένα παιδί. Υπάρχει περίπτωση να πάει να παίξει στο αυτοκίνητο και να κλειδωθεί.

Πισίνα- θάλασσα. Για να κρατήσεται τα παιδιά σας ασφαλή γύρω από το νερό, βεβαιωθείτε ότι: Η πισίνα είναι ασφαλής. Επιβλέπεται πάντα τα παιδιά σας γύρω από την πισίνα, ακόμα και αν ξέρουν να κολυμπούν. Φοράτε πάντα στα παιδιά σωσίβιο, μπρατσάκια ή τουβλάκια. Ξεκινήστε μαθήματα κολύμβησης από την ηλικία των τεσσάρων, οπότε και μπορούν να μάθουν να κολυμπούν.

Άλλες Συμβουλές:

Μην ξεχνάτε ότι τα παιδιά το καλοκαίρι θέλουν να κάνουν ποδήλατο, πατίνι ή skateboard. Πρέπει να τους φοράτε πάντα τον απαραίτητο εξοπλισμό.

Βάζετε προστατευτικό στα παράθυρα της βεράντες γιατί όταν κάνει ζέστη μπορεί να τα ανοίξουν και να βγουν έξω.

Τέλος, προσέξτε τα φαγητά που του δίνετε να μην βρίσκονται εκτός ψυγείου για να μην πάθει τροφική δηλητηρίαση.